מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת חמש ותשעה חודשים חרידה מעכבישיםמיכל11/08/2010
שלום רב!
בתי בת החמש ותשעה חודשים גלתה לאחרונה פחדים הולכים וגוברים מעכבישים ומחרקים בכלל,(היא אפילו פוחדת מזבובים). היא מפחדת שיעקצו אותה, היא מאמינה שעכביש עוקץ. ולא מאמינה שזבוב לא. לאחרונה הפחד אף מונע ממנה ללכת לבד לשירותים. במיוחד בקייטנה, וקורה לפעמים שהיא מתאפקת שעות ארוכות. בנוסף היא חוזרת על פעולות מסויימות כמה פעמים ברצף. כמו לגעת במשהו שלוש פעמים או לחזור על מילה או צליל כמה פעמים, היא קוראת לזה: "זה בגלל המספרים" (היא סופרת כל דבר בראש ) והיא אומרת שיש לה מחשבות שלא עוזבות אותה כמו משפט שהיא חושבת עליו בראש מדי פעם ומציק לה. (היא עדיין ישנה עם חיתול לרוב אינה מרטיבה בו, אך כשניסנו להוריד אותו היא הרטיבה במיטה כל לילה ובקשה לחזור לחיתול). אני רוצה לציין שבתי היא ילדה נפלאה אנטיליגנטית מאוד ומאוד מוכשרת ויצירתית. היא אוהבת חברה חברותית ושמיחה מאוד וכמו שהגננות והמורות שלה (היא בחט"ץ) אומרות "ילדה נהדרת ומקסימה". אני לא חושבת שהתופעות שציינתי פוגעות בתיפקודה היום יומי למעט העניין עם השירותים. האים אני טועה ובכל זאת אני צריכה לפנות איתה לקבלת עזרה? האם עצם ההליכה ל"טיפול" בגיל כל כך צעיר לא תקבע אצלה מחשבה שלילית : "משהו לא נורמלי אצלי, אני לא כמו כולם"?
בתודה מראש אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 5 חרדה מעכבישים
סמדר ריינר11/08/2010שלום מיכל,
הילדה שלך מאוד סובלת מהפחדים שלה והם גם עלולים להחמיר. התאור שלך שהיא חוזרת על פעולות ברצף, סופרת כל דבר בראש ושיש לה מחשבות שלא עוזבות אותה מעיד על אבחנה של הפרעה אובססבית קומפולסיבית. זו הפרעה שגורמת לסבל רב, לא מניחה לה להינות ולהרגע, והיא מוציאה על כך המון אנרגיה פנימית וזה גורם לה סבל. זה גם עלול ללכת ולהחמיר עד שתהיה פגיעה היותר ממשית בתפקוד. במיוחד זה בודאי יתבטא כשתצריך להכנס למסגרת לימודית כי קשה מאוד להתרכז כך.
לכן לא הייתי ממליצה לך לחכות וכן לפנות לטיפול. גם כך, כשכל זה קורה לה, יש לה כבר תחושה שמשהו לא בסדר, הליכה לטיפול לא תגרום להרגשה הזו ולאת תקבע אותה, היא בסך הכל תהפוך את האמת הזו לגלויה יותר. באמת משהו כרגע לא בסדר, וחייבים לטפל בו, בדיוק כמו שלא היית מזניחה כל עניין רפואי אחר.
כשמסבירים לילד אודות פניה לטיפול, מסבירים שאנחנו הולכים לאיש שיעזור לך עם הפחדים, ועם מה שקשה לך בלב. ילדים בדרך כלל מקבלים את ההסבר הזה, והוא גורם להם להקלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)