מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הצורך לרצות...רוני כהן04/08/2010
בתי בת 10 ,ויש לה צורך לעיתים לרצות אחרים. זה מתבטא ברצון שלה לחלק מתנות, לקנות דברים לחברות ויכול גם להתבטא בנתינת תשובות שהיא יודעת שהמאזין ירצה לשמוע..ועוד... היא מנסה לרצות גם מבוגרים, לא רק ילדים. זה מתבטא גם בשקרים קטנים של יש לי.... הייתי... סיפורים שהיא ממציאה אולי כדי למצוא חן בעיניי מישהו. תמיד הסברתי לה שחברים לא קונים בכסף.. ואם מישהו לא רוצה להיות חבר שלה - מפסיד ושיש הרבה ילדים שירצו להיות איתה בשל מה שהיא ולא בשל מה שהיא נותנת או בשל כך שהיא מרצה מישהו.
יש לה מטפלת באומנות ששמה על כך את האצבע. המטפלת הביעה את דאגתה בשל זה, אך לא היה לה זמן לדבר איתי על כך. עד שנגיע לשיחה ייקח זמן ואני מאוד מוטרדת מן התופעה.
שאלתי היא מה הם הגורמים לירצות לרצות? ואיך אני יכולה לעזור לבתי מצידי?
העניין מעיק עליי מאוד..
אשמח לתשובתכם
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורך לרצות
ליאת גרוס04/08/2010שלום רוני
לכולנו יש צורך לרצות אחרים כדי שיאהבו אותנו. השאלה היא המידה.
המניע להתנהגות זו הוא לרב חוסר ביטחון. חוויה שרק בזכות נתינה ורצייה יאהבו אותה.
לפעמים המקור הוא חיקוי של אחד ההורים או תחושה סובייקטיבית של חסך באהבה וקושי בקשר עם ההורים.
לא נכון להסביר לה באופן הגיוני למה זה לא טוב. הצורך חזק יותר ואין לה כרגע כלי אחר.כדאי לנסות לחזק את הקשר עימה. לחזק את בטחונה העצמי ע"י חיזוקים רבים ומתן אפשרויות לחוויות של הצלחה. כדאי לנסות לחזק את מצבה החברתי למשל לעשות מיסבונת בבית ולהזמין כמה בנות מהכיתה וכו'.
יש מקום ךתהליך ארוך בסופו הילדה תחוש מספיק בטוחה בעצמה שלא תזדקק לרצות. רצוי מאד לערב גורם טיפולי בתהליך זה שיוכל להיפגש איתה ואתכם.
זו לא התנהגות באופי אלא משהו שבהחלט ניתן לטיפול בגיל זה.
אם זה מאד מעיק עלייך היא תרגיש בכך וזה עלול רק להקשות עליה יותר . על תישארי עם המועקה לבד. מומלץ לפנות למישהו.
מה דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)