מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- "אני חייב את זה".טל10/08/2010
יש לי ילד בן 5 מקסים, נהדר וחכם. הוא ילד טוב וממושמע, מעולם לא עשה "פדיחות" של צרחות ובכי כשלא קיבל משהו, גם במקומות ציבוריים וגם בבית. העניין הוא שכשאנחנו יוצאים לטייל הוא צריך שנקנה לו "משהו". לא חשוב אם אנחנו מטיילים בחיק הטבע או לאיזושהיא חנות הוא חייב שנקנה לו "משהו" - שתיה או משחק או אוכל בחוץ. הוא חייב משהו. כמובן, כמו תמיד, חלק מהפעמים אנו מסרבים וחלק מהפעמים קונים. יש לציין שכשאנו מסרבים הוא לא בוכה ולא צועק, אבל בהחלט אפשר לראות את התאכזבותו על פניו או ב "אוףףף". אני לא מבינה את הצורך הזה, לא חסר לו שום דבר, ה"לא" אינו זר בבית ובכל זאת זה קורה וזה מרגיז מאדד. אני כל הזמן מסבירה לו שלא כל פעם שיוצאים החוצה, צריך לקנות משהו. האם אפשר לעשות משהו כדי למגר את התופעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חייב את זה
סמדר ריינר10/08/2010שלום טל,
מאוד לא רצוי לעשות משהו כדי למגר את התופעה. למה באמת את רוצה למגר אותה? לילד מותר להיות לא מרוצה לפעמים, זה לא נורא ולא סוף העולם. את היא זו שלא צריכה להתרגש מזה. הוא בסדר גמור. ילדים רוצים דברים. לפעמים הם מקבלים אותם ולפעמים לא. הוא לא אשם שלך קשה להסתדר עם התחושה שאת מאכזבת אותו. אם תנסי למגר את התופעה, הוא יצטרך להרגיש שהוא מוותר על הדברים מראש רק כדי לא להגיע למצב שהוא מכאיב לאמא. זה עלול להפוך אותו לילד שכל הזמן חושב איך להיזהר על אמא ולהיות רגיש אליה במקום להיות ילד.
כשילדים רוצים דברים ומתאכזבים זה לא אומר שחסר להם משהו או שההורים לא מספיק טובים. תנסי לא קלחת את זה כציון להורות שלך. מטבע הדברים הורים מתסכלים ילדים לפעמים.
לצפות שהילד יהיה כל הזמן מסופק ואסיר תודה רק כי אנחנו נורא משתדלים זו לא שאיפה מציאותית וגם לא הוגנת.
את אמא מצויינת והוא ילד שלפעמים מרוצה ולפעמים לא, ככה זה בחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)