קשיים חברתיים לילד בן-10

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיים חברתיים לילד בן-10
    סיגלית
    13/08/2010

שלום,
    אני אמא לילד בן 4 וחצי המאובחן עם PDD ולילד בן 10.
    בשנה האחרונה שמתי לב שילדי הגדול נהיה מאוד סגור ומופנם, קשה לו להתבטא שאנשים מדברים איתו. גם שאנשים מדברים איתו הוא לא מסתכל אליהם בעיניים ומוריד את הראש או שמסתכל לכיוון אחר. הוא גם לא מזמין חברים הביתה וכשאני לוחצת עליו להתקשר ולהזמין חברים והוא מתקשר אז אף אחד לא רוצה לבוא אליו.
    נפגשתי עם המחנכת שלו והיא אמרה לי שהוא משחק עם ילדים בבית ספר, אבל הוא נפגע מהר ןמתעצבן ולוקח את המריבות למקום אחר ונעלב ולפעמים גם בוכה.
    וחוץ מזה הוא תלמיד טוב ויש לו ציונים יפים.
    כואב לי לראות אותו כל הזמן לבד והרבה מול המחשב, כמה אני יכולה להעסיק אותו ואני לא יכולה להיות תחליף לחברים.
    מה עליי לעשות? האם הוא צריך אבחון?
    האם הוא צריך קלנאית תקשורת? או טיפולים אצל פסיכולוג?
    אני מאוד דואגת כי כבר יש לי ילד אחד בבית עם אוטיזם.

תודה סיגלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיים חברתיים לילד בן-10

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים חברתיים

סמדר ריינר
    13/08/2010

שלום סיגלית,
    אם את רוצה להיות רגועה יותר, את בהחלט יכולה לקחת את הילד לאבחון, אך מהתאור שלך פה פחות נשמע שזה קשור לאוטיזם, כיוון שאת מתארת שזה משהו שקרה בשנה האחרונה, בדרך כלל, ככל הידוע לי אוטיזם לא מתחיל בגיל כזה. יש מצבים שילד מתחיל התהפתחות רגילה ובערך בין גיל שנה לשנתיים חלה נסיגה לאוטיזם אבל לא ידוע לי שזה קורה בגיל 10. יותר נשמע לי שיש פה קושי ריגשי, שכדאי לברר ממה הוא נובע. קודם כל נסי לדבר איתו - איך הוא רואה את המצב, איך הוא מתאר סיטואציות חברתיות, איך הוא מבין אותן. ייתכן שהוא מבין מצבים חברתיים בצורה לא נכונה, אבל זה לא חייב להיות בגלל אוטיזם, זה יכול לנבוע מחוסר ביטחון, מחסך במיומנויות חברתיות, מצורת חשיבה מרוכזת בעצמי ועוד.
    לכן כדאי שתנסי לברר יותר לעומק מה בדיוק הוא מבין, ממה הוא נפגע, איך הוא מגיב, תנסי לדבר איתו על כך, שאוי אפשר להבין דברים בעוד דרכים, אולי ההשערות שלו לא תמיד נכונות ללמה אמרו לו משהו או עשו משהו, איך אפשר להגיב אחרת, נסי ללמד אותו מיומנויות טובות יותר להתנהלות בחברה. גם כדאי לחשוב מה קרה בשנה האחרונה שגרם לשינוי, האם קרה משהו במשפחה, בכיתה חבר טוב שעבר לעיר אחרת והשאיר אותו לבד, וכו'.אם את מרגישה שאת ל איכולה או לא מצליחה, אפשר בהחלט לפנות לטיפול פסיכולוגי, כמו שהרבה הורים אחרים עושים עם ילדיהם, זה לא חריג ולא נורא ובטח לא מעיד בהכרח על אוטיזם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו