ילד בן 5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 5
    טלי
    27/07/2010

יש לי לד בן 5 שהתחיל בחודש האחרוןלעשות פיפי במיטה בלילה. פעם אחת אפילו "פספס" פיפי במשך היום. אני חייבת לציין שמהרגע שהורדנו טיטול בגיל שנתיים וחצי מעולם הוא לא פספס פיפי לא ביום ולא בלילה. הגמילה שלו הייתה מושלמת, כאילו מעולם לא היה עם טיטול.אפילו היה קם באמצע הלילה לבד לעשות פיפי בשירותים. אני לא מבינה מה קרה בחודש האחרון. כששאלתי אותו מה קרה שהוא מפספס? הוא אמר לי שהוא ישן חזק. אני לא יודעת איך לנהוג איתו ואיך להתמודד. עד עכשיו לא כעסתי בכלל, קיבלתי והכלתי את השינוי, אבל זה לא מתאים לו בכלל. מה עושים?והאם אפשר לדעת למה זה התחיל פתאם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 5

סמדר ריינר
    27/07/2010

שלום טלי,
    הפיפי שמתפספס לא קשור לגמילה. הוא קשור למצוקה נפשית שהילד חש כרגע, סביב משהו, שהוא אולי לא יודע להגיד. זה יכול היות משהו שקשור להולדת אח, או לשינוי אחר שחל בחייו. לכן כדאי לחשוב מה קרה בתקופה האחרונה ולמה הוא מגיב. אפשר גם לנסות לשאול אותו - האם הוא עצוב, כועס או פוחד בגלל משהו. יכול היות שהו אלא ידע לענות, אך זה עדיין לא אומר שאין בעיה.
    אם תספקי יותר פרטים עליו ועל המשפחה (בלי קשר לגמילה), אולי אוכל לסייע יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכול להיות ש..

טלי
    31/07/2010

הדבר היחיד שעולה בדעתי הוא שבחודש זה הוא הלך לקייטנת גן. קייטנת גן נמצאת בתוך מבנה של גן עירייה אך צוות וילדים שונים (35 ילדים) וממקור ראשון אני יודעת שבין אנשי הצוות יש מתחים מי מובילה את הקבוצה. יכול להיות שהמתח הזה משפיע על הילדים? היה גם אירוע אחד שכעסו על הילד מאד. האם יכול להיות שזה מה שמשפיע עליו?
    בשנה שעברה הוא היה גם בקיטנת גן והוא מאד נהנה בה ולא זכורים לי אירועים של בריחת פיפי בלילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכול להיות

סמדר ריינר
    31/07/2010

שלום טלי,
    תראי, אני לא יודעת. אם את מתקשה להבין מה קורה, ניתן כמו הצעתי בכל זאת לבדוק עם הילד, גם הוא לא ידע לענות מיד, ייתכן שבימים הקרובים יבואו ממנו אמירות בכיוון שכדאי להיות רגישים אליהן. אם את עדיין לא מצליחה, נראה לי שכדאי לפנות לייעוץ מסודר, שיכלול הכרות מעמיקה אתכם ויאפשר להבין את מה שאתם כרגע מתקשים. חשוב לא להזניח את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו