ילד בן 5 עם מחשבות ופחדים על מוות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 5 עם מחשבות ופחדים על מוות
    סוזי
    27/07/2010

שלום,
    יש לי ילד בן 5 שטרוד במחשבות על המוות. אתמול בערב (וזה לא פעם ראשונה שזה קורה) הוא התחיל לבכות בלי סיבה וששאלנו אותו מה קרה אמר שהוא לא רוצה לגדול כי הוא לא רוצה למות הוא בכה בכי קורע לב והתחנן לאלוהים שהוא לא רוצה למות והוא רוצה להישאר חי (במילים האלו)ואמר בבקשה אלוהים אני מתחנן אלייך אני רוצה להישאר ילד ובבקשה שכל האנשים שמתו יחזרו להיות חיים ושאני לא אמות.
    ואז הוא אמר שיש לו תחושה בבטן .ושאלנו אותו איזה תחושה??אז אמר שיש לו תחושה בבטן שהוא חולה .אז שאלתי אותו מה אתה לא מרגיש טוב ?אז הוא אמר לי לא אני מרגיש שאני עומד למות אני מרגיש שעוד מעט אני מת(וכל הזמן שהוא אומר את הדברים האלה הוא בוכה ואנחנו מנסים לעודד אותו שהוא לא חולה ולא עומד למות ושלא יקרה לו כלום ושהוא עדיין ילד ואין לו מה להיות טרוד במחשבות האלו.
    עלי לציין שזה קורה מדיי פעם וכל פעם בצורה אחרת ונראה לי שזה הולך ומחמיר. אין לנו מושג מה לעשות האם עלינו לקחת אותו לפסיכולוג???
    מה עליינו לעשות אנחנו מאוד מוטרדים.
    תודה סוזי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 5

סמדר ריינר
    27/07/2010

שלום סוזי,
    החרדה שאת מתארת היא מאוד אופיינית לגיל כיוון שביגל הזה ילדים מבשילים מספיק להבין את הסופיות של המוות וזה מפחיד אותם.
    העוצמה שאת מתארת היא אכן לא פשוטה, ואתם יכולים לנסות להעזר בעמודת "שאלות נפוצות" בשאלה העוסקת בפחדים של ילדים כדי לראות אם יש שם משהו שיכול לעזור לכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו