שאלה לסמדר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה לסמדר
    ע
    03/08/2010

הי סמדר,
    שאלתי מופנית אליך כיוון שאני עוקבת אחר תשובותיך זה זמן רב ומעריכה אותן מאד.

יש לי בן בכור שחגג 4 לפני מס' שבועות. יש לו אח בן שנה.
    הבכור שלי ילד מקסים, נעים הליכות, רגיש, מביע אהבה (אומרים לי גם מהגן) אוהב ומוצלח במשחקי דמיון והמחזה, שר רוקד, ממושמע. ילד מתוק. כל האמהות בגן אוהבות אותו.
    השבוע כיוון שאין מסגרות לילדים התארגנו מס' אמהות לקייטנת אמהות כל יום לוקחת אמא אחרת את הילדים אליה ומפעילה אותם.
    לילדי יש בגן (אנחנו גרים במושב קטן ואין מבחר רב של ילדים) חבר אחד שאיתו אוהב לשחק והשאר בנות,, אבל באופן כללי הוא משחק עם כולם והגננת מאד מעריכה את זה ומדגישה את זה כחוזקה שלו כי הוא לא תלוי בילד אחד על מנת להיות "מאושר"ותמיד יש לו עם מי לשחק אם הוא רוצה.

אני יודעת שאת הילדים שנמצאים בקייטנת אמהות הוא לא כל כך אוהב, אך פעם לא נענה לשאלותי אם רוצה להזמין אותם או ללכת אליהם. יצא שיש בקייטנה 2 בנות שהוא חבר טוב שלהן ו3 בנים שהוא לא כל כך מסתדר איתם.
    וכשהילדים היו אצלי גם הבנתי בדיוק למה הוא לא מסתדר איתם. הם וולגריים, מרביצים ומכים, צעקניים, מקללים, חוצפנים (גם לילדים וגם למבוגרים) ילדים ללא גבולות.(כן, אני יודעת שהם רק בני 4 אבל בכל זאת זה נראה לי מוגזם).
    כיוון שבני הוא ילד בעל אינטיליגנציה רגשית מאד גבוהה ורגיש באופן כללי הוא בוכה בקלות כשנעלב ולא יודע כיצד להתמודד עם סיטואציות חברתיות של דחייה. (גם אני כזו, נעלבת בקלות).
    כל פעם שהעליבו אותו או שרצה לעשות משהו ולא הצליח לסחוף אחריו את שאר הבנים המאד דומיננטיים הוא נעלב ורץ לחדר השינה שלנו -ההורים, ובכה .(שמענו אותו בוכה בסלון). לאחר שנרגע לבד או שהלכתי אליו וחיבקתי אותו הוא חזר והמשיך די כרגיל אבל יכולת להבין שהוא לא רוצה אותם שם ומבין שאין לו ברירה.
    שאלתי היא האם יש מקום לחיזוק רגשי לילד? האם לעשות זאת לבד (כמו שאני עושה עד עכשיו בחיזוקים רגשיים על הצלחות, מחמאות והבעת אהבה, עזרה באינטראקציות חברתיות) או לפנות למטפלת ביצירה ותחומים דומים על מנת לחזק אותו?
    הדעות של הגננת והפסיכולוגית בגן לא חד משמעיות, כלומר, הציעו לי ללכת אבל לא אמרו לי שהן חושבות שהוא חייב את זה.
    חשוב לי לציין, שבעקבות סיבות שונות ואחת מהן היא המרקם החברתי המצומצם שיש במקום מגורינו אנחנו עוברים לישוב קרוב אך הרבה יותר גדול עם מבחר אפשרויות חינוכיות רבות יותר ואיכותיות יותר. אני חוששת שיהיה לו קשה עם השינוי.
    אני מתנצלת על האורך אך ניסיתי להביע את עומק הענין, ואת הרגשתי הקשה בנוגע לרגישות שלו ששוברת אותי.
    הילד כמו ילד, מבין את זה ולמשל כשהיה בקייטנת אמהות אצל אחד מהילדים האלה שאני יודעת שהוא לא מסתדר איתם התקשרתי פעמיים במהלך היום לשאול את האמא מה שלומו, והוא שאל אותי: אמא למה את מתקשרת כל כך הרבה פעמים?
    אני יודעת שאני מעבירה לו חרדות חברתיות מילדותי (חרם וכד') אבל אני דואגת לו לכן אני פועלת כך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לסמדר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4

סמדר ריינר
    03/08/2010

שלום לך ע,
    קודם כל תודה על המחמאות:-)
    קראתי את התאור המפורט שלך ואני מבינה את הקושי. לפני שאדע אם להמליץ על פנייה לטיפול או לא, רציתי לשאול היכן הקשר של הילד עם האב. האם יש אב בתמונה, ואם כן כמה זמן הוא מבלה עם הילד ואיזה סוג בילויים.
    אני שואלת זאת כי אם נחשוב לחזק את הילד בבית, אני לא בטוחה שאת ביטחון שלו צריך לחזק אלא את הנוחות שהוא חש עם תגובות של בנים, לסוגיהן. לא שאני מצדיקה את האלימות של אותם ילידם בקייטנה, אבל בכל זאת, זו שאלה איך מתמודדים עם זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לסמדר

ע
    03/08/2010

האב בהחלט בתמונה. הקשר ביניהם טוב אבל בעלי לא מבלה איתו מספיק כי הוא עובד שעות ארוכות ורחוק מהבית.
    הקשר שלו איתי יותר חזק מן הסתם כי אני מבלה איתו ועם אחיו שעות רבות וכי בילה איתי את השנה הראשונה לחייו בבית.
    בזמן שהם ביחד הוא כן משחק איתו במשחקי בנים, כדור, אפניים, תחרויות....משחקי טלויזיה ומחשב.
    הוא הרבה פעמים עוזר לו בגינה, דברים שהם עושים ביחד.
    הוא נעלב מהר גם ממנו (ממני פחות). בד"כ הוא יתן לו לנצח בתחרויות ריצה שהם עושים אבל אם הוא ינצח אותו אז הוא יבכה מאד ויקח את זה קשה. אנחנו מלמדים אותו שלא נורא להפסיד לפעמים, ולא תמיד חייבים לנצח.
    או כשאני עושה איתו תחרות והוא מנצח הוא אומר יש ניצחתי.
    ואז אני שואלת אותו: ומה יקרה אם לא תנצח? אז הוא אומר לי: כלום, לא יקרה כלום. לא נורא.
    לזה אנחנו מעודדים אותו אבל עם אבא שלו הוא יותר רגיש באמת.
    חשוב לי להבהיר שהוא לא ילד נשי בהתנהגותו, הוא מאד בן. הוא אוהב תחרויות, ומשחקי בנים, וקפיצות וכדורגל ולהשתולל וכו'. אבל הוא גם מאד אוהב ספרים, ולשמוע שירים. הוא רגוע יותר יחסית לבנים האחרים שיש לו בגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    03/08/2010

שלום ע',
    תראי, נדמה לי שאת מבינה בעצמך שחלק מהעיניין קשור גם בחרדות שלך. העובדה שיש ביניכם קשר כל כך חזק, לא רק בגלל הזמן שאתם מבלים יחד אלא גם בגלל עוצמת הדאגה וההזדהות שלך איתו ולהיפך, בשילוב הזמן המועט יחסית שבו אבא נותן שם את "הקונטרה" כל זה ביחד, ייתכן שקצת מחליש את יכולת ההסגלות של הילד, למרות שסך הכל התגובות שלו לא כל כך בלתי מתקבלות על הדעת בגילו. אני לא ממליצה לך להפנות את הילד לטיפול, כי זה שוב מעצים את החלק ה"רגיש" ומשדר לילד שיש משהו מדאיג אצלו (גם אם לא תסבירי לו בדיוק מה זה ותקראי לזה "חוג" - ילדים מבינים) ולכן מה שאני ממליצה זה ללכת להדרכת ההורים עבורך, ביחד עם בעלך אם ניתן ואם לא אז לחוד, כדי לברר יותר לעומק ממה החרדות ואיך ניתן לנטרל אותן ביחסך לילד, וקצת להרפות מהמרכזיות של כל מה שקורה לו. נשמע לי שהוא מאוד רגיל להיות במרכז ההוויה שלך, ובמינון מסויים זה גם מקשה עליו להתפשר כשדברים לא קורים כמו שהוא רוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו