מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן שנתיים ושבע אומר דבר מדאיגדלמר27/07/2010
שלום,
הבן שלנו שנתיים ושבע, ילד מקסים, שמח ומאוד חברותי, אבל עקשן ואם רוצה משהו, רוצה "פה ועכשיו" (מה שאופייני לבן יחיד במשפחה).
בתקופה האחרונה הוא מתעורר בלילה ובבוקר בבכי וצעקות, מה שידוע בתקופה הזאת כי הוא רואה חלומות מפחידים.
היום בבוקר הוא בכה וצעק, לקחנו אותו למיטה שלנו, הוא שכב זמן מה בשקט, קצת בכה. ואז בקול נעלב וחצי בוכה הוא אמר "אני אחתוך אותך, אבא" ואפילו הדגים את כוונותיו על היד שלי.
היינו בהלם. שאלנו אותו מאוחר יותר כשנרגע האם מישהו בגן אומר לו את זה. הוא ענה שכן. יתר מזה לא הצלחנו להבין ממנו.
דיברתי עם הגננות בגן והם הרגיעו, אמרו שילדים נחשפים לעובדה שחותכים ירקות, מכינים אוכל, ויש במטבח ילדים כלים מפלסטיק שהילדים משחקים. לפעמים הם אומרים אחד לשני את דברים דומים.
כיצד יש להתנהג במקרים כאלה? האם לדעתך יש להחליף את הגן או להתייחס לבעיה ספציפית בצורה נקודתית? האם יש לפנות למומחה ואם כן למי כדאי לפנות? (הרי לא היו אמירות כאלה בעבר)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנתיים ושבע
סמדר ריינר27/07/2010שלום לך,
אני הייתי רוצה להציע פרשנות קצת שונה. ראשית לא נראה לי שצריך להחליף גן, זה לא דבר שאופייני רק לגן הזה ושאתם יכולים להבטיח שלא יקרה בגן אחר.
אבל אני לא בטוחה שזה העניין. צריך גם לקחת בחשבון שהילד שלכם נכנס לשלב שמכונה בפסיכולוגיה השלב האדיפלי. בשלב הזה, שמתחיל בערך בגיל שלוש ולעיתים מעט מוקדם יותר, הילד מעוניין לנצח את אביו ולהתקרב לאימו.
השאיפה הזו מעוררת חרדה רבה, כי הילד מגלה תוקפנות ותחרות אצל עצמו, וזה מפחיד אותו. כלומר מצד אחד יש רצון להשיג את אמא ולנצח את אבא אך מצד שני, אוי ואבוי אם זה יתממש, כי הילד הוא רק ילד והוא רוצה שני הורים חזקים עם זוגיות חזקה מעליו. זו אחת הסיבות לכך שרמות החרדה עולות בגיל הזה.
הצירוף של הגיל הזה, ושל העובדה שבנכם הוא ילד יחיד, שגם כך ההורים כרגע רואים אותו כ"נזר הבריאה" ולכן אולי מעט מוחלשים מולו, יחד עם הסצינה שבה הוא נמצא יאתכם במיטתכם ונהיה חלק מהזוגיות שלכם, הוא צירוף שבהחלט מעורר את רצונו לפגוע באבא ולנצח אותו. זה טבעי מאוד, קורה להרבה ילדים בגיל הזה, הם כועסים על אבא, לפענים זה נדמה כאילו הם שונאים אותו ואוהבים רק את אמא וכו'.
הייתי מציעה לכם לא להתרגש, לא להעביר אותו גן, להעביר אותו חזרה למיטתו, ולהציב גבולות ברורים, כשלילד יש יותר מדי כוח במשפחה זה מגביר את החרדות שלו מהכוח של עצמו, הוא זקוק להורים חזקים ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה!
דלמר28/07/2010תודה רבה סמדר. קיבלנו ממך תשובה מקצועית וממצאה, היא עזרה לנו לראות את הבעיה בזווית אחרת ולהתייחס אליה בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור:-) בהצלחה.
סמדר ריינר28/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)