מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעבר לגן חובהמורן03/08/2010
יש לי ילדה בת 4.5 (גן קדם חובה) והיא והבת דוד שלה באותו הגן, קיים בניהן הפרש של חודש וחצי וההתנהלות איתן היא כמעט כמו עם "תאומות". הגננת שלה מקדם חובה עוברת להיות גננת בגן חובה ובימים אלה שוחחה איתי ובקשה שנחשוב על האפשרות להעביר אליה את בתי.
לדעתה בתי מתאימה לגן חובה מבחינת היכולות שלה וציינה שהיא בוגרת שהיא בוגרת מאוד וכן בגן שלה יהיו נכון לעכשיו 15 ילדים. שכמובן זה יתרון מצויין.
עכשיו הבעיה היא שהיא ובת הדוד שלה חברות מאוד טובות אבל מצד שני הגננת שיתפה אותי מהניסיון של שנה שעברה בגן שהבת דוד ילדותית אך דומיננטית ולעיתים סוחפת את בתי ל"מקומות" לא טובים. והיא חושבת שההפרדה תועיל מאוד לבתי. אני סומכת על חוות דעתה המיקצועית באופן כללי אך בגלל שקיימת הפונקציה המשפחתית אני מאוד מתלבטת בעניין.
הייתי שמחה לקבל חוות דעת נוספת מצד אחד האם זה יתרון להעבירה לגן חובה ואז היא תהיה שנתיים בגן חובה ומצד שני האם המעבר ללא הבת דוד יכול להשפיע עליה באופן רגשי כלשהו?
אודה על חוות דעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לגן חובה
ד''ר שירי שדה שרביט04/08/2010מורן שלום,
בלתי אפשרי לתת חוות דעת כפי שביקשת ללא היכרות עם הילדה, ולכן אענה לך באופן מעט כללי יותר.
במידה ולבתך אין קשיים חברתיים ניכרים, ואת לא חוששת שהיא תתקשה ביותר מבחינה רגשית ליצור קשר עם ילדים חדשים, הרי שנראה לי שהמלצת הגננת על הפוטנציאל הקוגנטיבי של בתך והתאמתה לקבוצה של ילדים מעט מבוגרים יותר, היא זו החשובה. לא הייתי מעבירה את הילדה גן רק כדי להתרחק מבת הדודה, שכן את אומרת שבכל מקרה הן חברות קרובות.
אולי את מבטאת בשאלתך עוד היבט שלך כאמא מול הדודה הקרובה - אולי קשה ואף מעורר אשמה להכיר בעובדה ששתי הבנות אינן באמת "תאומות" וזהות, אלא שלכל אחת מהן יש מעלות וקשיים שונים וייחודיים לה. ייתכן כי בעצם העובדה שבתך תעבור גן, את חוששת שיצוצו מודעות להבדלים, קנאה, תחרותיות וכדומה. אלו הם רגשות טבעיים בין ילדות, ובין האמהות של ילדות אלו, וכשהקשר המשפחתי הוא מספיק קרוב והדדי, אזי ניתן להתמודד עמם בהצלחה. ובוודאי שאין זו סיבה לעכב את ההתפתחות הקוגניטיבית של בתך.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)