פחד מאמבטיה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד מאמבטיה
    הילה
    12/08/2010

שלום שאלתי בנושא פחד מאמבטיה ומי מבין כיצד להתגבר על פחד אם לא פסיכולוגיים????
    על כן אבקש את התייחסותכם לשאלתי. במאמר מוסגר אציין כי בפורום הורים לתינוקות שאלות לא מקבלות מענה תקופה מאד ארוכה.

ולשאלתי:
    בני בן שנה וחודש, עד לפני חודש הייתי עושה לו אמבטיה באמבטיה קטנה על מעמד כשהוא שוכב על דפני והכל היה בסדר. לפני כחודש העברתי אותו לאמבטיה הגדולה כשהוא יושב בתוך כיסא מיוחד בתוך האמבטיה. בהתחלה היה בסדר עד שהגענו לראש והוא התחיל לצרוח. אני מתרשמת שהוא ממש מבועת כשמיים זולגים לו על הפנים ובוכה בכי קורע לב. עם הזמן זה החמיר והוא מביע התנגדות מאד חריפה להיכנס לאמבטיה ומראה רתיעה מאד גדולה מהדוש. האם עליי להמשיך לקלח אותו למרות הצרחות אשר לדעתי מביעות פחד? לציין שהוא לאחרונה גם מביע סלידה מכניסה לבריכה לים או במסגרת הקורס שחיה . האם עליי להפסיק את הקורס שחייה? מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מאמבטיה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מאבטיה שאינה תואמת את הגיל...

נעמה סבג שמש
    12/08/2010

למה להעביר אותו לאמבטיה הגדולה אם כ"כ לא טוב לו.
    הוא תינוק נורמלי לחלוטין ולא טוב לו עם הדוש. למה לעשות משהו בכוח ולא לספק את רצונו. תהיו קצת יותר רגישים וסבלניים, גם זה יגיע.

לגבי הקורס שחייה- אני בעד חוג שכזה כל עוד הילד מתחבר לכך. אם הילד צורח, זה לא נשמע כמו כיף גדול. לא חייבים, לא מוכרחים...
    לפני שמוותרים ניתן לעשות שם רק דברים שהוא אוהב. אנחנו לא מכינים אותו לאולימפיאדה. אם זה לא עובד, תתאפקו קצת עד שיגדל קצת ותחפשו חוג אחר.

וד"א- אני לא פסיכולוגית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו