קנאת אחים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קנאת אחים
    רחל
    07/08/2010

מבקשת לבחון את היחסים בין שני ילדיי הקטנים כדלקמן: בני השלישי בן ה-13 מקנא מאד באחיו הקטן בן ה-7. סביר שבן הזקונים זוכה ליחס מיוחד מועדף מאחיו הגדולים (הקטן הוא גם גינגי), אך בן ה-13, שהוא מוכשר עד מאד (פיקח מאד ויפה מראה, אך עם ליקוי למידה), מנמיך את יכולותיו ואינו מאמין בעצמו, אלא מקרקר סביב אחיו הקטן ומקנא בו, וגם אומר שהוא רוצה להיות גינגי.
    מבקשת הדרכה וסיוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קנאת אחים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קנאת אחים

סמדר ריינר
    07/08/2010

שלום רחל,
    תראי, נשמע לי שהתשובה נמצאת בשאלה... את אומרת שסביר בן זקונים זוכה ליחס מעודף. זה אולי טבעי, אבל ההגדרה "סביר" נותנת לזה לגיטימציה כאילו שזה גם טבעי וגם בסדר, וכך צריך להיות. האמת היא שזה שזה לא מדוייק. ילד זקונים זוכה ליחס אחר, זה נכון, כל ילד במשפחה מקבל גם לפי סדר לידתו תפקיד אחר. בדרך הבכור מקבל הרבה תפקידים, אחריות וכבוד, וילד זקונים מקבל הרבה פינוק וסלחנות, אבל הרבה פעמים נשאר עם תחושה שהוא קטן וחסר יכולת יחסית לאחיו הגדולים והעצמאיים ממנו.
    כך שזה לא בדיוק יחס מועדף, אלא מועדף באיזוירם מסויימים וחלש יותר מבאיזורים אחרים.
    אני לא יודעת איך זה במשפחתכם, הקטן מקבל הרבה יותר תשומת לב? מקבל גם התפעלות וגם פינוק ואחיו הגדול פחות (בגלל ליקוי הלמידה אולי?) אם כן זה לא סביר, אלא דורש תיקון. ייתכן שהדרך היחידה של הגדול לקבל תשומת לב היא להידבק לקטן. גם ילד גדול ולא ג'יניג'י זקוק לחום, זמן איכות אישי ותשומת לב (אני לא אומרת שאתם לא נותנים את זה, רק קוראת לכם לבדוק את העניין, כי הגדרת את המצב כסביר ואני לא בטוחה שזה סביר).
    ייתכן שיש מקום לתת לגדול הכרה בכך שהוא צו דק, אומנם היחס שילד גדול מקבל הוא לא תמיד מאותו סוג שהקטן מקבל, אך בהחלט מגיע לו יחס, או יותר יחס ואפשר לנסות לתקן זאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו