מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גיל שנתיים הנורא...נון10/08/2010
שלום,
ביתי בת שנתיים וארבעה חודשים ויש לה אחות קטנה בת חצי שנה.
גיל שנתיים "הנורא" תקף אותנו בפתאומיות ואנחנו לא תמיד יודעים איך להגיב ומה לעשות.
בכל פעם שהיא לא מקבלת מה שהיא רוצה היא מתחילה לצרוח, לא לבכות, ממש עומדת וצועקת. ניסינו להרגיע, ניסינו להתעלם, ניסינו לחבק, ניסינו הכל אבל שום דבר לא עוזר. זה מתחיל מהבוקר כשהיא באה להעיר אותנו מהשינה (אם אנחנו לא קמים תוך 10 שניות מתחילות הצעקות) ונמשך לפרקים כל היום.
בנוסף, מסרבת ללכת לישון. עברנו לאחרונה דירה ובלילות הראשונים חיבקנו הרבה ונישארנו איתה בחדר כדי להקל עליה, אבל מאז לא מוכנה ללכת לישון, כל הזמן קמה מהמיטה ואפילו בועטת בנו כשאנחנו מנסים לשבת איתה כמה דקות.
האיום היחידי ש"עבד" ואחריו היא נכנסה למיטה ונרדמה, היה כ שאמרנו לה שאם לא תלך לישון אנחנו נכניס אותה למיטה ונסגור את הדלת. אמרנו לה את זה בשתי הזדמניות שונות, כמובן שמעולם לא עשינו את זה והרגשתי רע מאוד אחרי כן ואני לא מוכנה להגיד לה את זה יותר.
איך אפשר להשתלט על ילדה שמסרבת להכל?
אין לי בעיה שהיא רוצה הכל לבד, ומה שאפשר אני נותנת לה לבד. גם משתדלת לשתף אותה ולתת לה לעזור לי. היא סה"כ ילדה טובה.
אשמח לעצות,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גי שנתיים הנורא...
נעמה סבג שמש11/08/2010גיל שנתיים הבעייתי, הופך להיות יותר ויותר כזה כאשר ההורים נלחצים ומתרגשים מהצעקות, ומיד עומדים דום כדי לרצות את הנסיך.
שהילדה תבין שאינכם מקיימים את דרישותיה כל עוד היא צועקת ולא מדברת, זה פשוט ייפסק. עשו זאת תוך אינטליגנציה רגשית והרבה עקביות.
אתם מוזמנים לקרוא באתר שלי מאמרים בנושא.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)