אובדת עצות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אובדת עצות
    אמא במיטבה
    29/07/2010

שלום לך,
    בני בן ארבע, בשנה האחרונה הוא מכה חברים, מקלל "מטומטמת", דוחף וצועק.
    איננו יודעים כבר מה לעשות, ילדתי לפני שמונה חודשים וגם לפני הייתי הייתי מאושפזת בשמירה ברור לנו שיש קשר לכך.
    במקצועי אני מחנכת ולכן מנסה ליישם את כל תוכניות החיזוקים אך לא ממש מצליחה...
    גם כאשר הוא משחק הוא חייב לגעת במעין "כוח", הוא מחבק בחוזקה גם-כן.
    קשה לנו מאוד
    הוא ילד מאוד חכם, פיקח, נבון חם ולבבי והגננת אומרת שהוא פופולרי מאוד בגן ואהוד מצד אחד ומאידך אני רואה גם את הצד האחר (בגן אין תלונות על כך).
    כאשר הוא מרביץ לנו כיצד לנהוג האם להחזיר לו פליק או כיצד לנהוג?!
    בבקשה עזרתכם הדחופה
    אמא במיטבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובדת עיצות

סמדר ריינר
    30/07/2010

שלום לך.
    קודם כל בודאי שלא להפליק! בשום פנים ואופן. לא מחנכים לאי אלימות על ידי אלימות. זה גורם להשפלה ונותן דוגמה גרועה מאוד למה שרציתם למנוע.
    כשהוא מרביץ צריך לעצור אותו מייד, קודם כל בטון תקיף וברור ואם זה לא עוזר אז על ידי עצירה פיזית, אך לא פליק. צריך להחזיק אותו מאחור ולתפוס את ידיו משולבות מקדימה. להסביר לו שתשחררו רק כשהוא יירגע.
    אחרי שהוא נרגע אפשר לדבר איתו ולתת לו כלים אחרים להתמודדות עם תסכול. קודם כל על ידי הכרה למה שתסכל אותו (זה באמת מעצבן שהמשחק נפל לך) ואחר כך לתת דרכים חלופיות איך לנהוג במקרה כזה בלי קללות ומכות (אפשר להרים, אפשר לשחק במשחק אחר, אפשר להמתין, אפשר לבקש מאמא וכו').
    כמו כן כדאי לדבר איתו על כך שקשה לו בלב בתקופה החארונה, מצד אחד הוא אוהב את האח שנולד לו ומצד שני אולי הוא מרגיש שהדברים הם לא כמו קודם, ואולי הוא מרגיש קצת לבד.
    לכן כדאי לבלות איתו זמן איכות שלו בלבד, בלי האח, מדי פעם ולהעניק לו תשומת לב אישית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו