ילד עם בעיות....

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • ילד עם בעיות....
    לילך
    03/08/2010

    בני הבכור בן 4 חצי שנים, אח בכור לעוד שני בנים- בן 3 ובן 9 חודשים. ילד בעל שמחת חיים, חברותי מאוד וכו'... אני צופה אצלנו דברים שעד לא מזמן קישרתי אותם לגילו הצעיר, לשינויים בחייו-לידת אח, מעברדירה, מעבר לגן חדש וכו'... (כל פעם היה משהו אחר). אך עכשיו כשהכל די רגוע ורגיל, אני תוהה ביני לבין עצמי האם ההתנהגות שלו היא נורמטיבית- הוא משחק המון במשחקים דמיוניים (אבירים, נסיכות, מדמה את תוכניות הטלויזיה למציאות...), הוא מפרץ ומתרגז מאוד בקלות כשלמשל דורשים ממנו משהו שהוא לא רוצה- לסדר, לעזור, לכבות את הטלויזיה, לצאת מהבית וכו'... אם העניין לא מתאים לו הוא בשניות מילד רגוע ושקט הופך לילד צורח, בוכה ממש עם דמעות, משתולל וכו'.... אלו תגובות בכלל לא נורמליות למצב. עוד- לגבי גמילה- הוא גמול כבר מגיל שנתיים ועד היום הוא לעיתים מפספס קצת ואה או שלפני שהוא הולך הוא מכניס את ידיו לישבן ובודק אם יש לו בכלל, הסברנו לו עליו לשבת ולבדוק אך זה לא עוזר. גם מבחינת הפיפי הוא מתאפק שעות על גבי שעות עד שהוא עושה. מבחינת אוכל-הוא ממש לא אוכל טוב, רק טועם.... אם אני לא יגיש לו לאכול או לשתות, נדיר שהוא יבקש. ליד ילדים אחרים בני גילו הוא מתנהג בצורה יוצאת דופן כאשר הוא חברותי יתר על המידה עם ילדים שהוא כלל לא מכיר- למשל בקניון, גינות ציבוריות וכו'.... ואם אלו שהוא מכיר, הוא מהר מאוד מסתכסך בכך שהוא מציק להם (בנגיעות כאלו ואחרות...)*, מפריע להם בזמן משחק- לוקח, מפרק וכו'.... גם למשל שהוא יכול לומר דברים ללא הקשרים לנעשה או לנאמר באוצו רגע, לרקוד באופן מוזר כאשר הוא עצמו בטוח שזה נורמלי פתאום לרקוד באצע היום ועוד כך... וכלל לא מפריע לו שצוחקים עליו סביבו.... הוא גם לא מתבייש בכלל בגופו, איבר מינו, מאוד אוהב להתפשט ועושה זאת בכל הזדמנות, יכול לצאת מהשירותים ערום ולא יפריע לו שיש אנשים בבית, או שיותר גרוע גם אם אנחנו מחוץ לבית. אני מרגישה שהוא לא מתבגר- הוא ילד מאוד חכם, שמח וכו'....איך אפשר להסביר לו בצורה שיבין ולגרום אצלו לשינוי??????? תודה!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד עם בעיות....

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • ילד עם בעיות

    סמדר ריינר
    03/08/2010

    שלום לילך,
    אני לא חושבת שזה עניין של הסבר. חלק מההתנהגויות שתארת הם אכן מוזרות, וכדאי תיגשו איתו לאבחון, אולי במכון להתפתחות הילד מטעם קופת החוליםשלכם באיזור מגוריכם. קודם כל צריך לדעת ממה ההתנהגויות נובעות כדי שיהיה אפשר לטפל בהן.
    בהצלחה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו