רגישות יתר ופחדים אצל בן 6 וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רגישות יתר ופחדים אצל בן 6 וחצי
    עדי
    16/08/2010

שלום רב, אני לא יודעת מאיפה להתחיל. מצטערת מראש על אורך השאלה..
    מדובר בבן שלי הבכור, בן 6 וחצי שעולה לכיתה א' השנה.
    ילד חכם מאוד מאוד הרבה מעבר לבני גילו(!), חברותי, אהוב מאוד על הילדים, מצחיק, ביישן, מנומס, לא מקלל ולא מרביץ, עם לב זהב, מפעל הפיס ממש... אך רגיש רגיש רגיש!!
    נולד לו אח קטן לפני שנה וחודש ויש לציין שהוא עבר זאת ב"גבורה" והם מאוד אוהבים אחד את השני, חוץ מקריזות רגילות לא משמעותיות וקצת קנאה פה ושם לעיתים רחוקות...
    הבעיה היא כזו:
    הוא רגיש מאוד מאוד מאוד... אם אני כועסת עליו הוא מיד אומר לי: אל תכעסי עלי, אני אהיה ילד טוב, אני רוצה לפתוח דף חדש... דברים שממיסים אותי באותו רגע ולא ברור לי למה הוא מגיב בכזו קיצוניות.. יש לציין שאבא שלו הרבה יותר קשוח ותקיף, אך מיד לאחר כמה שניות נמס אל מול הפרצוף המתוק שלו...
    אם נלך לגן ציבורי, ויהיו שם ילדים יותר גדולים ממנו מעט, ויגידו לו, לדוגמה מאתמול: תסתלק מכאן, יה בהמה, ילד מעצבן וכו' וכו' כמו שילדים אכזריים יכולים להיות, אזי הוא ירוץ אלי בבכי קורע לב, מפוחד ומבוהל על איך שדיברו אליו.... בכי היסטרי!! וכל הערב לאחר מכן בבית, לא יפסיק לדבר על זה, איך הוא לא אמר להם ככה וככה, ושאני אבוא לדבר איתם ולהזהיר אותם, שלא נדבר על בכלל לחזור לגינה הזו שמא ניתקל שוב בילדים. פעם זה קרה עם כמה ילדים אתיופים שהגיעו לחצר בגן שלו בשעת משחק, וזרקו כמה קללות לגננת והוא לא רצה ללכת לגן שבוע שלם לאחר אותו יום, ופחד מילדים אתיופים... כל בוקר לווה בבכי ואי יכולת להיפרד.. שאבוא לקחת אותו לפני שיוצאים לחצר..
    בעיה נוספת, וסליחה על אורך השאלה.. אני פשוט מוטרדת מאוד.... אלו פחדים שנוצרים אצלו מכל דבר קטן שיכול לצוץ...
    לדוגמה: תרגיל שעשו בגן לרעידות אדמה הפחיד אותו מאוד, יום השואה הוא היה בהיסטריה ממש,(הוא אפילו שאל אותי מה עושים בכיתה א' ביום השואה וכמה חבל שצריך לדבר על זה גם בבי"ס) יום הזיכרון גרם לו לדבר על כמה שהוא לא רוצה ללכת לצבא ושהוא לא רוצה למות...היה לו פחד מחייזרים, פחד ממוות, פחד מרוחות ושדים, פחד מילדים גדולים ממנו, רתיעה מצעקות של גננת, של ילדים אחרים בגן שלא ישחקו איתו... וכו'... אין לזה סוף!
    נדמה שהוא כל הזמן מוטרד... וזה נורא עבור ילד כזה קטן והכי מפחיד אותי זה איך הוא יתמודד עם המעבר לכיתה א'. מה יעשה שם עם הילדים שיפגוש? שלא ישתפו אותו תמיד כשירצה? שהמורה תכעס ואולי תצעק עליו? הוא מיד ירצה לבכות!
    אני מנסה כל הזמן לדבר איתו, לומר לו שאני מבינה את הפחדים שלו אבל שאין באמת רוחות, וחייזרים וכו' וכו'.
    מה עושייייים?????? אני מאוד מודאגת!! אנא כמה טיפים, ומצטערת שכתבתי מגילה פה....
    תודה,
    עדי.shmul1

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים אצל ילדים

סמדר ריינר
    16/08/2010

שלום עדי,
    את מוזמנת לעיין בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה לגבי פחדים של ילדים. לגבי הרגישות - חשוב לא להזדהות איתו יותר מדי ול אלהתרגש מההתרגשות שלו, ולהגבי בענייניות וכן לתת לו כלים באמת, איך הוא יכול להגיב, מה ניתן לעשות במצבים כאלה וכו'.
    אם אתם לא מצליחים אתם יכולים לפנות להדרכת הורים מסודרת להמשך הכוונה יותר ספיציפית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי, קראתי...

עדי
    16/08/2010

האם יש לך ספרים מומלצים בנושא זה?
    והאם לדעתך במצבו הנוכחי עלולים להיות קשיים בכיתה א' מעבר לקשיים הרגילים בהם נתקלים ילדים?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    16/08/2010

שלום עדי,
    לא עולים לי כרגע ספרים ספציפיים, אב אפשר בהחלט להיכנס לכ חנות ספרים מהרשתות ולעיין במדפי ספרות ילדים וגם להעזר במוכרת יש שפע של ספרים בנושא פחדים אצל ילדים אני בטוחה.
    לגבי כיתה א' - כן, סביר שזה יקשה עליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן בן 7 רגיש מאוד מאובחן כגאון אבל

שגית
    18/08/2010

שלום אני כותבת לאחר שקראתי על המכתב שהאמא כתבה על בנה בן ה6 שהוא רגיש מאוד ופוחד.
    גם אצלי המצב דומה מאוד הפחדים מופיעים כל פעם משהו אחר במיוחד בשעות הערב לקראת השינה .
    כעס ובכי על כל דבר גם אם הוא טוב . אם כועסים עליו הוא בוכה בלי הפסקה .
    מה עושים ? הוא רגיש מאוד ומדבר מילים עם עוצמה כל חזקה עד שאני ממש מתחילה לבכות . האם אפשר לקבל איזה שהם כלים לעזור לו שזה לא יהיה ימשיך ויהיה יותר גרוע לקראת כיתה ב' שהוא עולה השנה הזאת . והתמודדות שונה משנה קודמת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7

סמדר ריינר
    18/08/2010

שלום שגית,
    אם קראת את השאלה בודאי קראת גם את התשובה...יש כלים והם ניתנו בתשובה, אם זה לא מספיק, אנא חדדי יותר מה חסר לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו