קשר עם ילד שנותק ממני

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשר עם ילד שנותק ממני
    דורון
    01/08/2010

שלום

אני אב לילד שהוצא מישראל ללא הסכמתי, כיום הוא נמצא במדינה אחרת. הילד הוצא מישראל בגיל 3 וכיום הוא בן 4.5. כל השנה וחצי האחרונות לא ראיתי את הילד אך אני מדבר איתו פעם בשבועיים בסקייפ ושלח חבילות באופן קבוע. בחודש האחרון הוא אינו מעוניין לדבר איתי ואני מתלבט מה לעשות. מצד אחד יכל להיות שהוא רוצה להתרחק מהחוויה שעבר - ואני מבין אותו. מצד שני התועלת שבקשר קבוע גם כן ברורה. האם יש לאכוף עליו שיחות או בעצם לתת לו לקבוע מתי השיחות יתקיימו ומתי לא. ושאלה נוספת, מכוון שמשפט מתנהל כרגע איני רואה אותו. עד כמה יש משמעות לפרק זמן של מספר חודשים עד שנה מבחינת לראות אותו ? וגם אם יש לכם אמירה כללית לגבי אב במצבי אני מעוניין לשמוע.
    אציין כי האבהות שלי והקשר איתו היו נורמטיביות לחלוטין - האישה שאיתה עשיתי ילד לא נולדה כאן והחליטה לחזור.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשר עם ילד שנותק ממני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשר עם ילד שנותק

סמדר ריינר
    01/08/2010

שלום דורון,
    קשה לדעת האם הילד לא מעוניין בקשר איתך בגללו או בגלל אימו. אתה מציין שיש משפט כרגע ואנחנו לא יודעים איזה מסרים עוברים אליו מהאם לגבי הקשר איתך, איזה דברים נאמרים עליך שם וכו'. ייתכן שהילד שלך נמצא שם במצב של קונפליקט נאמנויות קשה מאוד בינך ובין אמא שלו, והוא הישרדותית נאלץ לספק את את אמא שלו על חשבונך כי איתה הוא נמצא ואם היא לא תהיה מרוצה הו איסבול הרבה יותר מאשר אם אתה לא תהיה מרוצה. זה אומנם לא הוגן כלפיך ומאוד מאוד מכאיב, אבל אנחנו לא מצפים מילד קטן שיהיה בוגר והוגן אנחנו מצפים שיגן קודם כל על עצמו מבחינה פסיכולוגית. מהסיבה הזו, בגלל שאני לא יודעת מה המצב שם, לא ייתי נכנסת איתו למאבקים, אך מצד שני לא מוותרת עליו. כלומר ממשיכה לפנות אליו, "לחזר" אחריו, להיות שם בשבילו באופן שאתה יכול, אבל לא להביע כעס, עלבון, התעקשויות וכו', כי ייתכן שהוא לא אשם בנתק שנוצר.
    יכול להיות שהמצב הזה עוד יימשך שנים לצערי, ואתה נדרש כאן לסבלנות רבה ואורך רוח. כשהוא יגדל הוא יודה לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר עם ילד שנותק ממני

דורון
    01/08/2010

תודה על התשובה. מאוד חשוב לי להבין מה עובר במוחו והייתי מעוניין לדעת האם זו האפשרות היחידה / הסבירה ביותר בעינייך או שיש סיבות שכיחות נוספות שבגללם ילדים במצבו לא רוצים לדבר עם אביהם ? אציין שהקשר עימו נמשך עד עכשיו, ובהתחלה בצורה אינטנסיבית על פי דרישתו.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר עם ילד שנותק

סמדר ריינר
    02/08/2010

שלום דורון,
    ציינתי במפורש שאנחנו לא יודעים מה קורה שם, בעיני זו אכן הסבירה ביותר, אך זה לא אומר שבמקרה שלכם אין אפשרות אחרת, מכיוון שאנחנו עוסקים באנשים ולא במדע מדוייק, ואני לא מכירה אתכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר עם ילד שנותק ממני - תודה

דורון
    02/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר עם ילד שנותק ממני

דורון
    15/08/2010

האם סביר בעינייך שברצון לצמצם את הקשר הוא אומר לי "אני רוצה להתחיל דף חדש, הזכרון שלך מפריע לי לעשות זאת " ?

האם עבור הילד שמירת קשר עם האב היא דבר חשוב, לא משנה מה האם אומרת ? אני פשוט כל הזמן שומע ממנה כמה טוב לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר עם ילד שנותק

סמדר ריינר
    15/08/2010

שלום דורון,
    לא, לא סביר בעיני, קצת קשה לי להאמין שאלה מילים של ילד בן 4.5.
    שמירת קשר עם האב היא דבר חשוב מאוד, אלא אם כן מדובר באב פוגעני ומזיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו