מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן שנתיים ו-3 חוד'קרן15/08/2010
לבני בן השנתיים ו-3 יש רגרסיה בהתנהגות -לאחרונה הוא נצמד מאד למוצץ, בוכה מכול שטות וגם מקנא נורא לאחיו בן ה-7 חוד'.
חשוב לי לציין שאחיו נולד אז ב-3 חוד' הראשונים היתה התנהגות די דומה לעכשיו אבל בהדרגתיות הוא די חזר לעצמו והיה נראה שהוא מתחיל אפילו לאהוב את הרעיון שיש לו אח קטן.
לא ברור לי מה קרה בשבועיים האחרוניים שנראה שאין לו שום גבול- הוא מכה את אחיו וסתם ילדים בפארק, הוא צורח על ילדים, במשחקיה הוא רוצה לעצמו את כול המשחקים וצורח על מי שמתקרב (גם אם מדובר בילדים גדולים הוא לא ממש מפחד).
אני גם מרגישה שאני מבקשת כול דבר עשרות פעמים וזה גם לא עוזר, מסבירה כול דבר בכמה וריאציות ולא עוזר- יש טעם באמת להסביר ולבקש כול דבר כ"כ הרבה פעמים? פעולות כמו ללכת להתקלח, לסיים לשחק בפארק, לאסוף את המשחקים, לא לזרוק אוכל על הריצפה,לא לקרוע את הספרים....
אני ממש משתדלת לא להעיר ולכעוס על כול דבר אבל במצבים של אלימות , מצבים של בטיחות אני לא יכולה כמובן להבליג.
אנחנו ממש משתדלים ברמה היומית אפילו לבלות איתו זמן איכות, להוציא אותו, לתגמל אותו על התנהגות טובה ,להעניק לו כמה שיותר חום ואהבה של ירגיש קנאה, ממש ברמה שלעיתים דוקא נראה לי שבא על חשבון אחיו הצעיר מתוך מחשבה שהוא פחות מבין (מה שנראה לי שגם לא בסדר)
לעיתים נראה לי שאנחנו אפילו יותר מידי מפנקים אותו ועומדים דום לכול בכי שלו (אני במיחוד)
ניסנו לבקש ממנו ללכת לחדר שהוא עושה משהו לא בסדר אבל זה לא ממש עוזר .
אשמח לעצה בייחוד איך להתנהג במקרה של אלימות כלפי אחיו/ ילדים אחרים.
ואם אכן יש טעם לבקש ולהסביר כול דבר פעם אחר פעם (כמו במצבים של הדוגמאות שצייניתי )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות גיל שנתיים
נעמה סבג שמש16/08/2010קרן שלום,
אנחנו אף פעם לא מבקשים משהו כ"כ הרבה פעמים.
אנחנו מבקשים פעם אחת, מזהירים פעם שנייה ופעם שלישית- עושים פעולה. בפארק? מרימה אותו והולכת, למשל.
מעבר לכך- להכנס איתו לחדר להרגע, זה משהו שבהחלט עוזר. חשוב עשות זאת נכון ובעקביות.
יכול להיות שהקושי של בנך הוא כי אינך מציבה לו גבולות נכון. להגיד לא זה לא מספיק, צריך גם ליישם. להבהיר לו שיש תוצאות לעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)