בריחה של צרכים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בריחה של צרכים
    סיון
    04/08/2010

שלום רב,

רציתי להתייעץ בנוגע לבני בן ה-6 וחצי, מזה תקופה רצינית של מספר חודשים שיש לו תקלות ובריחות של צרכיו. אני חייבת לציין שבאופיו הוא ילד עדין ורגיש ובעבר זה התחיל לו במעבר בין גן פרטי לגן טרום חובה ונפסק לאחר כחודשיים שלושה.
    אני ואביו גרושים אך אני לא יודעת אם יש קשר בין השניים. המערכת יחסים בין האב לביני מצוינת אם זה משנה. ניסיתי לנהוג בו בשיטת "פיפי פרס" על מנת שיפסיק אך זה עוזר לתקופה של שבוע ואז חוזר חלילה.

האם תופעה זו נובעת מהשינוי במצב המשפחתי ואם כן הגיוני שזה נמשך לתקופה של כ"כ הרבה חודשים???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בריחה של צרכים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בריחת צרכים

ליאת גרוס
    04/08/2010

שלום סיוון
    בריחת צרכים יכולה להיות קשורה לרגרסיה רגשית, בעיקר אצל ילדים רגישים. לא כתבת מתי היו הגירושים אז קשה לי להתייחס. ייתכן שהילד במצוקה ועדיין לא חש יציבות וביטחון. כנראה זה התחיל כתוצאה ממשבר מסויים ומשהו באוירה הכללית משמר את הבעייה.
    אין לי מספיק אינפורמציה על מנת להגיב לעומק.
    צריך לבחון מה עובר עליו. מה קורה בנושא הגבולות? לפעמים הרטבה קשורה לחסך בגבולות. משהו אולי משמר אותו קטן.
    בכל מקרה זה כבר גיל מבוגר מכדי להתעלם מהבעייה. נסי להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר או עם גורם חיצוני.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בבריחת צרכים ברפואה המשלימה

רחל לויתן
    15/08/2010

יש כיום טיפול מאוד אפקטיבי בבריחת צרכים ובהרטבת לילה, המתאים לילדים מגיל 4 ומעלה. הטיפול משלב טכניקה לשחרור רגשי עם נקודות דיקור סיניות בעזרת טפיחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו