מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה להגיד לילדים??קרן02/08/2010
שלום רב לכם
אני אמא לתאומים בני 3 וחצי בן ובת לפני כשנה וחצי חזרנו לגור בארץ (ז"א שילדי נולדו באמריקה) עליי לציין שכשהילדים היו בני שנתיים הגעתי איתם בלי בעלי לארץ תהמטרה היתה להגיע רק לשבועיים- ביקור ולחזור לאמריקה אך במשך השבוע שביקרתי בארץ בעלי נעצר באמריקה ואז נאלצנו להישאר כאן כיום אנחנו חיים בבית עם אבא שלי והאוירה טובה. לפני כשבועיים החלטתי שאני נוסעת לבקר בפעם הראשונה את בעלי בכלא לבד ללא הילדים (בעלי כרגע שפוט ל 10 שנים) נסעתי ביקרתי והילדים עשו כיף בצפון אצל המישפחה שלי. כן אמרתי לידים שאני נוסעת לבקר את אבא שלהם ולהביא מתנות ובאמת שחזרתי הבאתי להם מתנות וסיפרתי להם שזה מאבא שלהם.
כרגע השאלות שלי הם:
1) האם כן לספר הרבה על האבא להזכיר אותו או לא לדבר.???
2) האם כן לקחת אותם איתי לביקור באמריקה.???
עליי לציין שאני והאבא היינו חיים חיים יפים וזוגיות טובה מאוד וכן אני מיתכוונת לחכות עד סוף המאסר. כמובן שבקרוב יש סיכוי שהוא ייחזור לרצות את העונש בארץ.
בבקשה מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה להגיד לילדים
סמדר ריינר02/08/2010שלום קרן,
מעניין שאת שואלת האם לא להזכיר את אבא. האם הילדים לא שואלים בעצמם? הרי הם יודעים שיש להם אבא באיזה שהוא מקום? אם הם לא שואלים זה בגלל שילידם מבינים טוב מאוד בחושים שלהם, גם אם אנחנו לא אומרים להם כלום שיש נקודות רגישות שלא מדברים עליהם. זה לא אומר שהם לא חושבים על זה ומי יודע מה עובר להם בראש. לכן האמת היא תמיד הכי טובה, כמובן בצורה שמותאמת לגיל.
אני לא יודעת מה הפשע שבעלך ביצע, ואיך אפשר לספר עליו בצורה יחסית כללית ובלי פרטים.
באופן כללי אפשר לומר שאבא עשה טעות, ולכן עכשיו הוא נמצא בבית הסוהר. זו טעות של מבוגרים, זה לא שאם הם יעשו טעות עכשיו יכניסו אותם לבית הסוהר אלא רק מבוגרים יכולים ללכת לשם. עכשיו אפשר לתת הסבר כללי על מהות העניין - למשל אבא לקח משהו שלא שלו, למשל השתמש בחומרים שאסור להשתמש בהם, וכו'. אם העבירה שלו כרוכה באלימות, צריך יותר להיזהר כי זה עלול להפחיד אותם לגבי יחס אלים שהם עלולים לקבל ממנו, אוי אפש רלהגיד שאבא טעה ופגע במישהו, ועכשיו הוא לומד איך להיזהר.
יש להם אבא, וכדאי לדבר איתם גם על הזכרונות החיוביים ממנו, להראות תמונות וכו'.
לגבי לנסוע לבקר אותו, זה תלוי בתנאים שם. בארץ אני יודעת שיש עובדות סוציאליות שמתאמות את הביקורים האלה ושנותנים להם תנאים, אולי לא מי יודע מה אבל כל זאת חדר פתוח, בלי הפרדה פיזית בין האסיר למשפחה, אפשר להביא משחקים, לשחק על הריצפה או על שטיח, וכו', אני לא יודעת איך זה בארה"ב. תנסי אם את יכולה לברר בשירות הסוציאלי של אותו כלא, או שבעלך יברר, איך אפשר לקבל שם ילדים ואולי אפשר גם שם להתייעץ איך לספר להם, אני מניחה שלעובדים סוציאלים בכלא גם יש בכך נסיון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)