איך להסביר לילדה בת 5 הפלה מלאכותית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך להסביר לילדה בת 5 הפלה מלאכותית
    מיכל
    12/11/2007

שלום,
    אני בשבוע 21 ועומדת בפני הפלה מלאכותית עקב סיבות רפואיות. הבת הגדולה שלי, בת 5 יודעת על ההריון ומאוד שמחה לקראת האחות החדשה. אני רוצה לדבר איתה על ההפלה ולהסביר לה מה קורה אך בשום פנים ואופן אני לא רוצה לומר "שהתינוקת היתה חולה מאוד" או לומר שהיא "מתה". האם תוכלו לעזור לי בעניין??? ( רציתי להוסיף שהיא ילדה חכמה שמתעניינת ושואלת ולכן תשובה מתחמקת לא תספק אותה.)
    המון תודה
    מיכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפלה מלאכותית

שרון באומל
    13/11/2007

שלום מיכל
    ראשית, צר לי לשמוע שעלייך לעבור הפלה מלאכותית, ואני מקווה שהכל יעבור בשלום. אני מציעה לחשוב כיצד לומר לילדה את האמת, בצורה מעט מרוככת. למשל: "לאמא יש תינוקת בבטן, אבל התינוקת לא מרגישה כ"כ טוב, ולכן אמא צריכה להוציא אותה מהבטן. יש תינוקות שלא מרגישים טוב בבטן ולא יכולים להישאר שם". אני מציעה לתת מתן לגיטימציה לכל טווח הרגשות שעשוי להתעורר כתוצאה מהודעה זו: עצב, אכזבה וכו' ופשוט להיות שם עם הרגשות הללו של הילדה. אפשר גם לומר לה שאת מקווה שבעתיד יהיה לכם תינוק או תינוקת שירגישו יותר טוב בבטן.
    אני ממליצה לא להתחמק, על מנת לא להגביר את חוסר הודאות. בנוסף, קחי בחשבון שהיא תחווה אותך גם אחרי, ובוודאי יתעוררו שאלות לגבי זה.
    בברכה,
    שרון באומל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו