לקויי למידה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לקויי למידה
    אילת
    08/08/2010

שלום רב
    בני בן ה7 מוגדר כ-ADHD הוא מטופל בריטלין ומאד קשה לו ללמוד. הוא עולה לכתה ב ועדיין לא קורא.הוא למד אצל מורה מתקנת ולפני כל שעור הוא היה נכנס למועקה ולא רצה ללכת. גם כשאני מנסה לשבת איתו (ל5 דקות)בחוברת שמותאמת לרמתו זה תמיד " לא עכשיו","מחר",וכו.
    יכול להיות שאני מלחיצה אותו. איך אני יכולה לא להלחיץ אותו ובכל זאת לגרום לו לשבת קצת וללמוד. אני מאד מתוסכלת משום שהוא לא ברמת כתתו והוא מתוסכל על אחת וכמה- זה בטוח.הפסקתי איתו את השעורים עם המורה לזמן מה ועכשיו אני רוצה להמשיך איתו.אני לא רוצה שילדים יציקו לו כמו: מדוע הוא לא קורא ושישאירו אותו כתה ועוד הצקות למניהן שהוא עבר וקשה לו להתמודד איתן.אשמח לתגובה. תודה רבה -אמא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לקויי למידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקויי למידה

סמדר ריינר
    09/08/2010

שלום אילת,
    אני לא בטוחה שהרעיון שאת תשבי איתו במקום המורה להוראה מתקנת הוא טוב אם את יודעת שאת מלחיצה אותו. מעניינת השאלה מדוע הוא לא רצה ללכת לשיעורי הוראה מתקנת? האם ייתכן שהוא לא התחבר למורה?
    בכל אופן כדיא לשלב משחקים והנאה בתהליך הלימוד, לתת חיזוקים חיוביים על כל דבר קטן שכן מצליח, ולחזק לו את הביטחון כמה שיותר.
    לפעמים ילדים שסובלים מליקויי למידה מרגישים שזה מאוד משפיל אותם.
    ייתכן שזה הפך להיות נושא נורא חשוב בבית וקצת נשכח שחוץ למקויות למידה יש פה ילד, נחמד, חמוד, שיש לו עוד כמה תכונות חוץ מהעניין הזה.
    כדאי לשבת איתו ולהסביר לו שלכל אחד יש משהו - אף אחד לא מושלם, יש ילדים שזקוקים למשקפיים, יש ילדים שקשה להם בספורט, יש ילדים שהם לא מקובלים כל כך, יש ילדים שקשה להם בחשבון, יש ילדים שקצת סובלים מעודף משקל וכו', לו יש את הקושי הזה אבל הוא צריך לזכור שהוא ילד מאוד אהוב, ויש לו עוד הרבה דברים נפלאים (ולמנות אותם), ובבעניין הזה צריך לטפל כמו שאם היה לו כאב שיניים הייתם מטפלים בו.
    בנוסף הייתי בודקת ואם המורה להוראה מתקנת לא התאימה אוי כדאי לחפש מישהי שתוכל להתחבר אליו, ולא רק יכולות ההוראה שלה הן חשובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו