מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 7יפעת17/08/2010
שלום, לי יש ילד בכור בן 7 שיש לי איתו מספר בעיות. קודם כל ברצוני לציין שהוא ילד טוב מאוד, וממושמע. אחת הבעיות שלי איתו זה חוסר ביטחון שהוא מפגין בנוכחות חבריו כמו לא לוקח חלק במשחק כיוון שחלילה יפסיד, אני מנסה להסביר לו שאם הוא היה לוקח חלק אז אולי הוא כן היה מנצח וחוץ מזה לא תמיד מנצחים והעיקר שנהנים.. אבל זה לא ממש עוזר..אני לא יודעת מה להגיד לו על מנת לתת לו את הבטחון העצמי הזה שלו, איפה לחזק אותו, הוא מאוד פסימי ורואה רק את השלילי.
בעיה שניה שלי איתו זה יחסיו עם אחיו הצעיר ממנו בשנתיים. הבעיה מתאפיינת בניצול צורם של בני הקטן, למשל בני בן ה-7 צריך ממש להתחנן בפניו וממש להשפיל את עצמו:" אם תשחק איתי אני אתן לך כך וכך ...." או לפעמים במהלך משחק הבן הקטן מסרב להמשיך לשחק אז הבן הגדול "נותן" לו לנצח רק כדי שיהיה מרוצה וימשיך לשחק איתו והבן הקטן ממש מנצל את זה וממש נהנה מהכח הזה, מה עושים במצב כזה? אני לא רוצה לנקוט צד.
בעיה שלישית היא עניין האוכל שלו, הילד לא אוכל טוב ולפעמים , לעיתים קרובות מאוד הארוחות נמשכות המון זמן משהו כמו 30-50 דקות לארוחה , דבר שממש מרגיז ומעכב את כל פעילות הבית. נקטתי בכל מיני שיטות וממש כלום לא עוזר, אפילו לא עונשים , ניסיתי גם להרפות ולהראות שזה לא מזיז לי אבל מצאתי את עצמי נמצאת עם ילד שפשוט אין לו תחושת רעב! הוא יכול להישאר בלי אוכל 6-7 שעות, זה ממש הזוי.
בכל מקרה אשמח מאוד לקבל חוות דעת מקצועית
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 7
סמדר ריינר18/08/2010שלום יפעת,
לגבי הארוחות - לדעתי לא התמדת מספיק זמן םע עניין הלהרפות מהנושא. אז מה אם לא אוכל 6 או 7 שעות? בסוף הוא יהיה רעב ויאכל. חוסר הביטחון שלו כפי הנראה נובע הרבה מתוך הגנת יתר שלך ולכן הוא לא לומד לסמוך על כוחותיו ועל תחושותיו, למשל תחושת הרעב.
את צודקת כשאת אומרת לו שלא חשוב הניצחון, השאלה אם גם אתן משחקים איתו בבית,ואם כן מי מנצח? חשוב שלפעמים תנצחו ולפעמים תיתנו לו לנצח וגם חשובאיך אתם מגיבים לטועיות שלכם ושלו וכו'. למשל להגיב בוהמור כשאתם טועים וכו'.
כמו כן לאחרונה נעשה מחקר שבודק מתן חיזוקים חיוביים לילדים ושם נמצא שעדיף לתת לילדים חיזוקים חיוביים על המאמצים שהם עושים (התאמצת והשקעת הרבה) מאשר לתוצאה או לתכונות אופי (הצליח לך כי אתה חכם) באופן הזה הם לומדים שהמאמץ שלהם מוערך ושזה טוב ומספיק להתאמץ, על זה יש להם שליטה ואת זה הם יכולים לעשות, על הצלחה או על כישרון לא תמיד יש להם שליטה, ולכן הם חרדים להפסיד ולהיכשל. כך שכדאי ליישם גם את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)