מעבר לאמריקה של ילד בן 16

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מעבר לאמריקה של ילד בן 16
    גלית
    17/08/2010

שלום רב,
    אני גרושה ואמא לשני ילדים בגילאים 18.5 ו-16. עד לפני שנה שני הילדים היו בחזקתי, שאז הבן שלי התקבל ללימודים בבית ספר תיכון בעיר אחרת ועבר להתגורר עם אבא שלו כדי להיות קרוב לבית הספר.
    אדגיש כי הילד ואני היינו מאד קרובים אחד לשני והמעבר לאבא היה לי קשה, אבל השלמתי עם זה לטובתו נוכח העובדה כי הוא עבר ללמוד באחד בבתי הספר מן הטובים בארץ.
    במהלך השנים שני ילדיי היו נוסעים עם אביהם בחופשות הקיץ לארצות הברית (למשפחתו של האב) . אציין כי מדובר במשפחה בעלת אמצעים. הנסיעות מדי שנה גרמו לבן שלי להתאהב, כן, כן להתאהב בצורה עיוורת ממש באמריקה עד כדי כך שהוא מרגיש יותר אמריקאי מאשר ישראלי.
    הוא היה אומר שהוא בעתיד יעבור ללמוד שם ולגור שם ושאין לו מה לחפש בארץ וכי בארץ , לדעתו אי אפשר להצליח וכו'.
    מדובר בילד אינטיליגנט ודעתן, אם כי צעיר מדיי כדי לדעת מה הוא רוצה לעשות בחיים מגיל כזה.
    בחודשים האחרונים גמלה בלבו ההחלטה כי בעתיד כדי להתקבל ללימודים באוניברסיטה טובה בארה"ב הוא צריך לדבר אנגלית ברמה גבוהה ולכן הוא רוצה לעבור מעכשיו לארה"ב ולהתקבל שם לתיכון (בבורלי הילס) ולו כדי ללמוד אנגלית. אדגיש כי הילד מדבר אנגלית שוטפת וקורא ספרים עבי כרס באנגלית ובארץ נמצא בדוברי אנגלית (ולדעתי זה תירוץ)
    אבא שלו תומך במהלך ומוכן לעזוב את הארץ וללכת לארה"ב לשכור דירה ולרשום את הילד ללימודים שם. לטענת האב זאת הזדמנות של פעם בחיים והוא משאיר את ההחלטה בידי הילד.
    אציין כי אני לא מסכימה עם המהלך מכמה סיבות: ראשית הילד צעיר מדי לקחת על עצמו החלטות מעין אלה (על אף שהוא עקבי ודעתן ביותר), נראה כי מדובר בהזדמנות טרם זמנה והסיבה העיקרית היא שאחרי שנתיים הוא אמור לחזור לשלוש שנים לצבא- אז לעשות מהלך לשנתיים בשביל לחזור לשלוש שנים לא ראוי בעיניי. מעבר לכך, בתי חושבת שהאח והאבא צריכים להישאר בארץ כי גם היא זקוקה להם ולעצם היותם חלק ממשפחה הקרובה (והמצומצמת)
    כרגע בני באמריקה ואמור לחזור בסוף חודש זה. שאני אומרת לו את דעתי הוא לא מסכים איתי ואומר שלא יחזור ושהוא רוצה ללמוד שם. הוא טוען שלא יחזור לארץ בסוף החודש והוא החליט שהוא רוצה ללמוד שם וזה מה שיהיה (ככה זה שהוא מקבל גיבוי מהאבא). הבהרתי שעדיין מדובר פה בהחלטה של שני ההורים והאבא לא יכול לתת לילד להחליט ולתמוך בכל מהלך של הילד.
    הבן שלי לא מפנים ומטיח בפני שהוא לא חוזר ואומר "מה תעשי- תבואי תקחי אותי בכח"?
    אציין שאני מותשת ואובדת עצות ומבקשת הכוונה.

האם אני צריכה להתעקש להחזיר את בני ארצה? האם אני צריכה להרפות ולתת לו לעשות מה שהוא חושב שמתאים לו? האם זה נכון לעשות מהלך לשנתיים ואחר כך לחזור לצבא לשלוש שנים ואז שוב לעזוב לחו"ל...?

אנא עזרו לו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לאמריקה של ילד בן 16

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר לאמריקה של ילד בן 16

סמדר ריינר
    17/08/2010

שלום גלית,
    תראי, אין כאן נכון ולא נכון מאוד ברורים. זה תלוי בהמון גורמים. לא את כולם אני יכולה לדעת, מו הסתם בגלל שכאן נשמע רק הקול שלך, ומאוד ייתכן שאם הייתי שומעת את האב למשל, התמונה הייתה נראית קצת אחרת.
    אני חושבת שזו החלטה שצריך לקבל בשיקול דעת, להתייעץ ולנהל דיאלוג.
    אני מניחה שיש עוד גורמים מתחת לפני השטח, מלבד "התאהבות באמריקה" שהביאו להחלטה הזו, אני לא יודעת מה הם, ולכן כל העניין נראה לי קצת יותר מדי מורכב.
    באופן עקרוני לדעתי יש לך זכות משפטית להתנגד ליציאת בנך מהארץ וייתכן שאף אפשר לאכוף אותה, אם את רוצה, כך שיש לך מה לעשות, אני לא יודעת אם כדאי לך להיכנס למאבק כזה, אבל יכול להיות שיואיל שבנך ידע שהאפשרות הזו קיימת.
    אני באמת חושבת שזה לא טוב ולא נכון שמוחקים את דעתך בצורה כזו, ואני גם לא יודעת מה הסיבה לכך ואיזו דינמיקה קדמה לכך.
    לכן אני ממליצה לך לבדוק את האפשרויות שיש לך כן להתנגד, לא כדי להשתמש בהן בהכרח אלא כדי להבהיר את המצב ולבקש מבנך ומאביו לפנות באופן משותף לייעוץ לפני שמחליטים החלטות משמעותיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה להתייחסות ממוקדת יותר

גלית שלום
    17/08/2010

תודה על התשובה
    אציין כי לא קדם דבר משמעותי שגרם לבני לרצות לסיים תיכון באמריקה, מלבד ההתאהבות בצורה עיוורת באמריקה (ואני רצינית בקשר לכך- התאהבות נטו).

מאז שהוא קטן ולאחר שביקר בארה"ב מס' פעמים במהלך חופשות הקיץ הוא תמיד דאג לומר לי שכשיהיה גדול הוא רוצה לגור שם.
    רק שיש הבדל בין להיות גדול לגיל 16...
    היחסים שלי עם הבן שלי טובים אם כי נראה שהוא מוכן לוותר עליהם בשביל אמריקה.
    לאב זה יכול להיות נח כי חלק מהעבודה שלו בארה"ב ולכן הוא משאיר את ההחלטה בידי הילד.

באופן כללי האם זה מסלול נכון להפסיק לילד את הלימודים כאן בארץ, לנסוע לחו"ל לשנתיים ושוב לחזור לשלוש שנים לצבא ואחרי הצבא לנסוע שוב לחו"ל לארה"ב?
    זה מה שהוא מתכנן לעשות וזה נראה לי לא נכון לעשות.

האם זה נכון להשאיר החלטה כזאת לילד בן 16?

בני יודע שקיימת אפשרות משפטית שתוכל למנוע ממנו את השהייה שם, אבל לא נראה לי שאשתמש בה.
    הוא מטיח בפני- "מה תעשי? תבואי תקחי אותי בכח? אין לי מה לעשות בארץ, אני לא מרגיש מאושר בארץ ובאמריקה אני מאושר" וכו'.

מדובר בילד מחונך וחכם שלרוב לא מדבר כך , אולם "המצב" גורם לו להתבטא באופן הזה

מה גם שלבתי בת ה- 18 חשוב שהאבא ואחיה ישארו בארץ כי הם חלק בלתי נפרד מהמשפחה המצומצמת על אף שהיא לא בקשר יום יומי איתם ואוטוטו מתגייסת.

אודה להתייחסותך הנוספת.

גלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    17/08/2010

שלום גלית,
    תראי, אם הייתי חושבת שזה אחראי מצידי להגיד לך משהו יותר חד משמעי, הייתי בהחלט עושה זאת. מי שעוקב אחרי תשובותי בפורום יכול לשים לב שכשיש לי משהו ממוקד וחד משמעי להגיד אני אומרת אותו בלי בושה וגם אם זה מכעיס ולא מוצא חן בעיני מישהו.
    פה יש מצב יותר מורכב. את מתייחסת לעניין של אמריקה, בלי לקחת בחשבון, את מה שאני בתור פסיכותרפיסטית נוהגת לקחת בחשבון, והוא שיש גם לא מודע בעולם. לא כל מה שמצהירים באופן גלוי ומודע, זה הדבר היחיד שיש.
    גיל ההתבגרות הוא גיל שיש בו רצון להתרחק מההורים או מאחד מהם. ילד שעבר לגור עם אבא בעיר אחרת ואחר כך רוצה לעבור בארץ אחרת מאמא שלו, ייתכן מאוד שיש עוד מורכבויות ביחסים שלו עם אמא שלו מעבר להתאהבות באמריקה. וזה לא אומר שהוא לא אוהב את אמא שלו. אבל כשילד אומר : מה תעשי לי , יש פה קריאת תיגר מסויימת , אי אפשר להתעלם מזה.
    לכן אני לא יכולה וגם לא מוכנה להגיד לך אם זה לטובתו לנסוע ולחזור כי אלה שאלות שאין עליהן תשובה אחת שמתאימה לכל המיקרים. יש ילדים שזה לא טוב בשבילם אבל יש ילדים שחייבים להשלים אולי תהליך נפשי כזה או אחר ודווקא במקרה כזה אולי יש מורכבות אחרת?
    כלומר כל תשובה כזו חייבת לקחת בחשבון מה הנזק מול התועלת וכאן אני לא יכולה לדעת את זה.
    לכן, לצערי, תצטרכי להסתפק בתשובה שכבר ניתנה לך, מאחר ואני לא מכירה אתכם מספיק טוב וכל המידע שיש לי הגיע רק מצד אחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגישת יעוץ

גלית
    19/08/2010

שלום ,
    האם במסגרת תפקידה של אחת מהיועצות כאן - משהי מתמחה בפתרון בעיה מהסוג הזה?
    האם אפשר להגיע ליעוץ SOS לאחת מכן?

אודה לתשובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגישת ייעוץ

סמדר ריינר
    19/08/2010

שלום גלית,
    את מוזמנת לפנות אלי טלפונית קודם כל, ונראה ביחד מה ניתן לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו