הפסקת פרס על הליכה לשינה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הפסקת פרס על הליכה לשינה
    יעלי
    04/08/2010

בוקר טוב ותודה מראש על עצותיכן

לילדה שלנו, בת שנה ותשעה חודשים, נולד אח לפני כחודש. ככל הנראה זה מה שגרם לה להתחיל להאריך את ההליכה לשינה בצורה בלתי נסבלת. בנינו תוכנית לשיפור המצב, אך מאחר והייתי כבר על סף משבר אחד מהצעדים שנקטנו היה שוחד - אם היא הולכת לישון יפה היא מקבלת כף גלידה וניל בבוקר. כמובן שגם אנו מסבירים לה כמה זה חשוב לישון טוב וכו' אבל בינינו, נראה לי שהגלידה יותר מעניינת אותה מהקשקושים שלי. עכשיו אפשר להגיד כבר שבעית השינה נפתרה ורק תהיתי איך אמורים להפסיק את ההרגל הזה של הגלידה. מה דעתכן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת פרס על הליכה לשינה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסתגלות להולדת אח קטן

ד''ר שירי שדה שרביט
    04/08/2010

יעלי שלום,
    ראשית מזל טוב על הלידה ובהצלחה.
    הקושי הטבעי של בתך להסתגל ללידת אחיה הוא מובן ומצופה. סביר להניח שגם אם בעיית השינה תיפתר, יופיעו מקומות אחרים בהם היא תבקש את נוכחותכם, תתקשה להיפרד מכם ותנסה להאריך את משך השהייה יחד ככל שניתן.
    הולדת האח זו תקופה לא קלה לכל ילד, ובאופן זמני מתאים ביותר להגמיש את החוקים ולהרעיף פינוקים רבים ככל שניתן, כפי שעשיתם עם הגלידה. משהו ברעיון הזה היה מקסים, ואולי גם גלידה בטעם וצבע וניל מזכירה לה במידה מסוימת את ההנקה/חלב שאחיה מקבל. אני לא יודעת אם כ"כ חשוב להפסיק את ההרגל הזה כ"כ מהר, מה גם שהיא מקבלת כף ולא קערה על הבוקר. אפשר בהמשך, להגמיש את מתן הגלידה - לפעמים להחליף במשהו אחר, לפעמים כשהחבילה תיגמר לקנות רק לאחר יום וכדומה, ובהדרגה הקישור בין הפרידה בשינה לבין הגלידה ייחלש.
    אדגיש שוב, שאיני רואה טעם למהר ולדחוק בה להתמודד ולהסתגל מהר ככל האפשר, לרוב הדבר יביא לרגרסיה ולקושי להיפרד בתחום אחר.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו