מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדה (לדעתי מוקצנת) אצל ילדה בת 3לי15/08/2010
ראשית תודה מראש על העזרה, ביתי בת 3 ילדה מלאת שמחת חיים,בטחון ותעוזה (בסלנג נינג'ה קטנה :) ) לפני כחודש התחילה להגלות התנהגות מוזרה, היא פוחדת ברמות קיצוניות מעט רעש והיא שמה ידיים על האוזניים עוצמת עיניים ובוכה "אני מפחדת..אני מפחדת" לוקח לי זמן רב לשחרר אותה מהמצב ,חיבוקים,נשיקות,שקט מוחלט מסביב ועדיין לוקח לה זמן לחזור לעצמה, שבוע שעבר אחרי מסיבת יום ההולדת שלה (באמצע המסיבה היא ברחה לחדר עםא ותה התנהגות שלעיל) בלילה היא התעוררה בוכה ידיים על האוזניים וביקשה שקט (לילה...הכל שקט..עדין היא ביקשה שקט, כאלו שבתת הכרה היאר עדין שומעת את רעש המסיבה).זו ילדה שמסיבות זו חגיגה בשבילה, היא רוקדת ושרה ונהנית מהשואו ותפאום...???
היא ילדה שלא פחדה מהחושך או להיות לבד, היא ליוותה את אחיה הגדול ממנה בשנתיים לחדר בערב כי בהוא פוחד מחושך "בוא אני אדליק לך אור" ועכשיו היא בוכה אם היא לבד בסלון גם בבוקר, או לבד שותה את השוקו "אמא,אני לבד..." ,היא לא הולכת לשירותים לבד "אמא בואי איתי אני פוחדת לבד".
היום בשיחה עם הגננת הבנתי שהמצב בגן חמור הרבה יותר, היא ממש רועדת שם מכל זר שנכנס לגן (רועדת במלוא מובן המילה) , כל רעש גורם לה להתקף בכי ועידות , היא לא ישנה טוב (וזו ילדה ש"מתעלפת" כשמגיעה שעת השינה), הפרידות שלה הפכו קשות מאוד עד שאני שאירה אותה בוכה דבר מעולם לא קרה. בעבר הייתי פשוט מגיעה לגן והיא קפצה לידיים של המטפלת ומנפנפת אותי החוצה :|
שמתי לב שההתנהגות החלה לפני כחודש ואכן היה מאורע שונה בגן, היתה התקנה של 3 מזגנים חדשים בגן, בבוקר בזמן שהילדים היו בגן, כשהם התחילו הבנתי שהיא רעדה ובכתה במשך כל הזמן ונצמדה אל המטפלת האהובה עליה.
האם מאורע כזה יכול להיות כל כך טראומטי שיגרום לשינוי כל כך קיצוני אצל הילדה? אם כן אז איך אני עוזרת לה לחזור להיות היא? ואם לא, אז מה יכול לגרום לשינוי הזה? איך אני יכולה לעזור לה ולהבין את מקור הבעיה כדי לטפל וכדי למנוע החמרה... אני אפילו לא רוצה לחשוב על משהו נורא יותר.
אני רוצה להבין מה קורה לילדה שלי ואשמח לעזרה במקביל כמובן לעזרה מקצועית שאני מנסה להשיג לה (וכידוע לוקחת זמן, וזמן בילדים זה קריטי)
תודה רבה רבה על עזרתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
סמדר ריינר15/08/2010שלום לי,
אכן פניה לגורם מקצועי נראית כרגע במקום. בינתיים את יכולה לעיין בעמודת "שאלות נפוצות" בשאלה שנוגעת לפחדים אצל ילדים, וגם לנסות ללמד אותה טכניקות הרגעה של נשימות, למשל דרך ניפוח בועות סבון גדולות, באופן הזה היא נושפת נשיפות ארוכות ויש לכך אפקט מרגיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם החרדה נורמלית?
לי15/08/2010תודה על תגובתך המהירה, אולם לא הבנתי האם נראה שההתנהגות שלה נורמלית לשלב ההתפתחותי...לחוויה האחרונה שעברה (המזגנים) או שההתנהגות מצביעה על משהו אחר?
אני רוצה לדעת האם יש מקום לדאגה מעבר לעובדה שהילדה שלי חווה פחד?
מעבר לתמיכה , לעזרה הנקודתית , לתחושת הביטחון שאני אעניק לה....
מקווה שהבנת את השאלות שאני שואלת (מה נאמר מעבר לנכתב)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם החרדה נורמלית
אני מבינה שאת אולי חוששת שביתך עברה פגיעה מסוג כלשהו, אולי מינית על ידי מישהו ולכן נבהלה כשראתה את איש המזגנים.
אני לא מספיק מכירה אתכם כדי לשלול את זה, אבל זו לא אפשרות שהכרחי שקרתה.
עם זאת החרדה מוגזמת ולא טבעית, וכן כדאי לטפל בה, או בעזרת ההנחיות העמודת שאלות נפוצות או באמצעות טיפול מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה סמדר
לי15/08/2010שוב, אלפי תודות.
קשה לי להאמין שהיא עברה התעללות, אני אמא "חרדתית" כלומר נמצאת עם הילדים בכל נשימה שהם נושמים מלבד בגן, בגן אני סומכת על הצוות (זה גן פרטי-דרך קיבוץ) שמלווה אותה כבר שנתיים, אבל כאמא, כל עוד הילד לא איתי אני סומכת בערבון מוגבל.
השינוי שחל בה קיצוני לי מידי, והתגובות שלה נראות לי קיצוניות ולא נורמליות, יתכן ואכן זה רק איש המזגנים הזר והרעש וההמולה וגרם לה לטראומה כל כך קשה אל יתכן ולא ולכן אני חופרת לדעת את האמת, לדעת שאני לא תולה התנהגות בשלב התפתחותי ובסוף אפספס איזושהי "צקעה" של הילדה שלי.
אני מעדיפה להיות חרדתית מידי ולא בת יענה.
לכן אשאל, איש מקצוע הכוונה ליועצת התפתחותית? אם אוכל לקבל את התואר אותו אני צריכה לחפש על מנת לעזור לילדה שלי אודה לך מאוד.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
את צריכה לחפש פסיכולוג קליני או פסיכותרפיסט שעובד עם הגיל הרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)