ילד בן 7 מודאג מהעבודה של אמא..

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 7 מודאג מהעבודה של אמא..
    עופרי
    26/07/2010

השבוע היתה לי שיחה הם בני אשר שיתף אותי בחששות שלו. הוא מודאג מהעבודה שלי!
    אני עצמאית, בתחום היופי, פדיקור / מניקור. עובדת יחד עם אמא שלי במספרה.
    העסק מתנהל בבית של אמא שלי כאמור הסבתא.
    אני הצטרפתי לעסק רק לפני כמה חודשים, פחות משנה.
    הבן שלי אמר שהוא דואג אולי ימאס לי מהעבודה... "לא יודע.. לא נראה לי העבודה שלך..."
    לא אוהב שאת שמה כפפות ועובדת עם הרגלים.. " אם לא יהיה לך עבודה לא נוכל לקנות אוכל בסופר..." עוד כל מיני משפטים כאלו. חשוב לציין כי אני גרושה מזה 5 שנים. לא חסר לו משהו... הילד בקשר מצויין עם האבא. הילד סיפר את החששות שלו גם לאביו!!
    מדוע החששות האלו קיימים? מאיכן הם באו? כיצד להתנהג?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 7

סמדר ריינר
    27/07/2010

שלום עופרי,
    אנחנו כמובן לא יכולים לדעת מהיכן באים החששות, אנחנו יכולים רק לשער. ייתכן שהילד היה עד לדאגות וחוסר ביטחון כלכלי ותעסוקתי שאת חשת לאורך השנים, גם אם לא דיברת על כך איתו ישירות. הוא כנראה שם לב שהחלפת עבודות, שהיית מודאגת איך לסיים את החודש וכו', ילדים קולטים דברים מהאווירה בבית גם אם להם לא חסר כלום.
    חשוב מאוד להבהיר לו שיש דברים שהם לא דאגות שלו, הוא צריך לדאוג ללימודים שלו ולחיי החברה שלו, זו המשימה שלו בגיל הזה, והמשימה שלך היא בין השאר לדאוג לפרנסה וזה לא עניינו איך את עושה את זה. מעבר לזה לא הייתי נכנסת איתו לדיון, אלא סוגרת את העניין בכך, כי כל דיון בעניין נותן לו הרגשה שהוא חלק מיחידת המבוגרים בעניין הזה וזה לא בריא. הוא צריך להבין ממך באופן חד משמעי שהדאגות האלה והנושאים האלה הם מחוץ לתחום עבורו.
    זה שהוא מספר את זה לאביו, זה עניין שלו ושל אביו, גם לזה אין לך מה להתייחס.
    בנוסף חשוב להקפיד גם על הגבולות בשאר הנושאים בבית, ייתכן שהילד שלך מקבל הרגשה שהוא "הגבר" הקטן בבית בהעדר אביו, הווא דואג לך. גם זה לא דבר בריא. הוא ילד קטן ולא גבר, וההבדל בין הורים לילדים בבית צריך להיות מאוד ברור לו.
    הוא צריך לישון בחדר משלו, במיטה משלו, אם זה לא כך ולא לאפשר בשום פנים ואופן שינה משותפת איתך (אני לא יודעת כמובן אם זה נעשה או לא אך במשפחות חד הוריות דברים כאלה קורים לפעמים והם מאוד לא בריאים ולכן אני מוצאת צורך לציין) וכמו כן אין לשתף אותו בדאגות שלך והתלבטויות שלך לגבי פרנסה, בני זוג, ועוד עניינים שהם של מבוגרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו