טיקים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• טיקים
    שולה
    17/08/2010

שלום,
    לאחרונה בני בן ה- 6.5 סובל מטיקים. התופעה קרתה לאחר לידתי השלישית (לפני כחודשיים). תחילה החל למצמץ ולפני כחודש החלו להופיע תיקים רבים מורכבים . כמו כן הוא לעיתים מכה עצמו בחזה באגרופיו, מקלל והינו עצבני. בעבר כשילדתי את בתי השנייה, לפני כשלוש שנים , סבל ממצמוץ בעיניים וזה חלף לבד. כמו כן לילד היו דלקות גרון בטווח של כל חודש חודש וחצי עם סטרפטקוק במהלך השנה האחרונה והוא אמור לעבור ניתוח להסרת שקדים בקרוב. מבדיקת הדם שביצע לילד מס' גבוה מאוד של נוגדנים סטרפטקוקיים כ- 4000. הרופא הפנה אותנו לנוירולוגית והיא חושבת שהדבר נובע מהחיידק הסטרפטקוקי. יחד עם זאת הרופא המטפל חושב שזה נובע מהצד הרגשי/ פסיכולוגי. כמו כן הרופא הפנה אותנו לקרדיולוג שהתור אצלו ב- 20 לחודש. מדובר בילד מאוד שמח, תלמיד מצטיין (סיים כיתה א' בהצטיינות) , בעל התנהגות טובה , בן בכור ונכד ראשון, מאוד מפונק ורגיש.
    האם מדובר בתסמונת טורט (אין לנו במשפחה לאף אחד)? האם זה רגשי? האם תוכלו למסור לי רשימת פסיכולוגיים קליניים בבאר שבע שעובדים עם מכבי שירותי בריאות ומתמחים בטורט וטיקים? כיצד עלי לפעול להמשך טיפול בילד? האם זה יעבור?
    אשמח לתשובה בדחיפות,

בברכה,
    שולה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיקים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיקים

סמדר ריינר
    17/08/2010

שלום שולה,
    לצערי אני לא מכירה פסיכולוגים שעונים על ההגדרה שביקשת, נראה לי שכדאי תפנו לקופת חולים מכבי ותבררו אם יש מישהו כזה שעובד איתם באיזור שלכם.
    אני כמובן גם לא יכולה לדעת ולאבחן כרגע באם זה טורט או לא.
    אפשרות נוספת היא שתנסו להתקשר למרפאת טורט בבית חולים שניידר, אולי להם יש רעיונות לאן אתם יכולים לפנות באיזורכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים

שולה
    17/08/2010

שלום סמדר ותודה על תשובתך המהירה....
    ניסיתי להשיג את המרכז הרפואי שניידר אך מחלקת טורט בחופשה עד ל-1.9.2010, מעבר לכך האם יש גורם אחר שניתן לפנות אליו, האם הכוונה לפסיכיאטר ילדים של הרופא המטפל של בני גוררת אחריה רישום כזה או אחר/ השלכות לעתיד? האם פסיכולוג קליני בתור מאבחן ל-ת. טורט מספיק?
    אשמח לתשובתך ותודה מראש..
    שולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים

סמדר ריינר
    17/08/2010

שלום שולה,
    מי שמאבחן טורט הוא בדרך נוירולוג, זו לא בעייה פסיכיאטרית אלא נוירולוגית. זה נכון שלחץ נפשי מגביר את התופעה, אך היא נוירולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים המשך

שולה
    17/08/2010

סמדר ,
    אני ממש מודה לך,
    ע"פ מה שהנוירולוגית אומרת לדעתה ההשפעה הינה מהחידק הסטרפטקוקי ...בכל אופן קבעתי תור לפסיכולוג קליני ופסיכורטפיסט אשר ינסה לבדוק האם יש שילוב של הפן הריגשי והפיזי(מהחידק)....ואז חוזרת למעקב אצל הנוירולוגית לבחינה נוספת /מעקב .
    מקווה שאני בדרך הנכונה..
    תודה רבה
    שולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    17/08/2010

שלום שולה,
    נראה לי שאת בדרך הנכונה, את עושה מה שנכון ומה שצריך, נראה לי הכי טוב שאפשר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו