מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדים להורים גרושיםמרי13/08/2010
בתי גרושה אם לילדה בת שש וחצי, וילד בן חמש.
לאחרונה לבעלה לשעבר יש חברה והילדים הכירו אותה.
לפעמים הילדה ישנה אצל האבא, ומאז שיש לו חברה, היא ישנה אתם באותה מיטה.
שאלתי היא: 1. האם נכון שהילדה תישן עם אביה וחברתו באותה מיטה? מה שעל פניו נראה לא הולם וראוי.
2.איך להתנהג ולהסביר לילדים את ענין החברה של האב, כדי למנוע מהם נזק ובלבול , לאור גילם הרך.
מצפה לתשובה ===תודה מראש====* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים להורים גרושים
סמדר ריינר13/08/2010שלום מרי,
אתחיל מהשאלה השניה. מי שאחראי, קודם כל להסביר לילדה על החברה של האב הוא האב בעצמו. אינני יודעת מה היחסים בין שני ההורים, ומה מידת שיתוף הפעולה, אך נראה לי שיש מקום לתת לאב את הכבוד והקרדיט להסביר על החיים שלו בעצמו. מסר שבא מהצד האחר גם יכול גרום להקטנת האב בעיני הילדה וגם יכול להיות פחות מדוייק ופחות מעודכן, כי יש דברים שרק האבא יודע להגיד לגבי החיים שלו, ההחלטות שלו והחברה שלו.
אם יש שאלות ספציפיות שהילדים שואלים את אמא שלהם לגבי החברה של האבא, אם תכתבתו אותן בצורה מדוייקת אוכל להתייחס.
לגבי השאלה הראשונה, זה נכון שזה לא הדבר הרצוי. עם זאת, התערבות שלך, בתור האמא של גרושתו באופן שבו הוא מקיים את ההורות שלו, היא גם לא דבר רצוי. אני מבינה שייתכן שאת רק שואלת ולא בהכרח תעשי את השיחה איתו עצמה, אבל עדיין, המעורבות שלך אפילו ברמת השאלה כאן, יש לה משמעות לדעתי.
את העניין הזה כדאי לקיים בעדינות רבה, ולהציע לו לבדוק את העניין ולהתייעץ לגביו, עם גורמים שהוא בוחר ושמקובלים עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדים להורים גרושים
מרי13/08/2010שלום רב
בהמשך לשאלתי הקודמת, ברצוני לציין שהיחסים ביני לבין הגרוש של בתי תקינים בהחלט,
גם החיסים של בתי ובעלה לשעבר תקינים, ואין בדעתי לנהל לו את החיים בשום תחום .
האמת, מה שעמד לנגד עיני זה אך ורק טובת הילדים .
פניתי לפורום על מנת לקבל כלים מתאימים כיצד להתנהג עם הילדים, מה מותר לעשות ומה לא, מבלי לפגוע באף אחד.
ברצוני להוסיף אם ואכן יש דופי בהתנהגות האב , אין בדעתי להעיר לו בעצמי.
מצפה לתשובה ====תודה מראש===* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדים להורים גרושים
סמדר ריינר14/08/2010שלום מרי,
אני שמחה לשמוע שהיחסים תקינים, זה תמיד טוב. אם כך, אז עניתי לך, אכן זה לא מצב רצוי לישון ביחד.
לגבי מה ההסבר שצריך לתת לילדים על החברה של האב - אני פשוט לא חשובת שצריך לתת, אם הילדים לא שאלו. זאת משום שאני מניחה שהאב מסביר. בדיוק כמו כשיהיה חבר לאם לא תצפי שהאב ייתן לכך הסבר, אלא תדברו על כך בעצמכן עם הילדים.
אם הילדים כן שאלו אתכן, אנא צייני מה בדיוק הם שאלו ואשמח לסייע. או שתפרטי יותר למה את חושבת שאתן צריכות להסביר, מה החשש שלך בדיוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)