ילד שמרביץ ולוקח לאח הכל מהידיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד שמרביץ ולוקח לאח הכל מהידיים
    אילנית
    10/08/2010

שלום וברכה
    בני בן שנתיים ו8 חודשים (שנולד לאחר 5 שנות נישואים) בטבעו ילד טוב לבבי ואוהב, יש לו אח בן שנה ורבע שבכל הזדמנות אפשרית מציק לו, מרביץ לו ודוחף אותו (כל המצח של הקטן "בומבות" ומכות כחולות מהדחיפות...) וכן אין מצב שיהיה לבן הקטן חפץ או משחק כלשהו כי מיד הבן הגדול לוקח לו אותו מהידיים. הילדים איתי בבית (אני לא עובדת והם לא בגנים אך הגדול רשום לגן לשנה הבאה עד 1 וחצי) אני כל הזמן כועסת עליו או מסבירה שאסור להרביץ ושהמשחקים שייכים גם לקטן אבל זה לא עוזר!
    אם כועסים עליו הוא מיד בא למי שכעס עליו מנשק ומחבק אותו ובוכה בין אם זה אני ובין אם זה אחרים (לפעמים הוא גם מנשק את האח...)
    גם כשאנחנו נמצאים בסביבה של ילדים שקטנים ממנו הוא דוחף אותם ולוקח להם כל מה שביד...
    אני ממש מתוסכלת מהמצב הזה, אני כבר לא יודעת איך לפעול בנושא, כולם מעירים לי על זה וזה עוד יותר מלחיץ אותי
    אנא עזרי לי לפתור את הבעיה
    בתודה מראש
    אילנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שמרביץ

סמדר ריינר
    10/08/2010

שלום אילנית,
    אין צורך להילחץ, ההתנהגות של בנך היא טבעית ומובנת, בסך הכל הוא נדרש לחלוק הכל עם עוד תינוק מגיל מאוד קטן בעצמו, והוא זקוק להרגשה שמשהו הו אגם שלו לפעמים. לכן אולי כדאי להגדיר מה כן שלו, המצב שבו הכל של כולם באופן גורף הו אלא כל כך טוב. צריכים להיות כמה דברים שהם רק שלו, כדאי לשמור אותם מבגירה או בארון או בקופסה נפרדים, ולאפשר לו לשחק בהם בבלעדיות. אפשר בגילו גם לדבר איתו על כך, שכאן וכאן אתם מקצים לו פינה שהיא שלו, ושם יש את הדברים שלו, וזה פרטי. בשאר הדברים הוא צריך לחלוק, ואז גם אם הוא חוטף לאחיו צריך להסביר בתקיפות בואתו רגע שזה אסור, בלי להיכנס לנאומים ומשא ומתן, ולהציע לו לקחת משהו אחר בזמן הזה, או להמתין שאחיו יסיים -כלומר לתת לו אלטרנטיבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו