מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נסיעה לחופשה בלי הילדיםפנינה27/07/2010
שלום, שמי פנינה.
אני אם לילד בן 4 ותינוקת בת שנה וחצי.
קיבלנו מתנה מההורים שלי - חופשה זוגית באוסטריה ל6 ימים.
את הגדול אני חשבתי להשאיר אצל סבתא מצד אבא. (שם יש ילדים קטנים- גיל 6 )
ואת התינוקת אצל אמא שלי בליווי צמוד של אחותי שיש בין הבת שלי לאחותי בת ה19 קשר מצוין.
האם אני עושה עוול לילדים שלי??? הנפש משוועת למנוחה... זו מתנה, זו לא הייתה בחירה מראש.
ואם זה בסדר, איך לעשות את זה נכון???
אני מבקשת עזרה, נכון לעכשיו אני מאוד לא רגועה עם עצמי.
תודה, פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לחופשה בלי הילדים
סמדר ריינר27/07/2010שלום פנינה,
מנוחה זה חשוב, אך לגבי הילדה בת השנה וחצי 6 ימים זה בעייתי מאוד. זהו גיל שבו משמעות הזמן לא ברורה לה ומבחינתה היא יכולה לבלות זמן רב בתחושה שלא תחזרו לעולם, וזה אכן עלול לפגוע בה, וגם בכם כשתחזרו כי סביר להניח שההתנהגות שלה תהיה לא פשוטה, בכי,בעיות שינה בלילה, חרדת נטישה וכו'.
אם אפשר לפצל את החופשה לשני סופי שבוע - זה עדיף.
אם אי אפשר ואתם נחושים לנסוע, רצוי שהילדים ובמיוחד הקטנה יעברו כמה שפחות שינויים ויהיו כמה שיותר בתוך סביבה מוכרת - אם הסבתא יכולה לבוא אליכם זה עדיף, אם לא, אז לקחת כמה שיותר דברים מוכרים - פיג'מה, מצעים, צעצועים וכו' מהבית שיהיו איתם שם. כמו כן כדאי וחשוב לשמור על קשר טלפוני או אינטרנטי מדי יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת באותו הקשר
קרן27/07/2010לי יש שני ילדים האחד בן שנתיים ו-3 חוד' והקטן בן 7 חוד'- חשבנו לצאת לסופ"ש ל-3 ימים בלי הילדים ואני מאד מתלבטת- האם בגילאיים האילו זה קריטי לעזוב אותם ל-3 ימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
סמדר ריינר27/07/2010שלום קרן,
לגבי הילד הגדול זה תלוי ברמת ההבנה וההתפתחות שלו, ואם אפשר להסביר לו שאתם נוסעים ותחזרו. לגבי הילד הקטן - לדעתי מאוד מאוד לא מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיעה לחופשה בלי הילדים
נעמה סבג שמש28/07/2010פנינה שלום,
אני מאד מסכימה עם סמדר.
את מוזמנת לקרוא כתבה בנושא אליה התראיינתי בעיתון "להיות הורים". זה מופיע באתר שלי ב"מהתקשורת".
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)