מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות בלילהסימה05/08/2010
שלום וברכה.
בתי בת ה 3.5 התחילה לעשות לי בעיות בלילה. את האמת מאז שהיא נולדה הלילות איתה היו בעייתים. בגיל 2.5 לקחתי אותה למרפאה של ד"ר אבי שדה שלאחר אבחון קבע כי אין לה בעיות שינה אלא בעיות של הרגלים ובאמת לאחר השיחה עימו התחלנו ליישם את עצותיו והתחולל שינוי עצום והילדה החלה ללכת לישון במיטה שלה, בחדר שלה לבד כל הלילה.
עכשיו, לאחר שהצטרפה למשפחה אחותה הקטנה(לפני כ 3 חודשים) היא החלה לקום המון בלילות למשל אתמול היא התעוררה בשתיים והייתה ערה עד חמש לפנות בוקר. אני לא מתייאשת ומחזירה אותה למיטה שלה עד שהיא נרדמת אך היא טוענת שהיא מפחדת, שלא נעים לה להיות לבד ועוד מגוון תירוצים( פיפי, לשתות וכו כו..) בכדי להיכנס למיטה שלנו. החלטתי לעשות לה הפתעה ושלשום כשחזרה מהגן העברתי את אחותה הקטנה אלייה לחדר. חשבתי שאולי כך היא לא תפחד ולא תרגיש שהיא לבד (התינוקת הייתה כמובן איתנו בחדר..). וכמובן שגם זה לא הועיל!
אני מיואשת ובעיקר עייפה אני קמה גם לקטנה ועכשיו גם לגדולה. אני כבר לא יודעת מה לעשות!!
כרגע אני בחופש אז זה פחות מטריד אך מה יהיה כשאחזור לעבודה? קצת קשה לתפקד כשאני ישנה בלילה בממוצע 5 שעות עם מלא הפרעות....
צריכה עצה בדחיפות.....
חשוב לציין שכשאני משוחחת איתה בבוקר היא יודעת שהיא לא בסדר שהיא קמה בלילה ואומרת שהשכנים הפריעולה, שרצתה לומר לי שהיא אוהבת אותי וכדומה. היא ילדה מאוד נבונה ויודעת שמה שקורה איתה בלילה הוא לא בסדר. בנוגע לאוחתה הקטנה- היא מאוד אוהבת אותה ולא סבלנו משום בעיית קינאה מאוד קשה. הקבלה שלה למשפחה הייתה ממש בסדר.
אשמח לתשובה ועצות....
האמא העייפה...מאוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בלילה ואח חדש
נעמה סבג שמש05/08/2010סימה שלום,
יכול להיות שדווק המעבר של הקטנה לחדרה ישפיע לטובה, אבל שינויים לווקחים זמן. לא תראי את ההשפעה על כך ביום אחד. בנוסף, מאד חשובה האינטליגנציה הרגשית, ההכנה מראש למצב, הדוג' אישית שלכם והתלהבותכם מהמצב החדש.
אכן נשמע שמדובר בהרגלים שהשתנו.
כדאי שתבינו שנושא האח החדש גרם ישירות לקושי בשינה. כלומר: ההתנהלות שלכם חשובה במהלך היום כולו, וזה מה שיביא שינוי ישיר לנושא השינה.
את מוזמנת לקרוא כתבה על כך באתר שלי, שפורסמה בעיתון להיות הורים, אליה התראיינתי. מופיעים גם מאמרים שכתבתי בנושא.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סימה05/08/2010תודה רבה על התגובה ואכן לשינויים לוקחים זמן וזה נכון...
שאלה קטנה למה התכוונת שאמרת שההתנהלות במשך היום חשובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)