אמא נואשת לילד בכתה א'

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אמא נואשת לילד בכתה א'
    יפה ברמי
    13/11/2007

יש לי שלושה ילדים, הגדולה בת 16, האמצעי בן 12 והקטן בן 7 בכתה א' וקוראים לו חגי.
    בתקופה האחרונה ומזה כחודשיים ימים חגי מסרב להיכנס לכתה בבוקר, הוא נצמד לאחיו בכיתה ו' ומסרב לעזוב אותו. גם כאשר אחיו נכנס לכיתתו, חגי נכנס לתוך כיתה ו' ופשוט מושך את אחיו החוצה מהכיתה. הדבר מפריע מאוד לאחיו וגורם לכך שהוא מפסיד שיעורים רבים, בין היתר מבחנים.
    ניסינו אני ואביו לקחת אותו בעצמנו לבית הספר ולהכניסו לכיתה אך ללא הואיל, הוא מסרב להיכנס לכתה לבדו ומבקש שנשאר איתו כמה זמן בתוך הכיתה. הוא נצמד ממש כמו "עלוקה" אלינו ומסרב לעזוב. זה קורה לו גם באמצע היום, פשוט אחרי הפסקה הוא מסרב להיכנס לכיתה להמשיך ללמוד.
    אחותו שנמצאת בשביתה בימים אלו הלכה איתו ביומיים האחרונים לבית הספר אך גם אותה הוא מסרב לעזוב ומבקש שתישאר איתו עוד ועוד. כמובן שזה מעצבן אותה והיא מסרבת לקחת אותו שוב לביה"ס.
    אני ואביו מיואשים מאוד מאוד ולא יודעים מה לעשות, למרות שדיברנו איתו כמה וכמה פעמים והסברנו לו שזה חשוב ללמוד ושלא יפריע לאחיו הגדול ללמוד. הוא כמובן מבטיח ונראה שהכל יהיה בסדר אבל למחרת היום, כאילו שהוא שכח את ליל אמש, הדברים חוזרים על עצמם.
    אני אציין שהדבר כבר מרגיז את המורה שלו ומפריע להלך הלימודים בכיתה.
    מקווה לקבל ממך תשובה דחופה ובהקדם מה אפשר לעשות בנידון.
    אני רוצה לציין שחגי הוא ילד חכם מאוד, נבון ותלמיד חרוץ אפילו. הוא יודע כבר לקרוא יפה מאוד, הוא טוב בחשבון. גם לפני כתה א' הוא גילה כשרון טוב מאוד וחריצות והוא גם בעל זכרון מעולה (רק לא במקרה הנוכחי). בקיצור - לא נראה שיש פה בעיית לימודים, הדברים הולכים לו די בקלות בקטע הזה.
    מה עושים - דחוף מאוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא נואשת לילד בכתה א'

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת בי"ס

שושי יעקובי
    13/11/2007

ההתנהגות של בנך נראית כמו תגובה של חרדת בי"ס. זוהי תופעה בה ילדים מסרבים ללכת לביה"ס, או להיכנס לכתה, נצמדים להורים, ללא סיבה ברורה להם או להורים. בניגוד לקשיי פרידה נורמטיבים שילדים מסוימים מפגינים בתחילת שנה, הרי שחרדת בי"ס מתגברת ככל שעובר הזמן והחרדה מתחילה כבר בבית אפילו ערב קודם. לכן צריך לפנות לייעוץ פסיכולוגי.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית התפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו