מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הרבה בכי והתפרצויות זעם.יולי28/07/2010
שלום רב.
הילדה שלי בת שנתיים ותשע. הילדה עברה הרבה שינויים.קנינו מיטת מעבר שבהתחלה הסכימה לישון בה עם קושי.מגיל שנה ועשרה חוד' נכנסה לגן . אחרי חודש וחצי ילדתי ילד נוסף. אז התחיל בלגן שלם. הילדה התחילה להתעורר בלילות ולצעוק ולצרוח עד האובדן הקול שלה אי אפשר היה להרגיעה אותה. זה נמשך במשך חודש וחצי ואז פשוט נתתי לה לישון איתי ומאז זה ניפסק. חייבת לציין שבאותו תקופה גרנו אצל ההורים של בעלי בחדר אחד ביחד עם הילדים. לפני חודש עברנו דירה
בהדרגה נישינו להראות לילדה את הדירה כל פעם מתמאלת במשהוא חדש כמו סלון חדש כמו מיטה חדשה שלה כמו עיצוב חדר שלה בישביל שיהיה קל יותר לקבל מעבר לדירה. כש עברנו דירה הילדה מאוד שמחה שיש לה חדר משלה ומיטה והיא ישנה בה כל הזמן כמובן עם התינוק בחדר איתה ביחד.
דרך הגב היא מאוד קשורה אלי, לרוב היא רוצה רק אותי ואת הבעלי היא דוחה בתוקף.
לאחרונה התחילו עוד פעם התפרצויות זעם עם המון בכי וצרחות וצעקות נישינו לדבר איתה ולהסביר לה ולהתעלם ממנה גם לא אוזר כלום כש היא נירגעת היא אומרת משפט כמו:"אני רוצה להתנהג יפה או אני רוצה להיות ילדה טובה" . אבל היא חוזר לאותה התנהגות עוד פעם בלי שום משמעות. בבקרים קבוע כועסת גם עם קמה עם מצב רוח טוב ברגע שמקבלת שוקו היא מתחילה תהתצבן לכעוס ולבכות ללא סיבה .אתמול בערב כשהיתה אמורה ללכת לישון,התחילה להתנגד
לצעוק ולצרוח מכל הלב וכמובן לבכות וככה במשך שעתיים עד שהוצאתי אותה מהבית להרגעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצוקה רגשית של ילדה
ד''ר שירי שדה שרביט28/07/2010יולי שלום,
ממה שתיארת נראה שלבת שלך קשה מאוד לבטא את הקשיים שלה בדרכים "תקשורתיות" ו"מובנות" לסביבה, ובאמצעות הבכי והצרחות היא מבטאת את רגשותיה והעדפותיה. כדי שתוכלו לסייע לה לפתח יכולת להרגיע את עצמה וגם לבטא באופן טוב יותר את מה שעובר עליה, הדבר מתחיל בכך שתהיו פנויים. גם אתם עברתם שינויים רבים לאחרונה, ולא ברור מי נמצא בבית בבוקר כשהיא מתעוררת, איך אתם מגיבים כשהיא כועסת, כמה את ובעלך שותפים בהרגעה שלה וכדומה.
הדבר הראשון שחשוב, הוא להיות בטוחים שבתכם מקבלת מספיק זמן אישי ובלעדי עם כל אחד מכם בנפרד - ללכת איתה לגינה אחהצ לבד לשעה, לקרוא איתה סיפורים בחדר כשההורה השני מטפל באחיה ועוד פעילויות שמתאימות לכם ולה. רק כשאנו יודעים שהילדה מקבלת מספיק השקעה אישית עם כל הורה, הצבת הגבולות תהיה יעילה. כשהיא צועקת, עליכם להתכופף אליה לגובה העיניים ולומר משהו בסגנון: "אני לא אוכל לעזור לך כשאת צועקת, תגידי עוד פעם בצורה נעימה שאני אבין", וגם אפשר להדגים לה איך מנסחים בקשה באופן נעים יותר. לאחר מכן, חשוב שתציבו גבולות, כך שאם היא בוכה, תשלחו אותה לחדר לדקה-שתיים, עד שתירגע. במקביל, הכרחי שתעודדו אותה ותחמיאו לה בכל פעם שהיא מבטאת את בקשותיה ורצונותיה באופן תואם יותר.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)