טראומת קקי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• טראומת קקי
    yael
    13/11/2007

שלום,
    אני אמא לבת שנתיים, פיקחית, אנרגטית, ונוחה. לפני חודש וחצי נסענו לחופשה בתאילנד. שלא בכוונה בתי נחשפה שם כמה פעמים לעשיית קקי בלי חיתול (רוב הזמן היתה חופשייה בים ובבריכה) וראתה לראשונה את הקקי. יש לציין שלפני תאילנד הכל היה רגיל, היא עשתה כמה פעמים ביום, בקלילות ,התיישבה בעצמה ועשתה ללא בעיות כלל. מאז חזרתנו, עשיית הקקי נהפכה גיהנום. כל פעם שהיא מרגישה צורך היא נכנסת להיסטריה, מתחילה לבכות "קקי כואב" , "לא רוצה קקי" , עוצרת את הקקי ברגליה. לאחר שזה עובר (הרגשת הרצון לעשות, היא חוזרת לעצמה ולתעסוקתה באותו רגע) מאז היא פיתחה עצירויות שנמשכות כמה ימים ולאורך כל הזמן (עד שבסוף היא עושה) מלווה ב "אמא, כואבת הבטן" , "קקי, קקי כואב" . בסוף, הצורך לעשות גובר והיא עושה כשהיא רוצה להחזיק אותי, "רוצה ידיים" בוכה בהיסטריה, עד שזה יוצא והיא מבקשת חיתול חדש וגם לראות את הקקי. זה לא עובר, אני כל הזמן מנסה להרגיע אותה, לאמר לה שקקי לא כואב, וקקי זה טוב , ושתוציא ואתו לחיתול ושזה יעשה לה טוב אבל אין עם מי לדבר. אני מפחדת שהיא פיתחה טראומה מנושא עשיית הקקי ושזה לא יעבור לה אלא אם כן צריך לערב טיפול פסיכולוגי. נשלל בעיה פיסיולוגית בפי הטבעת. אני מיואשת.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טראומת קקי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קקי

שרון באומל
    16/11/2007

שלום יעל.
    הייתי מציעה דרך משחק או סיפור לנסות לדובב את ילדתך לגבי מה כ"כ מפחיד בקקי. למיטב הבנתי, ייתכן שעצם הפרידה מצרכי הגוף היא שמעוררת את החרדה שלה. ילדים בגילה אינם מבינים היטב את מחזוריות חילוף החומרים וחווים את עשיית הצרכים כפרידה וכקטיעה של איבר בגופם. לפיכך, הייתי מנסה להסביר לביתך את משמעות הקקי. למשל, הייתי אומרת משהו בנוסח: " אנחנו אוכלים כל יום הרבה דברים. הגוף שלנו חכם. הוא שומר את כל הדברים הטובים מהמזון ורוצה לזרוק את כל הדברים הלא טובים. הדברים שהגוף לא צריך יוצאים דרך הקקי. כל יום יש לנו קקי חדש, כי כל יום הגוף אומר שלום מחדש לדברים הלא טובים שנמצאים בו".
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו