מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חברות "טובות"יעל17/04/2007
לענת שלום,
יש לי בת בגיל 12. בגיל 9 היא עברה לבי"ס חדש עם ילדה נוספת שהיתה חברה מאוד טובה שלה. אבל לאחר המעבר נוצרה מתיחות מוזרה בין שתיהן ונראה לי שהאחראית למתיחות היתה החברה. בשלב מסויים היא הצליחה לגרום לנתק מוחלט בין יתר הבנות בכתה לבין בתי.(זה היה בכתה ג-ד).
נכון לעכשו לבתי יש חברה מאוד טובה והיא מסתדרת בחברת יתר הבנות. לאחרונה אותה ילדה נסעה עם הוריה לטיול בחול וכשחזרה היא הביאה לכל הבנות בכתה מזכרת מהטיול ולבתי לא. אין לי בעיה עם זה אם היא לא היתה מחלקת את המזכרות בהפגנתיות ובנוכחות בתי שנפגעה מאוד והיא לא מוכנה לדבר על זה גם לא עם חברתה הטובה. אני מעוניינת לשמוע את עצתך - כיצד לנהוג במקרה כזה מכיוון שאני נפגשת לעיתים קרובות עם אמה של הילדה (יש לנו ילדים באותו גן ויש לנו היכרות מוקדמת של שנים ) ונראה לי שיש מעורבות שלה במערכת היחסים בין הבנות. קרוב לודאי שהיא ידעה ושתפה פעולה במקרה האחרון. מטבעי איני נוטה להתערב במחלוקות בין חברותיה של בתי ועד עתה למרות החרם על בתי שנמשך מספר חודשים וגרם לה לפגיעה בבטחון העצמי ולבכי רב לא פניתי להורי הילדה ולא לגורם אחר בביה"ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה קשה לגדול....
ענת זפרני17/04/2007שלום לך
אני שמחה שפנית אלי, יש לי כל כך הרבה לענות, שנתחיל?:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקטע
ענת זפרני17/04/2007לעבור דירה בגיל 9, כיתה ג' זה קשה נורא. אבל, פחות קשה מאשר כיתות בוגרות, לכן - הנתק של החברה פחות משמעותי. החרם לעומת זאת = אלימות!!!!
אני עוברת בבתי ספר יסודיים עם תוכנית שנקראת "להחרים את החרם" הנושא בדמי!! אנשים שהחרימו אותם בבית הספר היסודי והם היום בני 50 עדיין זוכרים את הצלקת שהתקופה האיומה הזו השאירה בקירבם. אין לזה שום תרופה. הבת שלך סבלה, ובדרך מסוימת עדיין סובלת ממתקפות בלתי ישירות וישירות של דחייה. זה קשה מנשא, כהורים - הקושי מלווה גם בחוסר אונים של שאלות כגון:"מה אני צריכה לעשות?" "עד כמה להתערב" וכו'.
לפני שנה וחצי היה אצלי ילד בהתייעצות, ילד בן 11.5 שסבל מחרם טוטאלי של כל הילדים (בנים ובנות) בכיתתו, הוא אמר לי משפט שהולך איתי עד היום :"הייתי מעדיף להיות גרגר אבק ולא בן אדם, כי אבק לפחות מנגבים, אותי אף אחד לא רואה"!!!!!!!!!! תגידי לי את יש זעקה חזקה מזו??
מחריד בעיני.
הבת שלך צריכה אותך שם בשני אופנים:
1. לחזק אותה - לדעתי, הילדה השניה רואה בבתך כוח. מישהי שמאיימת עליה, ולכן היא כל כך עסוקה בהלהקטין אותה להעליב אותה ולהשפיל אותה. חשוב שבתך תבין שהמסע הזה הוא בדיוק בעוצמה של האיום. ההבנה תחזק אותה.
2. בהחלט יש מקום לדבר עם האמא השניה, לא בתוכחות אלא שיחת הבהרה משהו בסגנון:
נראה לי שיש אי הבנה בין הבנות, בזמן האחרון אני רואה שהן לא נפגשות מדברות וכו', יש לך מושג מה קורה בינהן?" שיחת גישוש ראשונית ודרכה תבדקי אם יש דברים שאת לא יודעת ואיך אפשר לקדם את הקשר ולא לריב.
בגיל שלהן, האמהות בהחלט יכולות להתערב (בכיוון של בניית קשר ולא הרס) ולווט לכוונים טובים.
בנוסף-
צרי לבתך מעגלי שייכות שונים: חוג(אפילו קצת יותר רחוק ממקום מגוריכם) שתתאמן בכישורים החברתיים בעוד מקומות ותספוג חוויות נעימות.
3. קחי את בתך פעם בשבוע לשעת הליכה משותפת ותספרי לה דברים על עצמך. אל תתחקרי או תשאלי עליה, ממש תשתפי אותה בעולמך - מהר מאוד תתפתח בינכם שיגרה של "שעת איכות" ואת תלמדי עליה דברים שביום יום אנחנו לא מספיקים.
בהצלחה
ואשמח מאוד מאוד אם תעדכני .
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)