מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת שנתיים וחצי...שאלת חינוךירדנה17/08/2010
שלום רב, אני אם חד הורית לילדה בת שנתיים וחצי ולא נשואה. הבת שלי היא מאוד עקשנית ורוצה הכל מה שהיא מבקשת. כשאני עונה לה בשלילה היא צורחת ובוכה, וכשאני בא להרגיע אותה היא עוד יותר מתעצבנת...היא גם מרימה יד, צובטת, בועטת, לפעמים גם נושכת אותי, את אבא שלה (שהוא אבא לכל דבר אפילו שאנחנו לא נשואים) וכמעט כל מי שנמצא סביבה. כשאומרים לה לא לעשות זאת היא לא מקשיבה וממשיכה במעשיה. אני לא יודעת איך לחנך אותה. התייעצתי עם אנשים שאני מכירה וכל אחד נותן לי פתרון אחר וזה מאוד מבלבל. אני אוהבת את הבת שלי מאוד, ורוצה לחנך אותה נכון, ומפחדת שאני עושה משהו לא נכון. חשוב לי לציין שאבא שלה מאוד מפנק אותה, הייתי אומרת קצת יותר מדי. הוא מאמין שאסור לתת לילדים לבכות וכשמבקשים משהו אז פשוט לתת אם זה ביכולתינו. אני לא מסכימה עם זה כלל. אשמח לעזרתן. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שנתיים וחצי
סמדר ריינר17/08/2010שלום ירדנה,
תראי לגבי האבא קשה לי לייעץ לך, אני חושבת שאת מבינה בעצמך שזה לא נכון והיא זקוקה לגבולות. כשהיא בוכה אחרי שלא קיבלה את מה שרצתה אין צורך להרגיע אותה, פשוט תניחי לה. כמתרגשים יותר מדי מהתנהגות מסויימת ונותנים הרבה התייחסויות אליה היא מתגברת. נסי להתייחס יותר להתנהגויות החיוביות שלה כדי שהן יתגברו ופחות לשליליות. לא נורא אם היא בוכה. כשהיא תראה שהבכי לא משיג את מטרתו, היא תבכה פחות. חשוב שתדברי בטון תקיף וברור, ותאמרי את מה שיש לך פעם אחת, בלי לשכנע, להיכנס למשא ומתן והסברים. זה משדר חולשה ופותח פתח להתווכחות ולבכי.
חשוב מאוד גם להקפיד על עיקביות. אם את מנסה להגיד לא על משהו ואחר כך את אומרת על אותו דבר כן - לא עשית כלום.
אם את לא מצליחה, אנא פני להדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת שנתיים וחצי...שאלת חינוך
ירדנה18/08/2010סמדר שלום,
תודה על תגובתך. מה לעשות עם זה שהיא מרביצה, צובטת, נושכת וכל זה??? ולמי אני פונה בשביל ההדרכה? יש אפשרות לקבל הדרכה אחד על אחד? תודה, ירדנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת שנתיים וחצי
סמדר ריינר18/08/2010שלום ירדנה,
כשהיא מרביצה וצובטת צריך להפסיק תא זה באופן מיידי ותקיף, גם פיזי םאיש צורך ואם יש צורךאז להחזיק אותה חזק עד שהיא נרגעת ומפסיקה להרביץ.
כדי לקבל הדרכת הורים את צריכה לחפש פסיכולוג קליני או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים, את יכולה באופן פרטי או דרך קופת חולים או משרד הבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)