כמה אפשר לבכות?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כמה אפשר לבכות?
    סימה
    09/08/2010

שלום וברכה

יש לי ילדה מקסימה בת 3.5. ילדה נבונה, חכמה שבאמת אפשר לדבר איתה ולליבה. יש לי בעיה איתה, היא לא מפסיקה לבכות!
    מספיק שחברה בגן שעשועים תגיד לה "דיי" והיא תתחיל לבכות ולצרוח.
    זה ממש מציק לי העניין במיוחד שאני מסבירה לה שוב ושוב ושוב שהיא ילדה בוגרת ושלא צריך לבכות מכל דבר ושאם משהו או מישהו מעצבן אותה אז שתדבר. זה ממש מביך שהיא בוכה וצועקת בגן שעשועים וכולם מסתכלים. עד עכשין הייתי כועסת עלייה כשזה היה קורה ומעלה אותה הבייתה כמעין עונש על ההתנהגות והצרחות... התחלתי לחשוב שאם זה חוזר על עצמו שוב ושוב אולי זו לא הדרך. השאלה מה לעשות? איך להגיב? איך להפסיק את זה?

בעלי טוען שזה בא בעיקר מפינוק (ילדה ראשונה, נכדה ראשונה וכדומה..)

אשמח לתובנות בעניין...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה אפשר לבכות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בכי

סמדר ריינר
    10/08/2010

שלום סימה,
    אני מניחה שבעלך צודק. ייתכן שביתך רגילה לנהל את הועם עם בכי. בבית היא כנראה לא נדרשת לזה, כי ברוב המקרים הי אמקבלת את מבוקשה כשרק יש רמז לבכי שהולך לבוא. בחוץ, זה לא עובד ככה, כי שם ל אמפנקים אותה והיא צריכה להתמודד. אני מציעה שתניחי לה, כשהיא בוכה והבכי לא במקומו. כשאת עושה מזה דרמה יחד איתה זה מחזק את התגובה. מספיק להגיד פעם אחת - תירגיע ונדבר. וזהו. אם היא ממשיכה, להניח לה. אז היא עושה בושות. לא צריך להתרגש, אחרת היא לא תלמד להתמודד. היא תבכה, זה לא יעזור לה, ואז היא תצטרך להחליט אם היא בכל זאת רוצה לשחק וליהנות, אז אין ברירה, את תראי שהיא תפסיק לבכות ותתמודד. כשאת לוקחת אותה מהגינה את מונעת ממנה את המשך ההתמודדות החברתית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו