מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 5 עם מחשבות ופחדים על מוותסוזי27/07/2010
שלום,
יש לי ילד בן 5 שטרוד במחשבות על המוות. אתמול בערב (וזה לא פעם ראשונה שזה קורה) הוא התחיל לבכות בלי סיבה וששאלנו אותו מה קרה אמר שהוא לא רוצה לגדול כי הוא לא רוצה למות הוא בכה בכי קורע לב והתחנן לאלוהים שהוא לא רוצה למות והוא רוצה להישאר חי (במילים האלו)ואמר בבקשה אלוהים אני מתחנן אלייך אני רוצה להישאר ילד ובבקשה שכל האנשים שמתו יחזרו להיות חיים ושאני לא אמות.
ואז הוא אמר שיש לו תחושה בבטן .ושאלנו אותו איזה תחושה??אז אמר שיש לו תחושה בבטן שהוא חולה .אז שאלתי אותו מה אתה לא מרגיש טוב ?אז הוא אמר לי לא אני מרגיש שאני עומד למות אני מרגיש שעוד מעט אני מת(וכל הזמן שהוא אומר את הדברים האלה הוא בוכה ואנחנו מנסים לעודד אותו שהוא לא חולה ולא עומד למות ושלא יקרה לו כלום ושהוא עדיין ילד ואין לו מה להיות טרוד במחשבות האלו.
עלי לציין שזה קורה מדיי פעם וכל פעם בצורה אחרת ונראה לי שזה הולך ומחמיר. אין לנו מושג מה לעשות האם עלינו לקחת אותו לפסיכולוג???
מה עליינו לעשות אנחנו מאוד מוטרדים.
תודה סוזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 5
סמדר ריינר27/07/2010שלום סוזי,
החרדה שאת מתארת היא מאוד אופיינית לגיל כיוון שביגל הזה ילדים מבשילים מספיק להבין את הסופיות של המוות וזה מפחיד אותם.
העוצמה שאת מתארת היא אכן לא פשוטה, ואתם יכולים לנסות להעזר בעמודת "שאלות נפוצות" בשאלה העוסקת בפחדים של ילדים כדי לראות אם יש שם משהו שיכול לעזור לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)