ילדה בת 3

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 3
    רווית
    03/08/2010

יש לי 2 ילדים, ילדה בת 3 ותינוק בן 7 חודשים.
    יש לי בעיה עם הילדה הגדולה, היא ילדה מאוד מאוד מאוד עקשנית. אם אינני מרשה לה משהו מסויים היא צועקת ובוכה ומשתוללת ואינה שומעת בקולי בכלל. אני מבקשת ממנה להיכנס לחדר והיא לא נכנסת עד שאני מכניסה אותה בכח והיאיוצאת ככה לפחות עשרות פעמים מבלי להיתייאש אחרי מלחמות אני מצליחה להרגיע אותה או שהיא נירגעת לבד היא באה לבקש סליחה ולתת לי נשיקה אחרי חצי שעה לא מקובל עליה עוד משהו האסרתי עליה הכל מתחיל מהתחלה כאילו היא שכחה את מה שדיברנו ואת הסליחה שהיא ביקשה.
    הילדה בגן גם מתנהגת כאילו היא השולטת על הילדים היא לא נותנת לאף ילד שלא ניראה לה לשבת בכסא לידה בריכוז או שהיא חייבת לקבל את הפתעת היומולדת ישר בסוף היומולדת ולא כשההורים באים לקחת את הילדים כפי שנהוג בגן. מיותר לציין שהיא עושה אותו הדבר גם לבעלי.
    אפשר פשוט לומר שהיא "לא רואה אותנו ממטר" למרות שהיא נענשת ( אני מחרימה לה משחקים שהיא אוהבת , לא יורדת לגן שעשועים וכו'). הילדה פשוט עקשנית מאוד מאוד, למרות שהיא נענשת לא אכפת לה ,מה אפשר עוד לעשות? איך אני יכולה להשתלט עליה ולגרום לה להיות ממושמעת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 3

סמדר ריינר
    04/08/2010

שלום רווית,
    נשמע שהגעתם למצב של מאבק כוח וכל הקשר סובב כרגע סביב מי מכניע את מי. אתם לא אמורים "להשתלט עליה" אלא לגדל אותה. חלק מזה כרוך גם הצבת גבולות, זה נכון, אבל זו לא כל ההורות. יש מצבים שבהחלט נכון וראוי שילד יעמוד על שלו ויכבדו את זה, כך הוא בונה את האופי העצמאי שלו.
    אתם צריכים להחליט על סדרי עדיפיות -על מה חשוב להתעקש וממה כדאי להרפות. מה שפחות חשוב - פשוט תניחו לזה, ואת האנרגיה והזמן שיתחררו כתוצאה מכך - תנסו להקדיש לבניית הקשר בצורה יותר נעימה - לעשות יחד עבודות יצירה , לשחק, לתת חיזוקים חיוביים על התנהגויות שהן כן חיוביות וכו'.
    איפה שכן חשוב לכם להתעקש , או שאתם לא רוצים לתת לה משהו שביקשה - אתם צריכם להגיד פעם אחת ובתקיפות. לא להיכנס למשאים ומתנים, לא לנאומים ארוכים, הטפות מוסר ודרמה, כי זה רק נותן לה חיזוק ותשמות לב להתנהגות שאתם רוצים להמעיט, וז המגביר את ההתנהגות הזו. אם היא תצרח או תבכה - אחרי שאמרתם פעם אחת שכי לא יעזור -ורק כשהיא תרגע תדברו איתה - אתם מתעלמים. גם אם צריך לקנות אטמי אוזניים בשביל זה. עם הזמן היא תבין שזה לא עוזר לה, זה יכול לקחת שבוע או יותר וחשוב שתהיו עיקביים - פעם אחת אתם נופלים- וצריך להתחיל הכל מהתחלה.
    תפסיקו להעניש, זה לא עוזר וזה גורם נזק ומשפיל את הילדה.
    אם אתם לא מצליחים - פנו להדרכת הורים כדי לקבל הכוונה ותמיכה יותר ספציפיים.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו