ילדה בת 3 עקשנית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 3 עקשנית
    רבקה
    04/08/2010

יש לי ילדה בת 4.5 וילדה בת 3 ואני בהריון מתקדם, הבעיה הינה עם הילדה בת 3 כאשר נאסר עליה דבר מה היא מתפרצת בבכי שיכול להמשך שעה אך הבכי מלווה בכח שמפעילה הילדה עם גופה בכך שהיא מחזיקה בחוזקה את הבגד שלי או של בעלי, הרגליים שלה מפעילות כח לכיוון הגוף שלי או של בעלי, או חפץ כל שהוא, יכולה לעשות זאת קרוב לשעה על מנ ת לקבל את מה שהיא רוצה, או באם קיבלה עונש לא לצפות בטלויזיה ההתנהגות חוזרת על עצמה, התנהגות זו כמדי יום וזה יכול להיות גם בשעת לילה מאוד מאוחרת 01:00 לפנות בוקר שבו קמה מהמיטה שלה בבכי כשניסיתי לדבר אליה בכל דרך שהיא היא לא מנסה להבין ואז מתחילה מסכת הבכי ותפיסה והתנגדות גופה כלפינו. אני מנסה בכל דרך שהיא להבין אותה גם אם זה כרוך ביותר תשומת לב אליה, מקבלת את כל היחס ממני ומבעלי ולפעמים יש מקרים שהגדולה שלי שמה לב לכך, חשבתי תחילה שאולי חסר לקטנה תשומת לב אך לא נראה שזו הסיבה, מבחינת ענישה לא מצאתי את הכלי הנכון (פינת חשיבה, איסורים כל שהם) היות וכל אמצעי ענישה שבה היא נענשה היא לא לומדת ממנה וחוזרת שוב על אותם הבעיות. בתקופה האחרונה ההתקפי הזעם והתפרצויות בכי בגלל איסור או בגלל בקשה שלה לדבר מה שנענה לשלילה מלווה בכל השלב שציינתי לעיל וזה בא לידי ביטוי כל יום, אבקש את הייעוץ המתאים לטיפול במקרה זה. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3 עקשנית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 3 עקשנית

סמדר ריינר
    04/08/2010

שלום רבקה,
    קודם כל אין לי המלצות לענישה, כי כמו שראית ענישה לא עוזרת. אף פעםואם כבר אז רק לטווח קצר מאוד. היא רק משפילה את הילד. יש לכם ילדה עם אופי. עכשיו אתם צריכים לקבוע סדרי עדיפיות - מה חשוב לנהל סביבו מאבק ומה לא. יש דברים חשובים- שינה, רחצה, היא בודאי לא יכולה לקבל כל מה שהיא רוצה, וכו'. יש דברים פחיות חשובים. נסו להגדיר לעצמכם מה פחות קריטי, ושם מראש אל תתעקשו.
    לגבי דברים שהיא רוצה וצורחת אם היא לא מקבלת - שם צריך להגיד לה פעם אחת בתקיפות ובצורה ברורה - החלטנו שלא, הצרחות לא יעזרו, כשתרגעי נדבר בשקט. ומאותו רגע לא להתייחס יותר לצרחות. גם אם צריך לקנות אטמי אוזניים. לא לנהל איתה דיונים, לא משא ומתן, לא הססברים, לא לצפות שהיא תבין, יש דברים שלא קשורים להבנה.
    עכשיו לגבי תשומת לב, לא פירטת איזה תשומת לב אתם נותנים ומתי. חלק גדול משתומת הלב שהיא מקבלת, כך אני מבינה, זה כשהיא עושה צרות, וזה רק מחזק את הדפוס.
    תנסו להקדיש לה זמן לבד, בלי קשר להתנהגות שלה, זה א פרס על תההנגות טובה או רעה, זה חלק מהצרכים ההתפחותיים של ילד, כמו שלא תמנעו ממנה אוכל אם לא מתנהגת יפה. חיזוקים על ציורים, על התנהגות שהי אכן טובה, ולהבעיר את המשקל בהתייחסות שלכם ממה ששלילי למה שחיובי, כך ההתנהגויות החיוביות יגברו והשליליות שפחות זוכות להתייחסות -יתמעטו.
    אם אתם לא מצליחים, מסיבה כלשהי, כדאי לשקול פניה להדרכת הורים מסודרת, כדי לקבל יותר תמיכה והכוונה ספיציפית, כי זו משימה קשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3 עקשנית

רבקה
    31/08/2010

תודה על המענה, לנושא חיזוקים ומחמאות לדברים שהיא עושה בהתנהגות ועבודות יש את זה מצידנו, היום לעומת זאת כאשר היא לא מקבלת את האיסור או רוצה לעשות מה שבא לה אני מודיעה לה שכאשר היא צורחת בבכי אנ ילא אדבר איתה אז היא בשלב מסוים נכנסת לאחד החדרים ונרגעת לבד, חוזרת אלינו כאילו שלא היה דבר, אני מסבירה לה על ההתנהגות שלה רק כשהיא רגועה, ישנו שינוי קטן מצידה אך זה ממשיך באותה המתכונת וכמעט בכל יום.
    אני אנסה שוב את הדרךשהמלצת, תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3

סמדר ריינר
    31/08/2010

שלום רבקה,
    קודם כל טוב מאוד שהתחלתם ליישם וטוב שיש שינוי גם אם הוא קטן. לא כל כך הבנתי למה את מסבירה לה בכלל, גם שהיא נרגעת. זה נראה לי מיותר. הרי הבעיה היא לא שהילדה לא מבינה, אלא שדרך ההתנהגות הזו היא מקבלת התייחסות. עצם העלאת הנושא שוב אחרי שהבעיה כבר עברה, מחזירה את הפוקוס לזה שהיא לא בסדר ומחזקת את הדפוס כי שוב היא מקבלת התייחסות בגלל הצדדים השלילייים שלה, אפילו שזה לא נעשה באותו רגע. אם היא חזרה לחדר, והפסיקה לצרוח, הניחו לנושא, ההסברים שלכם לא מקטינים את הסיכוי להתנהגות שלילית חוזרת אלא מגדילים אותו. אתם כאילו עושים משהו נכון ואחרי שהיא נרגעת מקלקלים אותו לעצמכם ולה. זה מיותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו