מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת ארבע וחציאחת שמפחדת04/08/2010
ילדתי בת 4 וחצי, ילדה עם בטחון עצמי מאוד גבוה. יש לה חרדות כמו לא מוכנה לעשות כלום בלי שמבוגר יהיה לידה. היא טוענת שהיא מפחדת אךך לא ברור לנו ממה הפחד נובע. היא עושה דברים דווקא, צועקת, מרביצה, נושכת, מושכת בשערות וכאשר אנו מבקשים ממנה להיכנס לחדר לחשוב על מה שהיא עשתה היא צורחת, בוכה עד כדי חנק ואומרת שהיא מפחדת. בנוסך היא לא קמה לשירותים בלילות ומרטיבה בתדירות של פעמיים שלוש בלילה. מה עושים? אנחנו אובדי עצות. האם לקחת אותה לטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 4 וחצי
סמדר ריינר04/08/2010שלום שרון,
נשמע שהמצב אכן חמור ולא כדאי להזניח אלא לפנות לטיפול והדרכת הורים בהקדם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תוכלו בבקשה להפנות אותי?
אחת שמפחדת04/08/2010אין לי מושג אפילו איך מתחילים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניה לטיפול
סמדר ריינר04/08/2010שלום שרון,
אני ממליצה לך לפנות מכון להתפתחות הילד באיזור מגורייך, דרך קופת החולים שלך, ולברר האם יש שם טיפול דיאדי, או טיפול בחרדות בשילוב הדרכת הורים.
אם אין כדאי לך לחפש פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים בגיל הרך, כדי לבדוק איזה סוג טיפול מתאים במקרה הזה. מאחר וזה גיל צעיר עדיין יותר נהוג לטפל טיפול דיאדי - כלומר הורה וילד ביחד בחדר או הדרכת הורים. עם זאת אפשר גם לנסות טיפול פסיכותרפויטי רגיל בגיל הזה - שהוא נעשה דרך טיפול במשחק.
אם היא הייתה יותר גדולה הייתי ממליצה לך על טיפול קוגניטבי התנהגותי בשילוב ביופידבק, אבל היא קטנה מדי לזה.
אם היא כבר בגן עירוני, את יכולה לנסות להתייעץ עם פסיכולוג/ית הגן לגבי הפניה מתאימה באיזור שלכם.
אם את גרה באיזור רמת גן, את מוזמנת לפנות גם אלי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)