מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נסיגה חברותית אצל ילדהאמא מודאגת29/07/2010
שלום,
יש לי ארבעה ילדים, הבכורה בת 8, בת 6 (עליה אפרט מעט יותר), בן 5, ובת שנתיים. משתדלים לשמור בבית על אוירה חיובית נעימה ובונה, לתת תשומת לב שווה לכוולם ,קשובים לילדים ולצרכיהם, ומציבים גבולות על פי גיל הילד. הפניה שלי קשורה לבתי בת ה-6. בתי מאוד חכמה אנליטית ואינדבידואליסטית, אוהבת לעשות דברים בעצמה (כיאה לילד שני כנראה...). בשנה האחרונה נראה שהיא נמצאת באיזה תהליך של התבודדות חברתית. זה מתבטא בכך שהיא מתארת מצב שבו היא משחקת לבד בהפסקה, ואומרת שאין לה חברים. בבדיקה עם המורה הבנתי שהיא משחקת עם כולם בהפסקה אך לא עם מישהו ספציפי וקבוע. כמו כן, היא מאוד מעונינת לשחק עם הבנים כדורגל אך הם לא מעונינים לשתף בנות וזה 'מסתכל אותה' (במילים שלה). אחה"צ אני עוזרת לה 'להתחברת' מאחר והיא לא מוזמנת לחברים. היא תמיד רוצה ללכת לאחרים ולא להזמין. כשאני באה לקחת אותה מחברים זה תמיד כרוך בהתנגדות מצידה לבוא הביתה. כשמזמינים הביתה חבר/ה בכל זאת, היא מתעלמת מרבית הזמן מהחבר/ה ומעדיפה לעשות דברים שהיא רוצה. במצב כזה אני מנסה לעזור ולהפעיל אותה ואת החבר/ה אבל מוצאת את עצמי מעסיקה את החברה כדי לא 'לאבד' אותה. כמה דברים נוספים שאולי עשויים להוסיף: היא השמינה מאוד בשנה האחרונה, ונושא המוות מאוד מעניין אותה: מה קורה אחרי שמתים, כולם מתים, נשמות וגלגוליהם (מה שמטריד אותי מאוד). לא מדברת על רצון למות. אני מרגישה שיש בה תסכול רב שמתבטא ברגישות גבוהה (בכי והיעלבות מדברים פעוטים). היא הופכת יותר ויותר רגישה בנושא חברים בעיקר כאשר היא רואה את האחים שלה, אשר להם זה בא יותר בקלות ( אחותה הבכורה ואחיה הקטן כמעט כל יום מוזמנים לחברים או שיש אצלהם חברים). אני מרגישה שהיא הולכת 'ונסגרת' ומפחדת שהיא נכנסת לדכאון. אני גם חוששת שהדימוי העצמי שלה ייפגע מכך (השמנה, ובדידות).
איך עוזרים למצב להשתנות? איך לעצור את הנסיגה הזו? איך מוציאים ילדה מתסכול כזה? איך מוגדר דכאון בגיל כזה? האם יש לטפל בעניין העיסוק במוות? האם יש ללכת לייעוץ פרטני? האם להניח לזה ...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגה חברתית וכללית
סמדר ריינר29/07/2010שלום לך,
נשמע לי שזה אכן מעבר לנסיגה חברתית, את מתארת גם השמנה וגם דיכאון וגם תגובות בכי, ונראה לי שלא רק שאסור להניח לזה, חשוב לפנות לייעוץ ובהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיגה חברתית
אמא מודאגת02/08/2010שלום סמדר,
ראשית, תודה על המענה.
שנית, איך ומאיפה מתחילים לחפש ייעוץ? לאיזה סוג של ייעוץ היית ממליצה לנו ללכת?
שלישית, רציתי לציין כי אני מאוד נהנית ומעריכה את תשובותיך הענייניניות והמעניינות בפורום זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ
סמדר ריינר02/08/2010שלום לך,
ראשית תודה רבה על המחמאות:-)
קיימות מספר אפשרויות לקבלת ייעוץ בהתאם לאפשרויות ולהעדפות שלכם. ראשית קיים השירות הציבורי, שהוא ברובו בחינם, בכל איזור או עיר גדולה יש מרפאה לילדים ולנוער של משרד הבריאות, היתרון הוא שזה בחינם או מאוד בזול וכן שיש שם צוות ומסגרת מסודרת שמחזיקה את הטיפול. החסרונות שם שהטיפול מוגבל בזמן, לעיתים יש תור המתנה ואתם לא יכולים לבחור את המטפל.
אופציה נוספת היא טיפול מסובסד של מטפלים שנמצאים בהסדר עם קופת החולים שלכם. לרשימת המטפלים אפשר להגיע דרך אתר האינטרנט של הקופה אם אתם במכבי או בכללית או דרך הפניה מטעם הקופה אם אתם בקופה אחרת. היתרונות כאן הם שיש לכם יותר אפשרות לבחור מטפל, והמחיר מסובסד. הסבסוד הוא לזמן מוגבל בלבד, לא בהכרח לכל זמן הטיפול שיידרש, ולעיתים יש גם רשימת המתנה אם כי פחות.
ויש כמובן את האפשרות לפנות באופן פרטי, כאן אין רשימות המתנה ואין מגבלת זמן, אתם יכולים לבחור את המטפל אך זה יותר יקר.
כדי לקבל המלצות על מטפלים באיזור מגוריכם אתם יכולים להתייעץ עם הפסיכולוג של המסגרת החינוכית של הילד, או עם מכרים מהאיזור, וכמובן יש אפשרות לפנות גם לאחת ממנהלות האתר אם יש מישהי שעובדת באיזורכם ופנויה לקבל.
בעיקרון אני ממליצה לכם לחפש פסיכולוג קליני או פסיכותרפיסט (עובד סוציאלי בעל תואר שני שסיים בית ספר לפסיכותרפיה) שעובד עם ילדים.
יש אפשרות לטיפול בילד עצמו בשילוב הדרכת הורים או הדרכת הורים בלבד, בלי לערב את הילד.
בהצלחה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)