מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 6 וילדה בת 4.5 - אמא נואשתשירין13/11/2007
שלום לך - יש לי שתי ילדים בן 6 - השנה עלה לכיתה א'.
מאוד חרוץ וחכם ותמיד יש לו מכתבים טובים מהמורה.
אבל יש לי בעיה איתו - או מרבה להרביץ לאחותו בת 4.5 על כל דבר קטן ופעוט.
וגם שבזמן אחרון שמעתי אותו מוציא מילים לא יפות מהפה.
אצלנו בבית מאוד מקפידים על צורת הדיבור ולא לקלל וכו'.
לא יודעת מאיפה הוא למד את המילים הנ"ל - יתכן מהכיתה אבל
אנחנו מסבירים לו שאם ימשיך לדבר ככה ירחיק את הילדים ממנו ולא יהיו לא
חברים וגם מסבירים לו שזה לא יפה וכו'.
אבל זה לא עוזר - שעות אני מדברת איתו על זה שאצלנו בבית לא מרביצים ולא מדברים
לא יפה - הוא אומר שאני מבטיח ובסוף אני שומעת מרחוק אם אחותו ממשיך להוציא מילים
לא יפות.
עוד נושא - יש לו קושי למצוא חברים בכיתה - כל הזמן אומר לי אני שונא X ואני שונא את Y.
יש לו רק חבר אחד שאיתו הוא ממש קרוב וכל הזמן מחבק אותו ומנשק אותו בראש.
לדעתי הוא צריך לפתח עוד חברויות ולא רק חבר אחד !!!!
אין אנחנו צריכים להתנהג איתו? עונשים והסברים בלי סוף כבר היו...
רב תודות לך על העזרה ותגובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות חברתית
שושי יעקובי13/11/2007יתכן כי הסיבה להתנהגות של בנך, ההצקה לאחותו, הקללות, האלימות והניסיונות שלו לעורר את כעסכם כלפיו הם המצוקה שהוא חווה במעבר לכתה א'. הוא מספר לכם על קושי חברתי, יכול להיות כי הוא דחוי על ידי ילדים עמם מעונין להתחבר. יכול להיות כי קיימת בכתה אוירה אלימה שמעוררת בו חרדה (קללות איומים). יתכן והוא במתח כללי כי ההישגים הלימודיים חשובים לו מאוד והוא פורק את המתח בבית, על אחותו ועליכם. על מנת להפסיק את ההתנהגות כדאי להתייחס למצוקה שמסתתרת מאחוריה. כיום תשומת לב רבה מופנית להתנהגות השלילית הייתי מציעה לכם להפנות את תשומת הלב לאינטראקציה חיובית. להתעלם כמה שניתן מהקללות, לעודד אותו לשוחח אתכם על ביה"ס, על חברים, תסכולים. כשהוא משתף אתכם, כדאי לכם להיות בעמדה של מקשיבים, מנסים להבין את הצד שלו ולא להיות ביקורתיים גם אם נדמה לכם שהוא לא פועל נכון. בשיחה כזו חשוב שהילד לא ירגיש בודד במצוקה שלו ולא דווקא מתן עצה או פתרון לבעיה. בשום אופן לא כדאי להגביר את החרדה החברתית שלו על-ידי אמירות כגון התנהגות כזו וכזו תגרום לילדים להתרחק ממך. לעומת זאת כדאי לעודד מעורבות חברתית גבוהה יותר, לעודד אותו להזמין חברים חדשים ולסייע לו בכך אם הוא מעוניין.
שושי יעוקבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשושי - רב תודות על הייעוץ
שירין14/11/2007שושי - אני מאוד מודה לך הייעוץ המורחב והפרטני.
שאלה אחרונה - האם לרשום אותו בחוגים שונים יכולים לעזור לו לצאת מהמעגל הנ"ל?
איזה חוגים היית מציעה לי שמתאמים לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשושי - האם תוכלי להמליץ לי חוגים
שירין15/11/2007שושי - האם תוכלי להמליץ לי על חוגים
שמתאימים לו בהתחשב להתכתבות אחרונה שלנו.
מודה לך
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוגים לילד
שושי יעקובי15/11/2007מה תחומי הענין שלו? כדאי לבדוק איתו מה מענין אותו. מומלץ למצוא חוגים בהם משתתפים ילדים נוספים מהכתה , זו הזדמנות להרחיב קשרים חברתיים.
שושי יעוקבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)