פח ד מוות מבדיקה קשה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פח ד מוות מבדיקה קשה
    איילת
    12/08/2010

שלום
    רציתי לדעת כיצד משכנעים ילדה לבצע בדיקת גסטרו(לא גסטרוסקופיה),לגבי כאבי בטן עם חשד לעצירות בילדה קטנה,
    אופן הבדיקה בכלל לא נעים משך זמן הבדיקהלא קצר והיא כואבת ולאנעימה בכלל
    -עלמנת למנוע חשש מהילדה,מה עושים?
    האמא רועדת מפחד בעצמה....
    אךבסמוי לא לפני הילדה-אנא עזרו כיצד לנהוג
    מה יעשו לה וכמה זמן ייקח האים יכאב וכו אין לי מושג
    נורא מפחדת שהילדה לא תשתף פעולה או תצעק או שיכאב להעד מאוד
    כבר עכשיו עוד בטרם ניגשנו למרפאה צורחת בבית לא מסכימה להתקרב לאמה שלא תוריד לה מכנסיים ותמרח שם משחה או נר ושלא תיקח בכוח לבדיקה
    אני מבחינת אם הייתי מוכנה כמה דקות להחזיק חזק בשת"פ עם הרופא מקסימום דקה 2 של בכי חזק אבל העיקר שתהיה בריאה
    מצד שני לקחת בכוח את הילדה כואב לי עליה לא נעים לראותה צורחת בוכה מיבבבת אפילו מפחדת שהיא תברחלי או תעשה ביות גם אם אחות תחזיק אותה
    אודה לעזרה
    בברכה,
    אני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פח ד מוות מבדיקה קשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מבדיקה

סמדר ריינר
    13/08/2010

שלום נועה,
    לא ציינת בת כמה הילדה. אני מבינה שגם לך אין כל כך מושג מה עושים בבדיקה הזו, והאמת שגם לי אין. אני לא רופאה. לכן, קודם כל כדי להתמודד עם הפחד שלך כדאי לנסות להשיג מידע, כשיש לנו יותר מידע יש לנו גם יותר שליטה בנעשה ואנחנו פחות חסרי אונים. כדאי לדבר עם הצוות הרפואי ולנסות להבין טוב טוב מה בדיוק הולך לקרות, כמה זמן זה נמשך, האם זה כואב, וכו'. אם את מאוד חוששת, ייתכן שכדאי שאו שלא את תלכי עם הילדה אלא ההורה שיותר רגוע, אם יש כזה, או שהוא או מישהו אחר מהמשפחה או החברים שאת סומכת עליו ילווה אתכם. כשאת תהיי יותר רגועה, גם לילדה יהיה הרבה יותר קל.
    כך ששלב ראשון בהכנה של הילדה הוא להכין את עצמך, מבחינת מידע, ליווי והרגעה של עצמך. גם אם את באופן סמוי לחוצה, הילדה קולטת את זה.
    לגבי ההכנה של הילדה, לא ציינת את גילה, אך באופן כללי רצוי להסביר לה בדרך שמובנת לה מה הולך לקרות, בצורה עניינית, בלי דרמה, כדי שגם לה תהיה שליטה והיא לא תרגיש אחר כך מופתעת ומרומה, זה רק יגרום לתגובה קשה אחר כך. אפשר להבטיח פרס כלשהו קטן ,אחרי הבדיקה אם היא תתגבר יפה, ולדבר על כל העניין כסוג של אתגר ולא כמשהו נורא ואיום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובתי

איילת
    13/08/2010

שלום
    הבדיקה היא בדיקה רקטאלית,לא נעימה
    משכיבים את הילדה עירומה בפלג גוף תחתון על הצד במיטת הטיפול,הרופא מחדיר כפפה משומנת לפי הטבעת בחוזקה ולוחץ על הבטן כדי לבדוק את האיזורים הללו,
    האמא היא זו שתלווה,האמא לא משדרת לחץ או פחד אפילו בסמוי.
    פשוט מאוד מדובר בילדה בת10-ילדה טובה-נבונה-חרוצה-אחראית-מתוקה-טובה טובה טובה טובה אין מילים.הלוואי כולם כמוה.
    מאידך,מרגע ששמעה על מה שתצטרך לעשות מרופא המשפחה בעצמו,אפילו רמז והסביר בעדינות יתר,היא פשוט יצאה מהחדר,הלכה הבייתה0הבית סמוך למרפאה)והתחילה לבכות,הסתגרה בחדרה-לא משתפת פעולה עם כלום-לא אוכלת כמו שצריך-רק מעט ,שותה המון,אבל כל הזמן בוכה.יש ימים ספורים עד הבדיקה.הילדה הסטרית,מבוהלת,בוכייה,בקושי מדברת,לא מוכנה לקבל שום דבר-לא חיבוק,לא שיחה אמהית,כלום,או ישנה או בכוה
    משהו נורא,לא יודעת איך להתנהג איתה
    תמוה לי
    עזרתכם חיונית
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    13/08/2010

שלום נועה,
    עכשיו התאור שלך נשמע אחרת.
    את הדברים על שאמא, כלומר את בעצמך משדרת לא המצאתי, רק ציטטתי אותך, את אמרת שאת חרדה אך באופן סמוי, ניסיתי להפנות את תשומת ליבך לכך שגם אם את מרגישה דברים באופן סמוי ילדים חשים בזאת. לרוב אנחנו ל אערים למה שנאחנו משדרים באופן סמוי, אפיוח אם אנחנו אנשים נורא אובייקטיבים לגבי עצמנו.
    זה דבר אחד, דבר שני את היא שכתבה שאת לא יודעת אם זה כואב וכמה זמן זה נמשך, ולכן המלצתי לך לברר יותר.
    אז מסתבר שאת יודעת יותר במה מדובר. וטוב שכך.
    התגובה של הילדה אכן קשה, וייתכן שהיא לא קשורה רק לפחד מהבדיקה אלא למשהו שמתקשר לה לחדירה לפרטיות שלה.
    לכן הייתי מנסה לדובב אותה יותר, לנסות להבין מה בדיוק כל כך מרתיע אותה, אולי יקל עליה אם הבדיקה תיערך על ידי אשה ולא על ידי גבר?
    ייתכן שיש כאן משהו נוסף שלא קשור רק לבדיקה, ולכן נראה לי שאין ברירה אלא להניח כרגע לבדיקה ולנסות לברר אותו, כי אחרת זה לא ילך.
    יכול להיות שצריך להוריד רגע את איום הבדיקה כדי להשיג קצת ספייס לבירור יותר מעמיק של התגובה שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת

איילת
    13/08/2010

שלם ד"ר סמדר
    תודה ראשית על המענה
    אכן כתבתי את הודעתי השניה ביותר מידע כיוון ששוחחתי עם הגסטרו והסביר יותר,
    אז ככה,
    חייבים לבצע את הבדיקה כמה שיותר אבל כמה שיותר בהול דחוף מהר שלא יגרום נזק בלתי הפיך.
    הילדה כמו שאמרתי ילדה מקסימה,טובה,אחראית,חרוצה,מתוקה באמת מותק של ילדה-בד"כ מתקרבת לאמה ככל האפשר מספרת הכול פתוחה וכו
    מעטים הפעמים שראו אצלה בכי,צעקות בכלל לא,חרדה אף פעם לא.פעם ראשונה שקורה כזה דבר.
    חדירה לפרטיו ת אכן זו הבעיה שלה אבל יותר מעצם חדירה לפרטיות היא פוחדת מהכאב.
    על הרופא המליצו כאחד הטובים בארץ,
    הצעתי רופאה-היא לא מוכנה בכלל לדבר-זה לא עצם העניןשל גבר/אישה אלא עצם הבידקה עצמה-פחד מכאב,מסבל,
    נכון להרגע מאוד מאוד קשה להרגיע.
    מסתגרת בחדרה,בוכה,מיללת,אפילו עד כדי כך צורחת,-בטרם בכלל נגעו בה.
    היות ולא ניתן לדחות הבדיקה-אם אני אסביר לה שמוכרחים היא תלך-היא לא כזו-אפילו שהייתה צעירה יותר פחדה מבדיקות דם וחסון ולמרות שבכתה ולא רצתה ללכת כשירדתי למטה ופתחתי האוטו היא אכן באה ולא סרבה-למרות הבכי וההשתללות כי היא יודעת שזה נחוץ
    לכן אני חושבת שהיא תגיע לטיפול אך בהיותה במרפאה לא תסכים לשתף פעולה
    עיקר החשש הוא חוסר הרצון לשכב,להוריד מכנס,להוריד תחתון אחרכך,לפתוח רגליים,כל זה אלו דברים אומנם איטימיים אבל ממש ממש מחייבי שיתוף פעולה
    אין לי מושג מה לעשות איתה
    הרופא בשיחת הטלפון אמר שפשוט נגיע והוא יסתדר-שאלתי-איך תסתדר אם עם האמא שהיא הכי קרובה אליה היא לא מאפשרת לה אפילו לשוחח לחבק לדובב להסביר להרגיע וכו-אמר-נפעיל טיפה לחץ,נשכיב אותה כמו גדולה,נחזיק צד אחד את צד אחד אני נוריד לה,נחדיר ונשחרר אותה-יהיה בכי-יהיה כאב אבל היא תרגע אחרי מספר דקות מועטות וגם תרגיש יותר טוב כיוון שיתנו טיפול
    מחשות ודרך הפה סירופים וכו היא עוד מוכנה,חוקן-בכלל-עושה את המוות
    על כל מקרה אודה לתשובתך עזרתך והשתתפותך בענין
    תודה
    שבת שלום ומבורכת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    13/08/2010

שלום נועה,
    קודם כל אני לא ד"ר:-)
    טוב עשית שביררת יותר. כדאי גם לברר כמה זמן לוקח כל העניין. אני מבינה שזה דחוף ואי אפשר לדחות. לכן כדאי לדבר עם הילדה, שאת מתארת כילדה מבינה, להסביר לה מה קורה, ולהגיד לה שעכשיו נחשוב ביחד איך אפשר לעבור את העניין הזה במינימום סבל.
    קודם כל כדאי ללמד אותה הרפיית נשימה. כשהגוף רפוי יותר, גם הכאב פחות מציק. הטכניקה של הרפיית נשימה על רגל אחת היא שצריך לנשוף נשיפה ארוכה פי שניים מזמן הנשימה. למשל לספור 4 נשימות שאיפה ושמונה נשיפה, לכל אדם יש קצב אחרשנוח לו, יכול להיות למשל 3 ל6 או חמש ל-10 או גם 2 - 5 זה בסדר העיקר שנוח לה. דרך מצויינת נעימה וקלילה להתאמן על כך היא באמצעות בועות סבון. לקחת משחק כזה של ייצור בועות סבון, שאפשר לקנות בכל קיוסק או חנות צעצועיםן בשלושה שקלים ולהתאמן על ניפוח בועות כמה שיותר גדולות - זה מכריח אותה לנשוף זמן רב וזה מייצר אפקט מרגיע בגוף. אפשר גם לשחק בזה כל המשפחה, ולעושת את זה בהומור ובלי לחץ. גם חשוב ללמד אותה להרפות שרירים - כי אם היא תכווץ את האיזור גם יכאב לה יותר, פשוט על ידי תרגול כיווץ והרפייה של השרירים בכל הגוף וגם באיזור הזה - לעשות כאילו היא מתאפקת לפיפי וקקי ולהרפות, כך למשך חמש או 10 דקות מספק פעמים ביום עד לבדיקה.
    אפשר לנסות לדבר איתה על כך שכל הבדיקה לוקחת כך וכך זמן (נניח רבע שעה, עשרים דקות ,אחרי שתבררי כמובן), וזה הרבה יותר מהר מכל הזמן שאנחנו משקיעים בלפחד מזה...
    וגן ללמד אותה לחשוב על משהו אחר בזמן הזה, כלומר לעשות הרפייה בזמן הבדיקה, לנשוף לאט ולחשוב על משהו אחר - על תכנית אהובה בטלוויזה, על הפרס שתקבל אחר כך וכו'.
    זה מה שאני יכול להציע כרגע. אני א יושעת אם אתם פונים לרופא הזה באופן פרטי, אב אם הבדיקה מבוצעת בבית חולים יש גם מחלקה לפסיכולוגיה רפואית בבתי חולים ואולי אפשר לבקש להתייעץ גם איתם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה

איילת
    13/08/2010

שלום סמדר,
    הבדיקה לא מבוצעת בפרטי,זה בקופת החולים הרגילה,\
    משך הבדיקה 5-10 דקות ואם יש שת"פ אז אפילו 2-3 דקות
    הענין הוא שהילדה כלכך מפוחדת,מבוהלת,הסטרית\בוכה וכו שקשה לתרגל איתה את כל מה שאת אומרת כיוון שבקושי להכניס לה אוכל/שתיה לחדר היא נותנת-לא לשוחח איתה לא לחבק אותה לא לקנות לה פשוט מוזר\
    הילדה באמתבאמת ילדה נבונה,טובה מקסימה...חיי םשלי..
    ואגב =היא גם מספרת הכול פתוחה חברמנית וכו
    מהשכן,אני כמעט משוכנעת שהיא תגיע לבדיקה-למרות שהיא משדרת דובי לאלא כזה,כמו שאומרים.היא לא כזו שעושה בעיות,כלומר,היא יודעת שזה לבריאותשלה-היא כן תלך,כן תגיע לעניות דעתי,מה שכן איך שאני מכירה את הענין היא לא כלכך תרצה לשת ף פעולה,אם נחזיק אותה אפילו היא תבכה,תצרח בקולי קולות,די-די או איה-איה משהו בסגנון ולא ממש תיתן לבדוק אותה,אם כן זה יהיה פלא,
    ההסטריה שהיא נתונה בה בשבוע הזה ובטח עוד יותר ביום הבדיקה-זה בדיוק מה שאני רוצה איתך להתייעץ בו.
    אסור לדחות.חייבים מייד.כמה שיותרמהר.מאידך,לא רוצה שהילדה תסבול.
    אמרו שזה לא תמיד בדיקה כואבת אלא רק לא נעימה בגלל החשיפה וכו והתנוחה וקצת הנגיעה,אבל זו בדיקה קצרה.לא מצליחה להסביר לה...
    תכלס תיאוריטית אם יחזיקו אותה אפילו בלחץ/כוח,יעשו לה וישחררו אותה,היא תבכה תבכה תבכה אבל בסוף זה יגמר מהר-מה שאחרי זה פשוט יהיה בטח בכי וחוסר הסכמה לדבר וברוגז כזה,
    אני כבר מבולבלת
    אוף..
    לעזרתך אודה
    נועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    13/08/2010

שלום נועה,
    ברור שאת כל מה שאני הצעתי אפשר לעשות אחרי שהיא נותנת לדבר איתה. יכול להיות שצריך להניח לה קצת עד שהיא תצא מהחדר. בסוף היא תצא, היא בעצמה תהיה זקוקה לחברה, לאוכל, לשתיה למשהו. תנסי להרפות עכשיו, וחכי שהיא תיגש אלייך מיוזמתה, לחלוק את החרדה והמצוקה שלה. תניחי לזה ותעסקי בעצמך בדברים אחרים עכשיו.
    יכול להיות שגם הבעיה הגופנית שלה בעצמה, שקשורה לצירות יש לה גם קשר לענייני שליטה, לחץ וחודרנות, אולי זה לא מקרי שהיא פיתחה את הסימפטום הזה, אני לא מכירה אתכם ואני לא יודעת. בכל מקרה אין ברירה כרגע אלא להרפות ולחכות בקשת עזרה תבוא ממנה. לא לדפוק לה על הדלת, לא לקרוא לה מבחוץ, וגם לא להתנפל עליה כשהיא כבר כן יוצאת. תנסי לעזוב אותה בשקט עד מחר אפילו אם יש צורך או כמה שזה ייקח. תמתיני שהיא תיגש אלייך ותבקש עזרה. ואז תדברי איתה על כל מה שהצעתי. אין ספק שהסבל עד עכשיו כבר יותר גדול מהסבל שמסבה הבדיקה עצמה, ועדיף לכולם כבר להיפטר מהעניין. את כל זה תוכלי לומר לה כשהיא תיע מיוזמתה עם מוטיבציה משלה לפתור את העניין.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

איילת
    13/08/2010

שלום סמדר,
    אף פעם לא לחצנו
    אף פעם לא נכנסנו לה לחדר כוח
    הבכי ההיסטריה הצעקות הפחד זה נשמע עד לבחוץ-לחדר שלנו הסמוך
    זה נמשך כה כבר שבוע וחצי בערך
    בספק אם תבוא ותיזום פגישה או שיחה אישית איתי ביוזמתה
    היא ילדה גדולה,
    שירותים פיפי מים וכו לוקחת לבד
    בכל מקרה כל פעם שיצאה והתקרבה היא רק קבלה חיבוק,עידוד,לא הפוך
    קנו לה דברים-היא לא לקחה...גם כן מוזר

מקווה שיהיה בסדר
    עדכני אם י ש דבר נוסף לעשותו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    14/08/2010

שלום נועה,
    תראי, משהו פה לא מסתדר לי. את רוצה לומר לי ששבוע וחצי הילדה מסתגרת בחדר ובוכה בהיסטריה ולא דפקתם בדלת? לא ניסיתם להיכנס? לא ניסיתם אינספור פעמים לדבר איתה כשיצאה או כשנכנסה?
    אני לא טענתי שנכנסתם לה לחדר בכוח. את זה לא אמרתי. אבל אני מתארת לי שבמצב כזה, קיימת אווירת לחץ בבית אם אתם רוצים וגם אם לא. זה טבעי ונורמלי וזו לא טענה אליכם.
    אני מודה שאני לא לגמרי מבינה מה קורה כרגע והאם כ זה קשור באמת רק לבדיקה. ילדה שמסתגרת שבוע וחצי בחדר ובוכה בהיסטריה היא ילדה במצב מאוד לא טוב, שזקוקה לעזרה דחופה.
    חלק מחוסר ההבנה שלי נובע ממגבלות הפורום, קשה להבין את כל הפרטים בהודעות קצרות, כשאני לא רואה את האנשים והשיחה נעשית במקוטע.. אך חלק מחוסר ההבנה שלי נובעת גם לדעתי כי נאמרים דברים ואחר כך מוצגת סתירה שלהם. כמו שהיה בתחילת ההתכתבות, כאשר ציינת שאת חרדה באופן סמוי ואחר כך הכחשת את זה. אני מבינה גם שאת מקבלת את דברי כביקורת, וגם זה קצת מקשה על ההידברות הכנה והפתוחה בינינו.
    אין לי כוונה לבקר אותך, אלא רק לעזור.
    שתי אפשרויות כרגע - אם את בטוחה שהילדה תגיע לבדיקה עצמה - אז זו בחירה שלה לא לקבל עזרה, ויהיה לה קשה ולך יהיה קשה לראות את זה - אך זו בחירתה. את רק יכולה להציע עזרה. לכן אם היא תהיה ברוגז איתך אחר כך כמו שציינת שאת חוששת - אז היא תהיה. אולי גם את לא צריכה להתייחס לזה כל כך - כי את עשית כמיטב יכולתך.
    אפשרות שנייה, שתפנו, בלי קשר לבדיקה, או לאחריה, לקבלת עזרה מקצועית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדשות טובות?השפעת מרחוק ?!

איילת
    14/08/2010

בוקר אור לך סמדר
    כתבתי את ההודעה לא לפני כשבוע וחצי אלא פחות
    המצב הוא 3-4 ימים בערך +_ מעת החמרתו.
    סתירה של הנאמר בדברים היא לא במכוון-אולי לא יודעת להסביר עצמי ברגעי הלחץ כמו שצריך
    אז ככה,
    בואי נבהיר אחת ולתמיד את המצב נכון לעכשיו
    אתמול בלילה הצלחתי לפתוח שיחה עם הילדה,
    אמרתי לך,היא ילדה מקסימה,חיים של אמא,אף פעם לא התנגדה/סירבה לשום דבר-תמיד פתיחות ושת"פ מלא,מספרת הכול להורים מתייעצת וכו,
    בקושי שרואים ילדה כזו בוכה ובכלל מסתגרת ככה
    בלילה,נכנסתי לחדר כדי לראות מה קורה-בשעה מאוחרת,חשבתי שהיא ישנה,
    בקיצור,מסתבר שלא,
    בקשתי לשוחח איתה-ראיתי שיחסית רגועה,
    עלו בשיחה מספר דמעות אבל הצלחתי לשחרר ממנה קצת מידע על מה מפריע
    הטעות מלכתחילה-הייתה ההלחצה של רופא המשפחה-שהיה צריך לספר לאם-מה יעשו לילדה,אך לילדה בשלב ראשוני להגיד לא שזו בדיקה לא נעימה כואבת קשה וכו אלא דברים אחרים.
    אז קודם כל היא נלחצה מעצם העובדה של הנאמר שיכאב לה,יהיה לה לא נעים,בדיקה קשה וכו-כאשר מסתבר משיחה עם הגסטרו וכירורג ילדים שזו שטות של 2-3 דקות אם כי בהתחלה מאוד לא נעים אך רק ל2 דקות כמו כאב של זריקה ולא יותר.
    לאחר מכן-בעיה נוספת-עצם היותה צריכה להתפשט,להוריד מכנס תחתון מול גוף זר,-לא משנה לה אם רופא/רופאה-בשבילה זה אותו דבר-היא יודעת שמנסים לעזור לה-אם זה היה מקל עלי ההייתי מבקשת רופאה-אבל זה לא זה....הענין של חדירה לאינטימיות של בן אדם
    דבר נוסף-הדברים הוצגו עלידי המתאר לראשונה שהיא תשכב על הצד ויחדיו אצבע עם כפפה משומנת בחוזקה וילחצו על הבטן בקיצור לא לענין-זה הפיץ הסטריה בילדה.....
    דבר נוסף-הקטע שאמרו שלא ממש אפשרי להפסיק באמצע אם כואב אולא נעים אלא מבוצע אחתש תיים וזהו..
    בקיצור כל זה יצר אצלה אתההסטריה.
    הסברתי שהבדיקה עם המלווה-אם/אחות/מה שתרצה,הסברתי שיכולה להביא דובי/משהו שנוח לה ורוצה,הנחתי לנשימות שאמרת...עמוקות וכו,
    הצעתי פרס צ'ופר בסוף...
    הילדה מבינה מספיק מה קורה פה-זו לא ילדה שצריכה פסיכולוג זו ל א ילדה שתקנה עצמה בפרסים-היא אמרה לי לבד-שאיננה רוצה לא דובי לא צ'ופר לא פרס
    היא הבטיחה שתבוא לבדיקה כמו ילדה טובה ובוגרת,רק מה שיהיה בפנים אנחנו לא יודעות,ייתכן ותצעק ייתכן ותבכה ייתכן ומהפחד/לחץ גם לא תסכים לשתף פעולה....
    הילדה אמרה שבשום פנים ואופן לא מוכנה להתפשט...
    אמרתי שאם זה תחת שמיכה מאחורי פרגוד רק עם האמא,
    וכו-לא משנה לה...התחיל בכי שוב
    בקיצור-עצם ההסתגרות בחדר אולי נראתה או נשמעה קצת מוזרהלא התכוונתי להגיד שמסתגרת ללא סוף חמישה ימים אלא פשוט שנמצאת בחדר רוב היום-יוצאת לאוכל פיפי שתיה וכו יש לה טלויזיה מחשב בחדר וספרים שהיא מאוד אוהבת-זה לא שהיא לא עושה כלום-פשוט הרבה היא נראתה במצב רוח מנכוס כזה מבוהלת מפוחדת בוכייה כלומר כל פעם שמישהו נכנס שידרה דמעות-הרבה דמעות-שלא הצלחנו להרגיע-נראה כאילו היא דיימינה איזה סרט רע כאילו כל כניסה=המשך בהודעה2 איןמקום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסמדר-המשך-נגמר המקום קודם

איילת
    14/08/2010

המשך:
    נראה כאילו כל כניסה שלנו לחדר שידרה כאילו הולכים להפשיט או לבדוק אותה או לא יודעת מה-מן הסטריה כזו ...
    בקיצור-המצב היה נורא
    אתמול קצת השתחררה ונרגעה מעט...
    עדיין אבל קשה מאוד לראות אותה בצורה כזאתי של כל פעם שיוצאת את רואה דמעות,או שלא כלכך מוכנה לדבר איתך או עם הסביבה....
    מה דעתך סמדרוש?את עודדת מאוד,
    אולי השפעתך מרחוק עודדה ועוררה קסם גם אצל הילדה?
    אם כי הילדה לא יודעת שאני כותבת לך ולא מקבלת בכל מקרה שידור של לחץ או כל דבר אחר אלא בכלל כעצתך אני עסוקים בשגרת יומיומינו ומניחים לה ובעצם הכי פחות משדרים לחץ,בכל פעם שבאה אלינו מיוזמתה מקבלת חיבוק נשיקה-לא מזכירים את האירוע של השבוע הבא...
    אני מבחינת הצעתי לה לדחות בכמה ימים להרגעה וכו או להמיר גבר באישה בודקת-לא זה מה שמפריע לה ולכן בהסכמתה לא ביצענו דחיה...

לתגובתך אודה
    כלטוב ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנועה

סמדר ריינר
    14/08/2010

שלום נועה,
    כל הכבוד, משהו השתחרר אצלכם כנראה. טוב מאוד שהצלחתם לדבר קצת. אני מאמינה שעכשיו הילדה תבין לאט שמה שהיא חשבה שהוא איום ונורא הוא רק שתיים שלוש דקות וגם יש לה כלים כדי להתמודד, וגם היא בעצמה לא ביקשה דחיה, ובצדק לדעתי, כמה שיותר מהר להיפטר מזה זה יותר טוב.
    נראה לי שנכון לעכשיו עשית כל מה שניתן, אם הילדה תזכיר את הנושא שוב, תוכלי להזכיר לה את מה שביכולתה לעשות כדי להירגע. מעבר לזה לא נראה לי שיש סיבה להמשיך ולדון בזה כרגע אם היא לא מעלה את זה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובתי

איילת
    14/08/2010

שלום לך סמדר
    הילדה מהתחלה הסכימה לשתף פעולה בענין לבוא להבדק-זה כן כי היא יודעת שהדבר נחוץ לטיפול בבריאותה ובכאב
    מה שכן-מה שיהיה בפנים-זה מה שאיום ונורא כי היא בטוח תבכה ותעשה שם צרות
    האים בשלב זה מה שאת מציעה לעשות שם זה כן אחרי שהוא נועל את הדלת(לפרטיות הילדה כמובן),לתת לו להחזיק,להוריד לה ולהחדיר,בכוח-גם אם לא רוצה,ובוכה וצועקת ומשתוללת,אך אחכ להרגיע אותה לתת לשכב,לנוח בחדר התאוששות,לאכול משהו קל ולשתות ולנסות להרדם ולהרגע\,או שפשוט להגיע ואם לא תיתן לבדוק אז לעשות משהו אחר?להניח לה אולי?הרי אם תגיע סתם ולא תיבדק התור הבא ייקבע מאוד רחוק וזה מאוד מאוד חשוב והיא בעצמה יודעת שהיא צריכה את זה
    אם כן מה עושים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    14/08/2010

שלום נועה,
    זו שאלה קשה מאוד, ופה תצטרכי להפעיל שיקול דעת. לפעמים במצבים של חירום רפואי אנחנו מכריחים ילדים לעבור טיפולים כואבים נגד רצונם. האם זה מקרה כזה, האם זו בעיה של חיים או מוות? האם זו בעיה שגורמת למשהו בלתי הפיך שילווה ואתה כל החיים ויגרום סבל רב?- אני לא מספיק מתמצאת ואני לא יודעת כמה זה מצדיק שימוש באמצעים כאלה של הפעלת כוח. אם את סומכת על הרופא בעניין הזה, מה טוב. אם לא, או שאת לא בטוחה שזה מצדיק את זה, תישמעי לאינטואיציה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מקרב לב סמדר-המשכון

איילת
    14/08/2010

שלום סמדר
    ראשית תודה לך על כל שרשור ההודעות פה וההתיחסות חמת הלב...
    אני שמחה שיש אנשים שמזדהים עם כל מיני מצבים ושמוכנים לעזור
    בכל מקרה מבולבלת מאוד בענין
    אגיד לך גם למה
    פניתי למספר אנשי מקצוע רפואיים
    כירורג ילדים אחד אמר שזו בדיקה לא קשה לא מסובכת טיפה לוחצת טיפה לא נעימה אך חייבים לעשותה
    חלילה חלילה חלילה ולא לחשוב על זה לעולם!!!לא עני ןחיים ומוות אלא רק פתרון לכאב שיש לה כרגע...וזה יקל המון-יצטרכו רק להוריד ..ללחוץ מעט על הבטן..להחדיר יד עם כפפה משומנת מספר שניות להשאיר למשש ולהוציא...יש ילדים שבוכים ומרגישים עם זה לא טוב-יש משתוללים צורחים לא משתפים פעולה,ויש ילדים בוגרים וטובים שסובלים בשקט...הוא טען שהבדיקה הכרחית ודחופה לפתרון הבעיה
    כירורג ילדים נוסף אמר אותו דבר
    גסטרו ילדים אמר שלא דחוף ושכיום יש גם אפשרות לדחות -קודם לשוחח איתה ואז לכשתסכים לבצע בעדינות...בעיה היא שהילדה אךף פעם לא תסכים לזה-לא רק זה שיחות אינסוף רק מושכות ענין זה כמו מסטיק
    דבר שני,\גסטרו בת-רופאה אמרה דווקא שלא תחדיר שירות,היא כן תשיבףתלחץ על הבטן בל להוריד תחתון או משהו ואם תרא ה שצריך אז תבצע..
    אני כבר לא יודעת-מה זה מבולבלת...אם צריך ולא נעשה לה...אחכ יכול להחמיר והיא תבכה יותר ולא נצא מזה...אם לא צריך וסתם הכאבנו לה..כואב הלב
    אני לא משוכנעת שלגמרי יש ביד ההחלטה מה לעשות איתה
    ברור שאני אחבק אותה ואקנה לה מה שתרצה אחכ ואביא לה צעצועים או ספר אוכל דבר מרגיע אחר וגם אהיה ליידה בבדיקה וגם אחזיק אותה ואסובב לה ראש שלא תראה מה עושים לה ואם תבכה אתן יד וחיבוק חזק...ברור...אבל השאלה באמת אם לעשות לה בכוח תוך הפעלת לחץ???!!!
    בוא נגיד ככה...מה את היית עושה במקומי-א מה היית מייעצת לעשות?
    זה ייקח ממש 2-3 דקות ולא יותר אפילו פחות-אבל אם היא מסרבת וקשה לתפוס אותה ובוכה גם אז השריר הופך נוקשה וקשה יותר להחדיר ואז אם אמור לא לכאוב זה יכאב לה וכל מיני תסבוכים כאלו ואחרים....
    מבקשת שוב לעצתך
    סמדר-את מקסימה...אין מילים.תודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    14/08/2010

שלום נועה,
    תודה על המחמאות, אני שמחה לעזור. אני אענה לך בכנות, אם זו הייתה הבת שלי, ולא בטוח שזה מתאים גם לבת שלך, אבל שאלת אז אני עונה, הייתי אומרת לה כך:
    תראי, חייבים לעשות את זה, כל העניין יצא כבר מכל פרופורציה, והסבל שאת חווה כרגע מרק לפחד מזה הוא יותר גדול מהעניין עצמו.
    עכשיו הבחירה בידייך, את יכולה לעבור את זה קל או קשה.
    אם את רוצה לעבור את זה קל את צריכה להרפות, לחשוב על משהו אחר, ואם את רוצה אני אלמד אותך טכניקות להרפייה.
    אם תכווצי, רק תכאיבי לעצמך יותר. את כבר ילדה גדולה, בת 10, מה שתבחרי ישפיע על איך שתעברי את זה.
    ועוזבת את העניין ולא חוזרת אליו אלא אם זה ביוזמתה- עד זמן הבדיקה כמובן.
    ומבצעת את בדיקה כבר. לדעתי טראומה יותר גדולה ממה שכבר היא בעצמה עשתה מזה - לא תיגרם לה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסמדר

איילת
    14/08/2010

היי סמדר
    תודה רבה\כהורה אתה רוצה תמיד שיהיה הכי טוב לבן או לבת שלך
    אתה תעשה הכול כדי לעזור -מתך גם מחוייבות
    העני ןשל הלחץ -אצל ילדה כזו מקסימה(את לא מכירה אותה אבל כל מי שמכיר אותה וודאי גם אם את היית מכירה אומר אותו דבר-פשוט נהדרת-אין מילים)נבע מאותו תיאור איום ונורא ראשוני של הבודק הראשוני שנתן את ההפניה-הוא טען שזה יכאב,יהיה לא נעים,שילחצו לה ויכאיבו לה ויורידו לה ככה ויעשו לה ככה ומאז ההסטריה הגיעה...
    זו פשוט דנה אחרת ממה שאני מכירה,לא דנה שלנו
    בקיצור בואי נקווה לטוב ונהיה בקשר ב"נ אחרי הבדיקה
    אם יש לך עוד עיצות אני אשמח אשמח מאוד אם תתני
    אני גם אשמח לדעת אם כאם נוהגת ונהגתי נכון
    אם הסבל שנגרם ליללדה הוא גם חוץ מהפחד שיצרו בה התנהגות שלה
    אשמח לדעת אם את מכירה מקרים דומים בהם ילדים נבונים טובים ובוגרים נלחצים ככה מבדיקות או בוכים
    או לא משתפים פעולה ואיך זה נגמר בסוף
    תודה
    \שבועטוב
    נועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שניה

איילת
    14/08/2010

אגב סמדר,
    הזכרת -אם ביוזמתה,
    אז באמת,אם ביוזמתה פונה הילדה-שואלת,מבקשת משהו,מתיעצת,וכו-מה עושים בענין
    היא ת אמת מספרת הכול,
    יכול להיות גם קיצונית שפתאום ערב לפני בדיקה תבוא אלי תרצה לחבק ולשבת לייד/עלי ולשוחח איתי ולמשל תבכה מאוד ותגיד שהיא מפחדת
    מצד הילדה זה מובן-זה לא נעים שאתה שוכב על הצד-פלג תחתון עירום לגמריו מתעסקים לך באיבר כה אינטימי,
    מצד שני זה נורא צר ונורא לא מביך לצד הרופא כי הרופא רואה כאלה עשרות ביום,"טוסיקים עירומים" של ילדים-הלוא הוא גסטרו ילדים ונוער.
    אז באמת -איך את מציעה עכשיו במקרה כזה לנהוג?
    מצד שני איך לנהוג עם הילדה ברגע שפונה אלייך ומדברת איתך מרוצה שלה אפילו עם בכי,
    כיזה בטח לא יהיה בנועם -היא כן תרצה חיבוק ונשיקה ודיבוב לטעמי אך תבכה,ותדבר בבכי או בקול משדר פחד או טורדנות-אז איך באמת לנהוג?
    מצד שני,איך אפשר גם ככל שקרוב לבדיקה להרגיע,לנסות לשכנע שתחשוב על משהו אחר?זה כלכך מפחיד אותה-כיוון שהמטפל הראשוני הפחיד אותה שזה משהו........

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש משהו טוב?!

איילת
    14/08/2010

שלום סמדר
    אשמח למענה
    נראה מה יהיה היום בלילה,אבל ברמת העקרון אפשר לראות הירגעות קלה אצל הילדה
    נשימות נשיפות-לא תאמיני,נכנסתי לחדר עצמי בלילה וראיתי שהיא מתרגלת לעצמה...אפילו מתוך שינה...היא ילדה מקסימה...כבר אמרתי לך...היא גם יודעת מה חובה עליה ומה בחירה לה..היא נבונה..
    ז פשוט לא נעים והיא צודקת..וההיסטריה היא מאופן הצגת הדברים בשוגג כנראה מלכתחילה אך מי יודע...הרופא לא התכוון ככה לעשות והוא גם כרגע לא יודע מה גרם בעצמו כי זה עבר מזמן ...מקווה לטוב.
    בכל מקרה הילדה טיפהלה נרגעה...טיפהלה הורידה מהלחץ.
    מה שכן-ניתן לראות שהיא כל הזמן באה ומבקשת חיבוק-כל הזמן-הרבה מאוד...כשהיא מחבקת-היא מחבקת חזק...היא מבקשת שישבו ליידה....רק אני
    היא בוכה..עם דמעות........ומבקשת חיבוק שוב ושוב.אמא תחבקי אמא תחבקי.היא לא מוציאה יותר מילה.
    כנראה שהיא מבינה מה היא אמורה לעשות.היא עיין מבוהלת מפוחדת ממה שיהיה אך יודעת כנראה שאין ברירה ולדעתי היא תעבור את זה כמ ו גדולה=אני רק מקווה.
    אני כל הזמן אומרת-דנה יהיה בסדר דנוש תירגעי הכול יעבור בשלום-כמו גדולה,זה לא יכאב,זה יהיה קצר,זה לא נורא....אני מסבירה שאהיה לידה ואחזיק אותה...אמא תחזיק...אל תפחדי...וכו
    היא לא עונה לי...היא בוכה..
    זה לא ממש קל הסצנה שנוצרה פה.
    מצד אחד מובגנת כן התנהגות של ילדה נבונה...באמת נבונה.חמודה.שיודעת מה טוב לה.והיא גם מלכתחילה הבטיחה שתגיע ...לקופת החולים לביצוע הבדיקה.מצד שני יש משהו בלחץ שלה...כל ילד היה מפחד מהלא נודע לו ובמיוחד אם לא המעיטו בסיפוריםפ ואמרו שעלול לכאוב
    בשלב זה מה תוכלי להציע לי לאור כל המיילים האחרונים שטרם הספקת בטח לענות?
    אני כותבת פה כבר במייל 3 ברצף למרות שלא ענית רק כדי לעדכן..
    באמת נקשרתי אלייך מאוד גם בלי להכיר-את עוזרת המון
    אשמח להתייחסות
    כל טוב ושבועטוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנועה

סמדר ריינר
    14/08/2010

שלום נועה,
    אני אשמח אם תעדכני אחרי הבדיקה. באמת העיצה הכי טובה שאני יכולה לתת היא לנהיח כמה שיותר לנושא.
    אם כבר דיברת עם הילדה על עניין הנשימות ולנסות לחשוב על משהו אחר, אז אין יותר מה להגיד.
    אני הייתי אומרת לה שבעצם זה שהיא חושבת על זה כ כך הרבה היא מגבירה את הפחד של עצמה, ואולי במקום לדבר על זה תוכלו לתרגל ביחד נשימות ולחשוב על משהו אחר. למשל תתחילו לדבר על שמלה שראיתן בחנות או על תכנית טלוויזה לא משנה מה. בקיצור לשדר משהו שלא הולך עם ההיסטריה שלה, אלא קצר ותכליתי, של כמה שפחות לעסוק בזה, כבר עסקתם בזה מעל ומעבר, וזו דוגמה קלאסית של משהו שפחד ממנו יותר גדול מהדבר עצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייחסות לדברים

איילת
    14/08/2010

שלום סמדר
    כותבת לך בתודה רבה,
    הילדה נרדמה עלי כרגע.........
    כותבת תוך כדי.......
    תראי-המצב מורכב רק בגלל הסיבות הבאות,
    ככה,
    מה שקורה הוא שבעצם לא כלכך קל לדבר עם הילדה
    מה שקורה הוא שהיא נפתחה מבחינת לצאת מהחדר ולא להסתגר כי היא מאוד קשורה לאמא שלה ואוד מספרת הכול פשוט הכול ובאיזהשהוא שלב הפריע לה ככה לשמור בבטן אז באה אלי בחיבוק גול ופרצה בבכי,
    אז ככה,
    כמו שאמרתי ,ההתנהגות כרגע מובעת בכ ך שבמשך כמעט כל היום מהבוקר עד הלילה עכשיו,היא באה אלי המון-פשוט המון,ורק אומרת-אמא תחבקי אמא תחבקי,תחבקי חזק תחבקי חזק,
    ובוכה...היא פשוט בוכה לי....בוכה בצורה חזקה.........
    אני כל הזמן מרגיעה-דנהלה,דיי מותק יהיה בסדר,דנהלה את תעברי את זה כמו גדולה,דנהלה את מפחדת יותר מאשר מעשית ה יכאב-זה לא כואב,זה לא יכאב,תירגעי,נשימות מאמי נשימות,
    ובכי בכי בכי בכי,כשאת מנסה להשתיק-לתת כוס מים,ללטף,ללחבק ולהסביר שהכול יהיה בסדר היא כאילו שומעת אותך,מפנימה,אבל בוכה בכי גם אם בסמוי.היא לגמה היום למשל כוס מים,הפסיקה לרגע לבכות והדמעות המשיכו לרדת תוך כדי שהיא מחבקת...לא בכי קולני,היא רוצה כנראה להראות כלפי וכלפי הסובב בוגרת ולא קטנונית אך זה כנראה הסטריה של פחד.
    איך באמת בערב 2 לפני בדיקה אפשר ככה להרגיע?
    אם היא שוכבת עלי ידי או עלי ואני מחבקת אותה,אם היא כן שותה מים לאט לאט,כן מסכימה ביס מפה ביס משם חתיכת עוגה חתיכת לחם דייסה חמה ומתוקה וכל מיני,אפילו תה חם שיעזור לבטן,
    כן מביעה בוגרות ונכונות לעבור את הבדיקה בשלום-איך ממשיכים מכאן
    כבר לא יכולה לראות אות ה בוכה ככה
    מאיפה נפל עלינו כזה דבר.?
    ניסיתי אגב כשישנה בחדר,לשים מעין מגבת רטוב וקרירה טבולה ככה במי ברז קרים על הבטן שיקל לה,
    זה עזר לה
    יש לה את המשחה שמורחים לה,את יודעת איך היא צורחת?!לא מילה....אבל היא יודעת שזה מרגיע ולכן....היא פשוט צועקת 2-3 שניות ואז מרגישה הקלה נוראית פלאים ונרגעת....
    יש גם את הנוזל מהפה,זה כמו טעם של פטל,אין תלונות זה המזל....
    הכי חשוב שהיא תהיה בריאה ותעבור בשלום ותרגיש טוב
    מקווה שלא בלבלתי לך הרבה את המוח,
    תביני את הצד שלי
    מקווה שמבינה...בטוחה ש מבינה...
    מאוד מאוד עוזר שיש מי שמקשיב גם אם בשלט רחוק
    שולחת לך חיבוק מפה
    ומדנה הקטנה...שישנה פה על ברכיי

שבועטוב
    \נועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסמדר

איילת
    15/08/2010

שלוםסמדר
    בקרוב הבדיקה
    אשמח מאוד להתייחסותך
    ושיהיה לכולנו בהצלחה
    אשוב ואעדכן,
    נועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנועה

סמדר ריינר
    15/08/2010

שלום נועה,
    בהצלחה בבדיקה, זה בסדר להרגיע אותה באופן שאת עושה, תנסי קצת פחות להתרגש מהעניין, נשמע שייתכן שהבת שלך עושה קצת דרמה מכל הסיפור, תראי אם את יכולה להוריד ווליום קצת, לא הולך לקרות אסון כל כך גדול, זה לא נעים אבל גם לא עד כדי כך נורא.
    ושוב בהצלחה, אשמח להתעדכן בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשכוני

איילת
    15/08/2010

שלום לך סמדר
    למה מתכוונת לכאשר אומרת להוריד ווליום?
    ואילו מבין דרכי ההרגעה בהם נהגתי התכוונת שאמשיך ושהן בסדר

אוטוטו זה קורה...

תחזיקי אצבעות

כלטוב:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסמדר..... מאמינה

איילת
    15/08/2010

שלום סמדר
    המשימה בוצעה בהצלחה,
    את לא מאמינה איזה ילדה מקסימה ובוגרת ישלנו!!!
    פשוט לא יאמן
    דנה אמרה לאמא שהיא תעשה את הבדיקה,גם אם יכאב.
    זו הייתה החלטה שלה
    במרפאה היא עדיין הייתה לחוצה...היא רעדה מפחד...כל הדרך חיבקתי אותה,ניגבתי לה את הדמעות-הזכרתי נשימות עמוקות,מחשבה על דברים אחרים נחמדים.היא לא רצתה שום מתנה ושום דובי איתה.פשוט הלכה.
    היא הסבירה בדרך בנסיעה שהיא מאוד מפוחדת גם מהחוסר פרטיות למטה שם...וגם מהכאב שתיארו לה מלכתתחילה בביקור אצל הרוםא הבודק הראשוני,
    היא נלחצה גם מזה שלא יודעת בדיוק מה יעשו לה וכל אחד אומר משהו אחר...קיצר תגובות לגיטימיות לילדה.....
    הגענו פנימה...הוא נעל את הדלת...אני חיבקתי אותה כל הדרך כל הדרך ממש....לפני הבדיקה שתינו כוס מים,שתפנו לה את הפנים ונכנסנו.
    אני והילדה.זהו.
    הרופא תחילה שוחח ושאל כמה שאלות,הוא קרץ לי-הוא ידע כבר במה מדובר ועל כל ההסטריה וכו וכו וכו,
    אמרנו לה לשכב......היא שכבה.....
    כשהדוקטור התקרב היא מה זה בכתה.....אבל איזה בכי...את לא מאמינה.....
    דמעות ככה גדולות ועצובות....
    בכל מקרה,נתנו לה מים,הרגענו אותה.הרופא היה חמוד.הוא אמר לה שעד שתירגע הוא לא עושה כלום.
    היא לאט לאט הפסיקה בבכי אבל ירדו דמעות-בשלב מסויים הוא ביקש פשוט שאחזיק אותה כששכובה על הצד,הוא שאלאת דנה אם הול בסדר,אם מרגישה טוב.
    הוא ביקש מדנה לסובב את הרא ש ולחשוב על משהו טוב אחר,אני החזקתי את הילדה,עדיין חיבוק חזק חזק והיד אוחזת.
    אמרתי לה להיות גיבורה,לנשום ולנשוף ולנסות להרגע,כל זה תוך שהרופא כבר מכין את כל הכלים לטיפול....
    הרופא התקרב ולחץ לה על הבטן-התחיל ללחוץ ללחוץ-איזה צרחות,אימים,היא בכתה...ממש צרחות אימים..לחץ לחץ 2-3 דקות הוא בדק-מישש פה מישש שם
    הילדה בכתה אז הוא לא יכל לשאול אם כואב באיזור זה כאוב באיזור שם פשוט איפה שכנראה מאוד מאוד כאב לה היא צרחה חזק יות,ממש צרחות אימים......
    בתום הלחיצות פשוט נתנו לה כוס מים......עדיין שוכבת...=>אמרו לדנה לא לזוז ואז הוא אמר לה שמתחילים בבדיקה בחלק הלא נעים,אז שתנסה לא לחשוב על זה וייגמר מהר....
    הוא הוריד לה תחתון-ושוב כמובן-נחשי....בכי עז.....0לא ניסתה לברוח,לא השתוללה...רק בכתה...אבל בט בצדק לא?)ואז הוא החדיר לה את מה שצריך,בדק,לחץ וסיימנו.היו צעקות-הרבה צעקות-הא צעקה נורא.....אבל בסו ף זה נגמר...כשסיים השאיר אותה בהתאוששות כמה דקות...הורה לעזוב אותה לרגע.היא כמובן ביקשה אמא אל תלכי אמא אל תלכי......
    נשארתי איתה.....פשוט הרימו לה את הבגדים ויכלה כבר לשבת/לשכב מה שרוצה.......
    היא בחרה לשכב-מאוד כאב לה אחרי הבדיקה-לחץ שם באיזור..
    בסופו של דבר הוא אמר לה שהייתה בוגרת וגיבורה......קבע תור לביקורת עוד אקס זמן....שבוע וחצי 2......בטח סיוט חדש....מקווה שלא.....אבל היא יודעת שזה נחוץ וכמה נחוץ.הרופא אחכ רצה לדבר איתי אך היא לא נתנה לעזוב אותה....אז בסוף הוא דיבר ליידה.המשךב2

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יואו סמדר את לא מאמינה-המשך2:)

איילת
    15/08/2010

בקיצור -המשך
    נתן לילדה משחה,חוקן-הוא אמר שנצטרך מספר פעמים ביום שהיא תשכב ככה כמו ששכבה היום ושאמא תששים לה את הצינור עם המזרק(בלי מחט כמובן),עם החומר בתוך פי הטבעת
    הוא הסביר לילדה כמה זה חשוב...הילדה עדיין הייתה בשלב האיה איה איה איה כנראה מאוד מאוד כאב לה..ובשלב הבכי ההסטרי שלא נפסק.
    בקיצור מקווה שנעמוד בזה...
    לאחר מכן נתן סירופ כזה שיכול להקל מאוד
    נתן הוראות למאכלים דיאטיטים למצב....
    (ילדה רזה דווקא...זה שם הכינוי לזה),
    אמר לשתות תה חם,מים קרים,
    נתן עוד כמה הוראות ואז שחרר אותנו.............
    הילדה מהזה הייתה בבכי,לא משנה כמה חיבוק כמה נשיקה כמ ה יד אוחזת-זה נועה כואב לי אמא כואב לי וכו,התייעצתי עם הרופא-אכן מצב לא נעים-הבדיקה עצמה אינה כואבת אך בגלל מה שהיה כנראה כאב ואמור לחלוף בתוך שעות בעזרת הטיפול הנלווה
    נתנו לילדה עוד לשכב שם כמה דקות...בזמן שאני פה בלפטופ ישנה על ברכיי,
    הרופא עודד שהכול בסדר ויהיה עוד יותר בסדר.
    זהו-היא שתתה קצת...ניגבנו פנים דמעות ויצאנו
    עכשיו היא רדומה עלי,,,זה פשוט מדהים-היד לא עוזבת........(איך ילדים קשורים להורים ככה חחח),

סמדר הילדה הזו באמת מקסימה-את צריכה להכיר אותה...בכל מקרה אם בכתה אני מאמינ ה שבאמת מאוד מאוד כאב לה...את יודעת איך זה היום-צריך לחפש רופא טוב בפינצטה...אחד אומר ככה אחד אומר ככה.אמרו שלא יכאב בסוף כן כאב אמרו שלא תסבול כן סבלה חלק אמרו חייב חלק אמרו לא חייב-שמחה שנגמר בשלום
    על כל מקרה תודה רבה על הכול\את היית ממש מקסימה-היית פה לעזר לנו ועכשיו שדנהלה תקום אני אולי גם אספר לה..(מה את אומרת),
    אולי כבר נצחק על מה היה ואספר איך התייעצתי וכו
    מה שכן-אני כן הייתי שמחה א תמליצי מה לעשות-אם בוכה עוד פעם,אם לא מרגישה טובףמעבר לפאן הרפאי גם המעשי כדיצד להרגיע חוץ מנשימות,איך לנהוג איתה...ובטיפול הבא..מה מו מי .....ואם שוב יקרה סרט כזה.אבל היא צודקת...הלוא היא שכבה כמו ילדה טובה ורק שהחדירו היא כלכך אבל כל כך צרחה ככה שאני בעצמי עמדתי לבכות.
    אני קונה לה מתנה גדולה-היא לא רוצה כלום אבל מגיע לה...אולי משהו שישמח אותה...א ם יש לך רעיון תגידי לי ואשמח
    מה את אומרת על הילדה?נכון שהיא מותק?
    גיבורה...?
    טוב סמדרוש אז תודה על הכול מותק,ממש ממש תודה
    כתבתי לך 2 מכתבים ארוכים-ממש פרט לפרט
    הפניתי שם שאלות וכל מיני דברים
    אשמח להתייחסותך לכל דבר בכל 1 מ2 המכתבים תוך חווד כללי שלך טיפים כללים אי ךלנהוג מה לעשות וגם מה את חושבת על דנוש שלי והאים נהגה בסדר ואני נהגתי בסדר ומה בהמשך
    תודה
    ערבטוב
    נועה.
    למרות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    15/08/2010

שלום נועה,
    כל הכבוד, עברתם את זה, וזה יפה מאוד. אני באמת מציעה להוריד קצת הילוך, זה נשמע מאוד מעייף.
    אני חושבת שההמשך יהיה יותר קל, כי היא כבר יודעת במה מדובר.
    אולי כדאי לחזור קצת לשיגרה ולהתרגש פחות. לשדר לילדה שזה באמת יפה מאוד, וצריך לעשות את מה שצריך לעשות, אבל יש עוד כמה דברים בחיים, יש תכניות טלויזיה, יש חברים, יש הכנות לשנת הלימודים, קצת לרדת מהעיסוק בנושא.
    שוב בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסמדר

איילת
    15/08/2010

שלום לךסמדר
    היאם את חושבת שנועה כאמא נהגה בצורה הנכונה כלפיה?
    האים את חושבת שהילדה באמת הייתה בסדר-ושבאמת כאב לה מסכנה ולכן היא בכתה?
    ךעבור לסדר היום אני מייד עברתי לאחר ההקלה-היא עדיין לא...קצת קשה לשכנע..היא דברה בטלפון עם איזו חברה אבל אחכ שוב היא שוכבת...כי אמרו ל ה לנו ח בגלל הכאב אבל למעשה היא רוב הזמן איה איה או בכי או כאלו
    איך נוהגים מכאן?
    עוד דבר-הענין של החוקן,העני ןשל המשחה העני ןשל הטיפול הבא-איך מסבירים?היום היה סיוט=את לא מיבנה איזה הכנות הלך פה איתה בשביל שתסכים להכנס...יותר נכון נכנסה ביוזמתה כי היא נבונה ויודעת שיעזור לה אך צרחה ולא נתנה ממש לדבר אליה או לבדוק אות ה ולכן הפעלנו קצת לחץ וכוח......
    מה לדעתך אפשר לקנות לה כדי לשמח אותה עכשיו?
    \איך עוברים את השבוע כשבסופש שוב היא תיזכר לי בזה שביום שלישי יש לה תור ותעשה פה גיהנום?
    עם הרוםא היא בכלל לא רצתה לדבר-לא בטלפון לא פנים אלפנים -כאילו הבגינה כעס כלפיו-הוא היה אבל ממש חמוד ובסדר
    איך ממשיכים מכאן
    הצילו סמדר:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנועה

סמדר ריינר
    15/08/2010

שלום נועה,
    אם היא לא רוצה שתיקני לה, זה לא טוב שתיקני לה. אני חושבת שיכול להיות שכואב לה אבל גם יש תוספת תבלין של דרמה לכאב. תנסי קצת פחות לשתף פעולה עם הדרמה שלה. את יותר מדי מתרגשת כשהיא בוכה ונכנסת לזה. תעזבי באמת, תפסיקי להיות עסוקה כל דקה מה קורה איתה. תציעי לה לעבור לעניינים אחרים, ואם היא כן עושה את זה או לא - אל תתערבי. תתעסקי את בעניינים אחרים ולא רק בהאם היא בוכה או כואב לה כעת, זה מגביר את הבכי שלה. באמת נראה לי שמספיק כבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסמדר

איילת
    15/08/2010

היי סמדר
    אני מחוברת כבר כמה שעות לרשת
    תודה על התגובה המהירה-ישר שאת עונה זה מהבהב לי....
    קיצר-כמה שאלות מרכזיות,
    אז ככה,
    ראשית-דנה היא ילדה שחונכה לא להיות מפונקת,והיא באמת כזו-אחרונה שתתפנק-אחרונה שתבכה על סתם.
    דנה בוכה רק שלא טוב או לא נעים לה,ובדרך כלל מספרת לי הכול ופתוחה בפניי.
    נראה כאילו הענין הזה באמת הטריד אותה גם פנימית אבל יותר מכל גם הכאיב לה באמת..כי היא הגיעה לבדיקה רגועה,מוכנה הייטב,נפשית,פנימית,אבל ברגע שנגעו,היא צעקה וצרחה-הצעקות ממש היו אנחות כאב,זה לא הייתה צעקה רגילה של אוף אמא לא בא לי להבדק.אני מכירה את הילדה הזאת היטיב.
    אני לא יודעת אם לשכב עלי מכאב והרגשה לא טובה זה נקרא שהיא מתנהגת ב"פלפל" או מתפנקת עליי,
    היא באה מעצמה,אינני יכולה לזרוק אותה-מה עושים לדבר כזה?אומרים לילה לא עכשיו?זורקים אותה ככה על כל הכאב-היא תבכה עוד יותר,
    דבר נוסף-איך להוריד ווליום כמו שאמרת?האים כאמא לא נהגתי או נוהגת נכון?האים היא כבת לא נוהגת בסדר?
    הילדה לא מפריעה לי לסדר היום-לבשל לערוך קניות לקרוא,ממש מותק,בקושי שומעים אותה,
    היא שוכבת מאז שהגיעה,פשוט שוכבת,אבל כאשר היא אחרי חוקן/משחה/טיפול ואחרים היא ממש ממש צורחת ובוכה מכאבים ולכן אני נשארת ומחבקת,
    חברה טובה באה לבקר,הבאתי לה עו ד מישה שהכירה בטיפול,שישהב שם לייד באותו הגיל בערך,
    הילדה פשוט עכשיו חלשלושה מכאב וגם מבפנים ממה שעברה כנראה ,
    אז איך ממשיכים מפה?לסדר היום עברנו מזמן-גם אני גם היא
    אבל-איך עושים לילדה חוקנים 3פעמים,איך מורחים משחה איך מטפלים ביתית איך מרגיעים בבית?
    יותר מכל איך מגיעים לעוד סיוט כזה שבוע הבא?
    היא מרגישה הרבה יותר טוב אחרי הטיפול-לדעתי...כי נתנו תרופות שיקלו......
    הלחיצות שעשו לה הכאבים ,זה שנגעו לה על איפה שכבר קודם נורא כאב גם אם מוכרחים זה נשאר לה
    מה את אומרת עכשיו?
    תודה על הכול סמדר
    אגב-למה לא לקנות אם היא לא רוצה?
    ואיך לנהוג ולפעול כעט?
    ואם הילדה באה מיוזמתה איך לנהוג?
    ואם מזכירה את הנושא איך לחמוק?
    וכשמקבלת טיפולים איך להרגיע?
    ולסיכום איך את היית נוהגת בסצינה הזו אם זו את היית במקומי

בברכה,

ערבטוב
    נועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנועה

סמדר ריינר
    16/08/2010

שלום נועה,
    יש לכבד את רצונה אם היא לא רוצה שיקנו לה. פשוט לתת כבוד למה שהיא מבקשת.
    אני לא אומרת שתזרקי אותה אבל תנסי לשדר יותר ענייניות. זה הכל.
    איך לפעול כעת? בקור רוח וענייניות - מה שצריך לעשות עושים, בלי יותר מדי עניין. אם היא עושה עניין, תני לה, אבל אל תעשי בעצמך. מאותה סיבה לא לקנות מתנה זה שוב להעצים את הדרמה. במיוחד אם היא לא רוצה.
    את לא צריכה לזרוק אותה אם היא באה אלייך אבל את יכולה לחבק אותה ולכוון אותה למשהו אחר וגם להראות לה דוגמה איך את עסוקה בעניינים אחרים.
    תראי, אני חושבת שדי מיצית את מה שיש לי להנחות אותך כרגע, תנסי להרפות גם מהמחשב ליום או יומיים, ותעדכני אותי בהמשך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו