בעיות התנהגות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות התנהגות
    נשואה
    12/08/2010

שלום
    יש לי ילד בן 3 ותינוק בן 7 חודשים..הבעיה עם הבן הגדול..מהלידה יש לו הרבה בעיות...בהתחלה עם ההנקה...מגיל חצי שנה התחילו בעיות בשינה שלו הייה לוקיח לו שעתיים עד שיירדם וכל פעם בשיטה.. באוטו על הידיים כשאני לצדו...קראתי ספרים על בעיות שינה ושאלתי בפורמים וזה התחיל להסתדר הייה מתעורר לםחות 5 פעמים בלילה היום הגענו לפעם אחת הוא נכנס לשירותים ושותה וחוזר לישון..למרות שקודם כשהיה מתעורר הייה יושם מול המצלמה ןיןשן לפעמים שמה כי מחכה לבוקר.. הוא ילד מתבכיין יותר מדי ועל כל דבר..אם רוצה לשתות מתבכיין וכשאני מבקשת ממנו לדבר יפה כדי להבין מה הוא רוצה אז הוא אומר שרוצה לשתות או משהוא אחר... כשמבקשת ממנו לסדר את החדר והמשחקים אני צריכה לחזור 10 פעמים ורק כשאני סופרת עד 3 שלאחרי ה 3 יש עונש (בד"כ אני לוקחת משהוא מהמשחקים ומחזירה ביום השני) אז הוא עונה ועושה מה שביקשתי.. שרוצים לצאת מהבית מוציא לנו את העצבים עד שמלבשים אותו ועד שעולה לרכב הוא מתחיל לשחק בכל מה שבא לו בידיים ומסתובב בחוץ עד שצועקים שאנחנו מחכים לו... בזמן הנסיעות כל הזמן גם מתבכיין למרות שעונים לו על כל השאלות ומדברים איתו בזמן הנסעיה..אבל ממשיך להתבכיין.. למשל איתמול כל הדרך התבכיין..פעם רוצה מזגן פעם רוצה שתפתחו את החלון פעם אחרת אומר לאבא שלו אל תנהג מהר או תנהג מהר...תמיד הוא מתבכיין.... בגן אומרת הגננת שהוא השתנה ומתנהג יפה ומשחק יפה... יש לציין כשאני והוא והתינוק לבד בבית יש פחות בעיות.. זה מתגבר כשיוצאים מהבית לא משנה איפה אפילו אצל הסבתא שהוא מאוד אוהב או..וכשאבא שלו בבית גם... כשהוא לבד אצל הסבתא בלי שאני אהיה הוא מתנהג יפה כי היא לא אומרת לו לאא ועושה כל מה שמבקש... כשמבקשת ממננו להכנס לישון כשאנחנו לבד בבית הוא נכנס ויוצא פעם או פעמים אבל כשאבא שלו נמצא יוצא 20 פעם ואפילו בכוח מכניסים אותו בסוף..
    איך נעזור לו להיות יותר ממושמע?? ולא יתבכיין כל הזמן.????

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכחתי להוסיף

נשואה
    12/08/2010

בחודשים האחרונים כשהילד נכנס לישון הוא יושן על הבטן כשהידיים שלו על איבר המין שלו ועושה כל מיני תנועות במצב הזה עד שנרדם... אני לא אומרת לו דבר על זה אבל לא יודעת האם צריך לגיד לו משהוא אם זה אסור או לא או להמשיך להתעלם??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה דילגתם עליי???

נשואה
    14/08/2010

??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3 ו-7 חודשים

סמדר ריינר
    15/08/2010

שלום לך,
    קודם כל לגבי האוננות, בודאי שאין לומר לו שזה אסור. צריך להגיד לו שאתם מבינים שזה מאוד נעים לו, ושזה בסדר, עושים זה רק בפרטיות ולא ליד אנשים. לדעתי דרך אגב זה מה שהוא עושה ולכן אין שום בעיה עם זה. לגבי המצב הכללי שאת מתארת, אתם צריכים פחות להתייחס לבכיינות שלו. אז הו אמתבכיין, אז מה? ככל שיש קהל לדרמה שהוא מייצר, כך היא מתגברת.
    כדאי לתת לו חיזוקים על התנהגויות חיוביות ופחות התייחסות להתנהגויות השליליות וכך הן יפחתו.
    בנוסף צריך לבחור על מה מתעקשים ועל מה לא, לא על כל דבר חייבים באמת ל"נצח" את הילד ולהיאבק, אבל מה שכן מחליטים חייבם לשמור על עיקיביות. אני לא ממליצה על עונשים, כיוון שהם משפילים את הילד ולא עוזרים אלא לטווח קצר בלבד וגם זה לא תמיד. צריך לדבר בטון תקיף וברור.
    אם אתם לא מצליחים, אנא פנו להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון

נשואה
    15/08/2010

תודה על התשובה
    הילד שדיברתי עליו הוא בן 3 שנים והבן הקטן בן 7 ח'...
    אם לא להעניש או לאיים..וחוזר על מעשה שאסרנו קודם..אז איך להגיב לו.???

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    15/08/2010

שלום לך,
    להגיב כמו שאמרתי, בטון ברור ותקיף, פעם וזהו. אם תיתני דוגמה יהיה לי קל יותר להסביר לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סומא
    15/08/2010

דוגמה למשהוא פשוט שחוזר כל יום כמה פעמיםהוא מפזר את המשחקים וקשמבקשת ממנו לאסוף הוא מסרב וממשיך לשחק במשהוא אחרורק אחרי שאני מאיימת שאם לא אוסף אני אוסרת עליו לשחק במחשב או דבר אחרהוא מתחיל לאסוף ומבקש שאעזור לו
    אם מבקשת ממנו להביא לי משהוא גם הוא עונה בלא יודיע ולא יכול..למרות שכן הוא יודיע...

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    15/08/2010

שלום לך,
    את צריכה לחשוב האם באמת זהו דבר קריטי שדחוף להאבק עליו. דברים שחשוב להיאבק עליהם הם שעות שינה, רחצה, אלימות וכו'. לבקש מהילד שיביא לך דברים ולכעוס עליו שהוא לא מבצע, זה לא תמיד כל כך מתאים. יכול להיות שזה לא נעים לו, שזה מפריע לו באמצע משהו, שיש אווירה של המון פקודות או הוראות מצידך,(אני לא באמת יודעת אני משערת) ילד בגיל 3 גם צריך כחלק מהשלב ההתפחותי שהוא נמצתא בו להיאבק על העצמאות שלו. לכן, את יכולה לבקש ממנו לעזור לך נניח, להביא לך משהו, אך זה צריך להיעשות כפנייה של בקשה ואם הוא לא רוצה, זו שאלה האם הוא באמת חייב.
    לגבי לסדר את הצעצועים שלו, אני לא בטוחה שזה משהו שחייבים לריב עליו בגיל 3, אפשר ללמד אותו לעשות את זה, להציע לו, לאסו ףאיתו ביחד, אבל אם לא מתאים לו או לא מתאים לו באותו רגע, עדיין זה לא גיל שבו הייתי פוקדת עליו ומאיימת עליו, זה יבוא עם הזמן, יכול להיות שאת צריכה לשחרר קצת, ולהחליט על סדרי עדיפויות על מה את נאבקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסמדר

נשואה
    15/08/2010

אני מאוד מודה לך על התשובה המהירה.. ותודה לכם על הפורום המדהים הזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה:-) שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    16/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו