מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם זוהי התעללות בתינוקת?דודה14/08/2010
שלום!
*אחי וגיסתי מפגינים אהבה כלפי התינוקת בת השנתיים שלהם.
* אחי הצהיר עם הולדת ביתו, שיש לו ולאשתו זכות בלעדית על אופן חינוך הילדה.
* הילדה נמצאת בשלבי גמילה מחיתולים.
1. הייתי בנוכחות הילדה שלוש פעמים, כשהיא אמרה את המילים " פיפי" "קקיא", ואחי וגיסתי התעלמו ולא החליפו לה חיתול, עד שהילדה לא יכלה יותר להתאפק ועשתה את צרכיה במכנסיים.
* ביום ההולדת של הילדה הוזמנו כל בני המשפחה ושוב הוריה התעלמו מהצרכים שלה, והיא עשתה את צרכיה בסלון ליד כל האורחים. אמא של גיסתי אמרה בהומור, שכשהיא תגדל היא תזכיר לה את התקרית המביכה.
האם מקרה 1 הוא מתכון לילדות עשוקה? האם זוהי התעללות פיזית או נפשית?
2. אחי צפה בטלויזיה בסרט של אלימות בנוכחות הילדה. הילדה ראתה שחקן שנהרג והיא אמרה: "נפל!" ביקשתי מאחי שיכבה את הטלויזיה, והסברתי לו שסרט אלימות לא מתאים לילדה בת שנתיים, ואפילו אמרתי לו שהוא אגואיסט, שמתעלם מהצרכים של הילדה.
גיסתי ביקשה מאחי לכבות את הטלויזיה, מחשש שיהיו לילדה סיוטים בלילה.
אמרתי לילדה : " בואי לחדר זה לא בשבילך!"
בחדר שיחקתי איתה. היא בחרה לעזוב את הצעצועים, לחזור לסלון ולהגיד לאחי וגיסתי:
"זה לא בשבילך!!!"
האם מקרה 2 הוא התעללות נפשית?
תודה מראש על התגובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם התעללות
סמדר ריינר14/08/2010שלום לך,
לגבי מקרה מספר 1 לא הבנתי. את טוענת שהם התעלמו מהודעות הילדה על צרכיה ולא החליפו לה חיתול. כלומר היא לא עשתה במכנסיים אלא בטיטול, אם זה אכן כך, אז בסך הכל יש כאן תהליך גמילה לא מוצלח שלא מנוהל נכון, אבל לא בטוח שזו התעללות. אם הילדה היא בלי טיטול, מתריעה על צרכיה, ובכל זאת מתעלמים ממנה והיא עושה במכנסיים ליד אנשים והדבר גורם להשפלתה, אכן יש משהו לא טוב, ולא ברור לי ממה הוא נובע ולמה ההורים נוהגים כך.
לגבי מקרה מספר 2 - לגבי צפייה בטלוויזה - יש דעות שונות ונוהגים שונים ונראה לי קצת מוגזם לקרוא לזה בהכרח התעללות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
דודה15/08/2010שלום!
הבהרה לגבי המקרה הראשון:
בניוסיון לגמול את הילדה מהחיתולים, הילדה ביקשה לסיר ( שההורים שלה יורידו לה את התחתונים)
והיא ביקשה לבחור תחתון חדש.
כל פעם זאת היתה " אזעקת שווא" והילדה לא באמת היתה צריכה לשירותים, עד שהיה " אזעקת אמת" שבה אחי אמר לה לשבת על הסיר עם התחתון והיא סרבה, עד שהיא עשתה את צרכיה בסלון.
ביום ההולדת היה לה חיתול, והילדה התריע שיש לה פיפי ולא החליפו לה חיתול, עד שהיא לא יכלה להתאפק ועשתה את צרכיה ליד כל האורחים.
אז את אומרת שזאת לאו דווקא התעללות. נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר15/08/2010שלום לך,
סליחה לא הבנתי, באמת. הרי כל פעםן שלילד יש טיטול והוא עושה בו את צרכיו, זה בדרך כלל ליד אנשים, בשביל זה יש טיטול כדי שאפשר יהיה לעשות בו את הצרכים. טיטול מחליפים אחרי שנעשים בו הצרכים לא לפני. זה לא נקרא שהיא עשתה את הצרכים לפני האנשים, והם נזלו לה על הריצפה והיא התביישה, אלא היא עשתה בטיטול כמו כל ילד שעדיין לא נגמל.
באמת שלא ברור לי איפה את רואה כאן התעללות.
גם לגבי הסיר - אז אבא שלה לא נתן לה לבחור תחתון חדש והיא התעקשה אז שיצא לה בסלון - זה לא שהתעלמו מקריאתה לעשות את צרכיה אבל לא נכנעו לתכתיב שלה בעניין תחתון חדש, למה הם חייבים לספק לה תחתון חדש אם הישן עדיין נקי והיא לא עשתה את צרכיה, גם כאן לא ברור לי איפה ההתעללות. אולי לא הבנתי משהו, אם נראה לך שלא הבנתי, אנא חדדי שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד
דודה16/08/2010שלום!
שלוש פעמים שהייתי בנוכחותה הילדה אמרה " פיפי", והחיתול ספג וספג וספג עד שלא יכל להכיל יותר נוזלים והצרכים שלה נזלו על הריצפה ליד האורחים ואז היא בכתה.
מה דעתך? האם זאת התעללות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר16/08/2010שלום לך,
אכן מה שאת מתארת לא נשמע טוב, ייתכן שמדובר בהזנחה, או במקרה הגרוע יותר התעללות. זה מחייב אני מניחה בדיקה יותר מעמיקה ממה שיש לי כלים לעשות דרך הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)