דיבורים מוחשיים על המוות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דיבורים מוחשיים על המוות
    דנה
    15/08/2010

שלום רב!
    גילו אצל סבתא שלי מחלה שהיא סופנית, יש לי שתי בנות, בנות ארבע וחמש, הן מאוד קשורות אליה, סבתא שלי היא הדמות הכי דומיננטית בחיים שלנו ( יותר מההורים שלי ושל בעלי) , עוד לפני הגילוי של המחלה, הגדולה שלי התחילה לדבר על מוות ולומר שהיא לא רוצה שסבתא תמות/ אמא תמות/ אבא ימות.. ושהיא בעצמה לא רוצה ....
    השאלה שלי היא בנוגע למצב הנוכחי והגילוי, האם הכנה מוקדמת תעזור לה בהתמודדות, אם כן , מה לומר? או להשאיר את הדברים כפי שהם ולתת לזמן לעשות את שלו?
    תודה מראש,
    דנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיבורים מוחשיים על המוות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוות במשפחה

סמדר ריינר
    15/08/2010

שלום דנה,
    יש מקום להכנה מסויימת אבל זה מאוד תלוי בשלב שבו הסבתא נמצאת, ואם אתם יודעים בכמה זמן מדובר. לא הייתי מתחיה לדבר על זה שנה מראש. אבל אם סימני המחלה ניכרים עליה והילדות שמות לב, אז אפשר לומר שהי אחולה. כשיתקרב הזמן שבו יהיה מתאים להתחיל להיפרד ממנה, בטווח של שבועות, או ימים, לםי טווח ההתרעה שיהיה לכם, אז הייתי עוברת לדיבור יותר קונקרטי, על כך שסבתא חולה, והיא צריכה ללכת למקום שנחים בו, או תעלה לשמיים או כל דיבור אחר שנראה לכם נוח ומתיישב עם האמונות שלכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו