מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן שנתיים וחצירויטל15/08/2010
הי,
אני ממש זקוקה לעצה ומעט הכוונה.
בזמן האחרון ההתנהגות של בני הפכה ממש לא קלה ונראה שיש קושי מכל כיוון אפשרי:
אוכל, נהיה ממש בעייתי, אני משתדלת לתת לו שתי אופציות לפני הארוחות, הוא יבחר בא' וישנה את דעתו עשר פעמים. לאחר שכבר מחליט ואני אכין את מה שביקש יחליט פתאום שהוא לא רוצה. כל ארוחה הפכה ממש לסיפור.
הוא התחיל להרביץ בשבועות האחרונים, לפעמים כשכועס, כשלא מקבל מה שרוצה, או לפעמים סתם. הוא יכה כל אחד, אותי, את אביו, סבא וסבתא וכו'. בהתחלה אמרו לי בגן לא לעשות מזה עניין שזה יעבור, אולם אני רואה שזה הולך ומחמיר. הערתי והערתי, בסופ"ש האחרון התחלתי להושיב אותו בפינה אבל בינתיים זה לא מפסיק וזה כבר ממש מטריד אותי. בנוסף ההתנהגות שלו כשאנחנו מחוץ לבית היא פשוט בלתי נסבלת. בעיקר במקומות סגורים, כמו בסופר, בקניון או כשמתארחים. אם בקניון או בסופר בשניה שלא מסתכלים עליו הוא בורח, פשוט רץ בלי להסתכל אחורה , בלי פחד שילך לאיבוד פשוט נעלם, מושך דברים מהמדפים וכו'. אצל אנשים אחרים אני פשוט מרגישה לא נוח כל הזמן, הוא משתולל, מושך, פותח כל דבר אפשרי, הוא כמו רוח סערה שמעיף כל מה שרק אפשר או נקרה בדרכו.
בקיצור, פשוט מטיש ואני כבר אובדת עצות. אשמח לקצת הכוונה.
תדוה
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנתיים וחצי
סמדר ריינר15/08/2010שלום רויטל,
נשמע שיש בעיה קשה של גבולות. את מנתרגשת כשהו אמשנה את דעתו באוכל, והו אמנצל זאת כדי שללוט בך. אם הו אלא אוכל מה שאת נותנת - אז שלא יאכל ארוחה אחת, זה לא סוף העולם.
דבר שני, כשהוא מרביץ צריך להפסיק זאת פיזית ומייד, ולדבר בטון ברור ותקיף, לא לנהל איתו משא ומתן, לא להיכנס להסבר, נאומים ובודאי שלא להתחננויות כמו שלדעתי קורה לך בנושא האוכל. אם יש צורך להחזיק אותו דקות ארוכות עד גמר ההתפרצות - יש לעשות גם את זה. כנ"ל כשהוא משתולל. יש משהו אצלכם שכנראה משדר לא מספיק החלטיות והוא מפרש זאת כחולשה. אם אתם לא מצליחים- ייתכן וכדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת להמשך הכוונה ספציפית יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)