מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות שינה אצל ילד בן 4.5דיקלה05/08/2010
כשר תקופה די ממושכת שאנחנו מנסים להרגיל את בננו בן ה-4.5 להרדם ולישון במיטה שלו. לגבי ההרדמות במיטה שלו, יש הצלחות (אם כי לא תמיד) אך יש. אך בכל לילה הוא מתעורר ועובר למיטה שלנו. איך אפשר למנוע זאת? בהתחלה היה מגיע למיטתנו לקראת בוקר אז לא הייתה לנו בעיה עם זה. עכשיו מגיע כבר בשעה די מוקדמת של הלילה. כאשר מחזירה אותו בחזרה, מתעורר שוב וחוזר ויכול לחזור על עצמו 3-4 פעמים במהלך הלילה. הוא גם לא זוכר שהוא עושה את זה למרות שמבטיח שלא יעשה.
אחיו התינוק מבלה את רוב זמנו איתנו במיטה וברור לי שזה חלק מהענין, אך בכל פעם שהגדול מתעורר ועושה את המעבר אז גם הקטן מתעורר וכך מתחיל לופ שלם של חוסר שינה רציפה אצל כולם. נמאס לי מהענין, עצבנית ולא רוצה להוציא את זה עליו אך לא יודעת מה לעשות.
גם שאחיו נמצא איתו בחדר בלילה, עדין הוא מגיע אלינו (מילא אם הוא אצלנו, אז מבינה שגם רוצה להיות, אך בלתי אפשרי).
אשמח לקבל עזרה בנושא, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה ,גבולות והולדת אח חדש
נעמה סבג שמש05/08/2010דיקלה שלום,
את מצפה מילדך לחשוב כמו מבוגר. נסי לראות את הדברים מהעיניים שלו. יש לך פה ילד שעד לא מזמן מותר היה לו להגיע למיטת הוריו, אך כעת אסור לו. וזה קורה כשנולד לו אח חדש...(את מוזמנת לקרוא על הנושא כתבה באתר שלי וגם מאמר).
מעיניו שלו זו סוג של בגידה. אפליה.
את הרשית לו לבוא לקראת הבקר. מבחינתו- אין הבדל: לקראת בקר או אמצע הלילה. הרשית לו. בגיל הזה קל להבין או שחור או לבן.
כיועצת שינה, לא ברור לי גם למה הקטן ישן איתך במיטתך. תצרי לך קושי עתידי וחבל.
ההחלטה צריכה להיות עקבית ונחושה כאשר תעשי את הדברים בהדרגה תוך אינטליגנציה רגשית. אולי כדאי לערוך שיחה חד פעמית עם איש מקצוע כדי לקבל כלים וליישם, גם בנושא השינה וגם בנושא התמודדות עם המצב החדש והולדת האח.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה ושאלה בנוגע לייעוץ
דיקלה05/08/2010לגבי הקטן, ישן במיטתנו לא כי אני רוצה אלא הגעתי למצב של עייפות טוטלית בלילה. מתעורר כל שעה וחצי לינוק (בעיות אכילה, שלא הזכרתי קודם) ובנוסף כאשר הגדול מתעורר הקטן מתעורר גם. אז ככה שבממוצע בלילה, אני מתעוררת כ-6 פעמים ובגלל שאין לי כח פיזי לקום כל פעם אז פשוט נשאר במיטתנו. ברור לי לחלוטין שזו טעות וגם פה ניתקל בקושי.
אני לא מונעת מהגדול לבוא למיטתנו לקראת בוקר, אך לא בלילה. מודה, שלא חשבתי שמבחינתנו השעה איננה משנה.
איך יוצאים מהלופ הזה? עם מי ניתן להתייעץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)