התמודדות עם התקפי זעם בין אחים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם התקפי זעם בין אחים
    מיכל
    15/08/2010

מקרה שקרה כך היה :
    אני דודה של שני אחים בני 9 ו 10
    לפני כחודש יצאנו לבילוי משותף לחגוג את יומהולדתו של הקטן יואב.
    ביציאה נתתי לגיא שתי אפשרויות לבילוי (באולינג וקארטינג) אך הוא בחר ללכת לסימנמה סיטי לחפש מתנה לעצמו.
    העברנו שעתיים או יותר בחיפוש אחר מתנה עבורו
    אני לא נקטתי עמדה ונתתי להם לה סתובב יחד
    פעמים הודעתי לו שהזמן שלנו הולך ומתקצר
    וכשעבר הזמן - הוא התחרפןןןןןןן ממש
    נהיה אלים , קילל וגידף את אחיו והאשים אותו בחוסר ההצלחה למצוא מתנה
    באוטו הסברתי לו שיש לו אפשרות להמשיך להיות זועף ואז הערב יגמר כך . או שישינה פאזזה ואז נוכל לנסות להנות מהערב וללכת לאכול במקום שהוא אוהב.
    הוא באמת שינה פאזה והלכנו יחד לאמקרה שקרה כך היה :
    אני דודה של שני אחים בני 9 ו 10
    לפני כחודש יצאנו לבילוי משותף לחגוג את יומהולדתו של הקטן יואב.
    ביציאה נתתי לגיא שתי אפשרויות לבילוי (באולינג וקארטינג) אך הוא בחר ללכת לסימנמה סיטי לחפש מתנה לעצמו.
    העברנו שעתיים או יותר בחיפוש אחר מתנה עבורו
    אני לא נקטתי עמדה ונתתי להם לה סתובב יחד
    פעמים הודעתי לו שהזמן שלנו הולך ומתקצר
    וכשעבר הזמן - הוא התחרפןןןןןןן ממש
    נהיה אלים , קילל וגידף את אחיו והאשים אותו בחוסר ההצלחה למצוא מתנה
    באוטו הסברתי לו שיש לו אפשרות להמשיך להיות זועף ואז הערב יגמר כך . או שישינה פאזזה ואז נוכל לנסות להנות מהערב וללכת לאכול במקום שהוא אוהב.
    הוא באמת שינה פאזה והלכנו יחד לאכול.
    היום לעומת זאת -
    טירוף מטורף עוד יותר:
    לאחר שהוא ביקש ממני בשבוע שעבר שאקח אותו לבילוי נוסף כפיצוי..
    היום הודעתי לו בספונטניות שאני פנויה
    ונפגשנו אני הוא ואחיו הגדול (אסף) .
    נסענו לבילוי בבאולינג כמו שהוא ביקש. והתחיל נחמד עד שהוא (יואב) קלט שהוא עומד להפסיד.
    אז התחילו דמעות , ריחוק , כעס, ..בשום אופן לא הסכים לדבר איתי
    ביקש שלא אגע בו ואתרחק (ובינתיים עצר את אסף מלשחק כי התור היה של יואב) .
    נעלם כל פעם שלא הצליח לפגוע בכדור .
    ניסיתי לתפוס אותו ולחבק אותו ולומר לו שזה רק משחק וזה יכול להשתנות אבל אי אפשר היה . הוא רק צעק - שאעזוב אותו. וכשעזבתי - ברח ונעלם
    נבהלתי נורא כי לא מצאתי אותו וגררתי את אסף איתי לחפש אותו . בסוף מצאנו אותו ושוב הוא ברח . צעקתי לו שאם הוא לא מגיע עכשיו זו הפעם האחרונה שאני לוקחת אותם לבילוי.
    הוא אמר שלא אכפת לו. אז אמרתי לו שבכל אופן הוא חייב לחזור איתי למעלית .הוא לא היה מוכן להכנס למעלית עם אחיו.
    האשים אותו שהוא רמאי ושקרן .בקיצור – אלימות מילולית וכשנכסנו לאוטו – גם פיזית
    כעסתי עליו ואמרתי לו שלא יעיז להכות את אחיו ושאני דורשת התנצלות. ושלא יעיז לקרוא לו בשמות
    אולי עשיתי גם טעות כשאמרתי לו שבמשחק הזה אי אפשר לרמות ושלפעמים מנצחים ולפעמים מפסדים. נראה לי שזה רק שיגע אותו יותר.
    בכל מקרה הגענו הבייתה מאוד מבואסים
    הוא בדמעות אפילו לא אמר ביי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך .. סליחה על האורך...

מיכל
    15/08/2010

אחיו נהנה מהמשחק – אבל אחר כך ... היה צריך לספוג את כל הגידופים של יואב.
    עוד דבר –
    כשהיינו באוטו דיברתי עם אסף ואמרתי לו שאני שמחה שלפחות הוא נהנה וגילינו שאולי הוא לא טוב בכדורגל אבל הוא ממש טוב בבאולינג.
    אולי גם זו הייתה טעות
    יואב ניסה לרדת מהעץ בשלב מסוים ולהגיד לי שאם הייתי נותנת לו הזדמנות להרגע ומציעה לו עוד משחק אז הוא היה נרגע
    אמרתי לו שעם כל האהבה אי אפשר לשחק תמיד לפי איך שהוא רוצה. ואי אפשר לנחש מה הוא רוצה כשהוא כל כך עצבני.
    אחר כך הוא אמר שהוא חושב שהוא פשוט היה רעב ולכן התעצבן.
    ושהוא יודע שאני לא אסכים יותר שנצא לבילוי כזה
    אמרתי לו בתגובה שאני מודה שמאוד כועסת על ההתנהגות שלו. שמאוד נבהלתי ודאגתי כשוהא נעלם והתנהגות כזו לא מקובלת עלי.
    הוא אמר שהוא לא מוכן ללכת יותר לשום מקום עם אחיו הגדול.
    בקיצור
    השאלה היא מה לעשות עכשיו
    אחרי שאמרתי לו כשהוא נעלם שאם הוא לא חוזר אני לא אקח אותו יותר לשום מקום (והוא לא חזר) .
    האם ללכת אליו מחר ?
    להתנצל?
    לקחת אותו לבילוי לבד ?
    מה עושים ?
    תודה רבה וסליחה על האורך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    16/08/2010

שלום מיכל,
    לא, חשוב שתהיי עיקבית ותעמדי במה שאמרת, וחשוב גם שתחזירי את שרביט החינוך להוריו, כי הם אלה שאמורים לשים לו גבולות ולא את.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

מיכל
    16/08/2010

סמדר תודה על תשובתך..

אם כך את ממליצה לעמוד במילה שלי ולא לקחת אותם שוב לבילוי משותף .. עד מתי ?
    וכשהוא ישאל אותי על כך מה לומר לו?
    לנסות להוציא ממנו הבטחה שהדברים לא יקרו שוב ?
    מה לעשות במידה והוא לא יהיה מוכן למפגש משותף
    האם בהיותי דודה שלו אני צריכה גם (כמו הוריו) לתת לו זמן איכות אישי ?
    נכון ששרביט החינוך אצל הוריו אבל חשוב לי שבדינמיקה איתי הילדים לא יפגעו ממני, או בכלל יפגעו נפשית מחוסר עקביות למשל או מהערות לא במקום שלי....
    אשמח לעצתך ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    16/08/2010

שלום מיכל,
    תראי אם את מוכנה לההמשיך להתמודד עם ההתנהגות שלו באופן הזה - אז את יכולה להמשיך לקחת אותו. אבל זה לא ישתנה. זה לא ישתנה עד שהוריו יעשו משהו עם זה. זה לא תפקידך, ולא, את לא אמורה לתת לו זמן אישי כמו הוריו, את לא חלק מיחידת ההורים.
    אם את רוצה להמשיך לקחת אותו זה בסדר, אבל אין טעם שתגידי בהמשך דברים שאת לא עומדת בהם.
    הדבר היחיד שהילד הזה נפגע ממנו כרגע, להערכתי, הוא מכך שאף אחד לא שם לו גבולות באופן אפקטיבי, וזה גם לא תפקיד שלך.
    את יכולה לקחת אותו לחוד, לזמן אישי אם זה יותר קל לך, אבל לא כחלק מהשקפה שאת ממלאה עבורו צורך כמו ההורים שלו, אלא בגלל שכרגע אין אפשרות להסתדר איתו במפגש משותף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו