פחדים אצל ילד בן 12

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחדים אצל ילד בן 12
    דניאלה
    01/08/2010

צהריים טובים,
    יש לי בן יחיד בן 12 + , בוגר, אינטילגנט מאוד קשור בעיקר אלי .
    בחודש מרץ השנה הוא חזר מביה"ס ולקראת ערב לפני השינה הוא סיפר לי שבהפסקה בביה"ס הוא נכנס לספריה בבית ספרו והילדים הורידו טריילרים מסרטי אימה... (חייבת לציין שהוא מאוד מפחד מדברים מהסוג הנ"ל..) וזה מאוד השפיע עליו. בכדי להוריד לו את מפלס החרדה הייתי לידו במשך מס' ימים בלילות עד שנרדם.
    אני לא יכולה לשים את היד בדיוק ממתי הוא התחיל להתעורר בלילות, כלומר היו לו לילות שהיה קורא לי מס' פעמים בלילה כשהיה מתעורר. אני הייתי מגיעה ויושבת לידו עד שירדם וכך חוזר חלילה. באמצע התקופה לצערי שברתי יד ונאלצתי להשאר בבית לתקופת מה ומאחר וגם ציינתי שהוא מאוד קשור אלי כנראה זה השפיע עליו מאוד וסיפור נמשך , הייתי צריכה להרדים אותו בלילה ובמהלך הלילה היה מתעורר והייתי מגיעה... כיום , עדיין צריכה להרדים אותו ולעיתים קורא לי בלילות...
    העניין מאוד מטריד גם אותו הוא מבין שזה לא בסדר. אין לי מושג איך לצאת מה"לופ" הזה שכן, הוא התרגל שאמא מרדימה או שהוא קורא באמצע הלילה ואמא מגיעה.
    חייבת לציין שהיה מקרה כזה שנה שעברה אבל המקרה חלף די מהר.
    כשאני שואלת אותו מה עובר עליו הוא אומר שהוא מפחד מהחושך ויותר מהשקט שמשתרר בבית לאחר שכולם הולכים לישון.
    במהלך היום הוא ילד מאוד אבל מאוד עצמאי, אינו נוהג להתקשר אלי אם אין משהו דחוף, ילד אשר יודע להסתדר נהדר אבל.. איך שמתחיל להיות חשוך הפחדים משתלטים עליו.
    אשמח מאוד מאוד לקבל עזרה ועצות איך לצאת מהעניין ולעזור לו וגם לי...לישון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים אצל ילד בן 12

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים אצל ילדים

ליאת גרוס
    01/08/2010

ראשית חשוב להגיד כי ילדים רבים סובלים מפחדים וחרדות, הרבה יותר ממה שנדמה. יחד עם זאת את צודקת שצריך לראות כיצד להפחית את התופעה ולא לשמר אותה. נסי לחשוב איתו מה יוכל לעשות כדי לא להיזדקק לך בלילה. קני לו פנס שיוכל להדליק בחושך, ספר או תשבצים שיוכל להעסיק עצמו במיטה כדי לא להתרכז בפחד, תני לו מוזיקה מרגיעה עם אוזניות שיוכל לשמוע אם שקט לו מידי והבטיחי לו פרס (שתתאמי עימו מראש) על כל לילה בה מתמודד בעצמו ולא קורא לך.
    בדרך זו תקני לו כלים להתמודד לבד ואז גם החרדה עצמה תפחת בהדרגה.
    במידה ואין שיפור כדאי לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי ו/או להדרכת הורים על מנת להבין את הקושי הספציפי של בנך ולסייע לו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה !

דניאלה
    01/08/2010

תודה תודה תודה על התשובה המהירה...
    כל דבר אשר יצריך ממנו להתמודד לבד בלילה לא יעזור , אך בהחלט אחשוב על איזשהוא פרס שידרבן אותו לכל לילה ופרס יותר שווה אם יחזיק מעמד לתקופה...
    שאלה נוספת שרציתי לשאול, האם לדעתך צריך לדבר על כך או כמה שפחות? כלומר, במידה ומדברים על הבעיה לדעתי הבעיה מעצימה (ולראייה שיצא לי גם להיות חסרת סבלנות לצערי בלילות טרופים אלו..)
    או שכדאי באמת לא לעשות "עניין" ולתת לתקופה לחלוף?
    מה דעתך?
    ושוב תודה על התשובה ,קצת נרגעתי מהמשפט הראשון שלך שכנראה יש ילדים רבים עם פחדים רבים
    ואנחנו לא לבד....:)
    ערב טוב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קני לו ..

רינת
    04/08/2010

כלב שיישן לידו .
    גם יהיה החבר שלו / השומר שלו
    ובמקום להעיר אותך יעיר את הכלב...
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו